Tuintegels verven? Gebruik wegenverf

Ben jij die lelijke tuintegels ook helemaal beu? Steeds vaker wordt er gekozen om tuintegels te verven. Een gemakkelijke en goedkope oplossing, maar niet optimaal! In deze blog vertellen we je waarom.

Dit raden de experts je af...

De experts van Verfwinkel raden het af om je tuintegels te verven. Wanneer je je tuintegels verft sluit je de bovenste laag van de tegel volledig af. Langs de onderkant van de tegel zal er altijd vocht intrekken dat vervolgens nergens heen kan. Dit heeft als gevolg dat het vocht in de tegel bij mooi weer gaat verdampen de verf van de tegel afdrukt waardoor de verf gaat bladderen en er geen mooi blijvend effect behouden kan worden. Daarnaast wordt er in de meeste gevallen intensief gebruik gemaakt van een terras en dan komt slijtage helemaal snel om de hoek kijken. Je zult het vaak over moeten doen waardoor het niet meer rendabel is. Toch aan de slag?

Wegenverf op je tuintegels

Dan is er ook nog de optie om wegenverf te gebruiken. Deze verf heeft een isolerende werking, heeft een uitstekende slijtweerstand en droogt snel. Verfwinkel kan deze verf in elke gewenste lichte kleur mengen.

Lees ook: