• Particulier
  • Zakelijk
menu
0

Bel

Caparol Indeko Plus - Lichte Kleuren

Uw keuze Normale prijs Kortingprijs

Caparol Indeko Plus - Lichte Kleuren bestand(en) downloaden

Caparol Indeko Plus - Lichte Kleuren omschrijving

Caparol Indeko-Plus is een muurverf voor hoogwaardig schilderwerk op alle binnenmuren en plafonds. Deze oplosmiddelvrije muurverf is zeer gemakkelijk te verwerken, heeft een hoog rendement en is bovendien vrij van conserveermiddelen. Indeko-plus is superdekkend (in de meeste gevallen is één laag voldoende), droogt snel en is neutraal van geur. Indeko-plus is zeer geschikt voor objecten die snel geschilderd of gerenoveerd en weer in gebruik genomen of bewoond moeten worden.

LET OP: De kleuren van de kleurenkaart zijn slechts een greep uit ons ruime assortiment. Wil je een andere kleur? Neem dan contact op met onze klantenservice. Kleuren van de kleurenkaart zijn een indicatie en kunnen afwijken van de werkelijkheid.

Afwerking van een nog niet volledig afgebonden ondergrond kan leiden tot kleurbontheid (als gevolg van kalkdoorslag) en in het ongunstigste geval tot aantasting van het product. Zuigende en/of onregelmatig zuigende ondergronden dienen eerst voorgestreken te worden. Cementgebonden ondergronden moeten ca. 28 dagen oud zijn. Veegvaste muurverf (witkalk/saus) en kwalitatief laagwaardige latex muurverflagen (poreus, door laag percentage bindmiddel) verwijderen. Indien deze matte muurverf wordt toegepast op ondergronden binnen handbereik (bijvoorbeeld borstweringen en kolommen), kunnen door aanraking of reinigen glanzende plekken ontstaan.

Extra informatie over Caparol Indeko-Plus
Verf betekent niet alleen kleur, verf betekent vooral ook bescherming. Wij leveren uitsluitend eersteklas verf, gemengd met de door de producent voorgeschreven kleurpasta’s voor een jarenlange bescherming.

Caparol Indeko-Plus bestellen bij Verfwinkel.nl
Caparol Indeko-Plus bestel je snel, voordelig en eenvoudig in onze webshop. Heb je een vraag over deze muurverf of een van onze andere producten? Stel je vraag dan op 085-7823439 of mail naar klantenservice@verfwinkel.nl.


 

Basis Waterbasis / Acryl
Ondergrond Stuc- / Pleisterwerk
Glansgraad Mat
Toepassing Voor binnen
Rendement 6-8 m2 per liter
Merk Caparol
Levertijd 1-3 Werkdagen

Caparol Indeko Plus - Lichte Kleuren specificaties

Caparol Indeko-Plus is een muurverf voor hoogwaardig schilderwerk op alle binnenmuren en plafonds. Deze oplosmiddelvrije muurverf is zeer gemakkelijk te verwerken, heeft een hoog rendement en is bovendien vrij van conserveermiddelen. Indeko-plus is superdekkend (in de meeste gevallen is één laag voldoende), droogt snel en is neutraal van geur.

Toepassing
Indeko-plus is zeer geschikt voor objecten die snel geschilderd of gerenoveerd en weer in gebruik genomen of bewoond moeten worden.
Ziekenhuizen, bejaardentehuizen, warenhuizen, hotels, cafe's, kantoren, scholen, dokterspraktijken, overheidsinstellingen en woningen zijn bij voorkeur toepassingsgebieden voor het schilderen met Indeko-plus omdat gebruiker en bewoner geen hinder van verflucht ondervinden en bovendien bevat het geen conserveermiddelen. Indeko-plus is een Premium binnenmuurverf zonder conserveermiddelen. Voor een topklasse afwerking.

Eigenschappen
- hecht goed
- bevat geen conserveermiddelen
- waterdampdoorlatend μd <0,1 m
- enigszins vullend
- vergeelt niet
- extreem wit
- gemakkelijk te verwerken

Materiaalbasis
Kunstharsdispersie. Wanneer Indekoplus op kleur wordt gemaakt is het niet meer gegarandeerd conserveermiddelvrij.
Glansgraad:  Mat (coform DIN EN 13 300)
Opslag: Koel, maar vorstvrij opslaan.

Technische eigenschappen
volgens DIN EN 13 300: Bij materiaal op kleur kunnen de technische eigenschappen afwijken.
Natteslijtage: Klasse 1, is schrobvast conform DIN 53778
Dekking: Klasse 1 bij een verbruik van 8 m²/l of 125 ml/m2
Maximale korrelgrootte: < 100 μm
Soortelijke massa: ca. 1,4 g/cm3

Verwerking
De ondergrond moet schoon, droog en vrij zijn van stoffen die de hechting kunnen verminderen.

- Minerale pleisterlagen: Draagkrachtige, normaal zuigende pleisterlagen zonder voorbehandeling schilderen. Poreuze, zanderige of zuigende pleisterlagen voorstrijken met CapaTex Fix.
- Gips- en spuitpleisters: Voorstrijken met CapaSil Primer. Eventueel op gipspleister aanwezige sinterhuid en scharen afschuren. Het oppervlak stofvrij maken en voorstrijken met CapaTex Fix.
- Gipsbouwplaten: Zuigende platen impregneren met CapaTex Fix. Op sterk verdichte, gladde platen een voorstrijklaag aanbrengen met CapaSil Primer.
- Gipskartonplaten: Eventueel aanwezige scharen afslijpen. Het oppervlak stofvrij maken. Gipsreparaties voorstrijken met CapaTex Fix. Voorstrijken met CapaSil Primer of CapaTex Fix. Platen met in water oplosbare bestanddelen die verkleuren impregneren met IsoGrund Ultra.
- Beton: Eventueel aanwezige resten van ontkistingsmiddelen verwijderen.
- Cellenbeton: Voorstrijken met CapaTex Fix.
- Kalkzandsteen of baksteen: Zonder voorbehandeling schilderen. Goed hechtende verflagen: Matte, matig zuigende oppervlakken zonder voorstrijken schilderen. Glanzende oppervlakken en laklagen opruwen, reinigen en voorstrijken met CapaSil Primer.
- Niet goed hechtende verflagen: Niet goed hechtende lak-, dispersieverf- of kunstharssierpleisterlagen geheel verwijderen. Op zwak zuigende, gladde oppervlakken een voorstrijklaag aanbrengen met CapaSil Primer. Op zuigende, zanderige of poreuze opper-vlakken een voorstrijklaag aanbrengen met CapaTex Fix. Niet goed hechtende minerale verflagen mechanisch verwijderen en het oppervlak stofvrij maken. Voorstrijken met CapaTex Fix.
- Ongeschilderd rauhfaser-, reliëf- of ander behang van papier of glasvezelweefsel: Zonder voorbehandeling schilderen. Niet goed hechtend behang: Behang volledig verwijderen. Lijm en resten van grondpapier wegwassen. Impregneren met CapaTex Fix. Oppervlakken met nicotine, water, roet of vet: Oppervlak reinigen met water waaraan een gebruikelijk schoonmaakmiddel is toegevoegd. Voorstrijken met IsoGrund Ultra. Sterk vervuilde oppervlakken schilderen met IsoDeck of IsoDeck Ultra.
- Hout en houtachtige oppervlakken: Ondergrond schilderen met de waterverdunbare Capalac Aqua- of Capacryl Aqua-producten. Raadpleeg de desbetreffende informatiebladen.
- Kleine beschadigingen: Na de vereiste voorbehandeling kleine beschadigingen repareren met Caparol Akkordspachtel, volgens verwerkingsvoorschrift. Indien nodig nogmaals voorstrijken.
 
Verwerkingsmethode
Aanbrengen met kwast, roller of airless spuitapparatuur.
Airless spuitapparatuur, nozzle: 0,018-0,021”, druk: 150-180 bar
Een volle, gelijkmatige laag Indeko-plus onverdund aanbrengen. Op een contrastrijk en op een sterk of ongelijkmatig zuigend oppervlak eerst een voorstrijklaag aanbrengen met CapaSil Primer.

Opbouw van het verfsysteem 
Verbruik: Ca. 125 ml/m2 per laag op een gladde ondergrond.
Op een ruwe ondergrond naar verhouding meer. Nauwkeurig verbruik vaststellen door een proef op het object.

Verwerkingsomstandigheden
Minimaal 5 °C voor omgeving en ondergrond.
Droogtijd: Bij 20 °C en 65 procent relatieve luchtvochtigheid stofdroog en over te schilderen na ca. 4-6 uur.
Volledig droog en te belasten na ca. 3 dagen.
Lagere temperaturen en hogere luchtvochtigheid verlengen de droogtijd.
Gereedschap direct na gebruik reinigen met water.

Let op
Om aanzetten op grote oppervlakken te voorkomen voldoende personeel inzetten en nat-in-nat zonder onderbreking doorwerken. De verf bij de toepassing van airless spuitapparatuur goed doorroeren. Bij toepassing van Caparol-Tiefgrund, binnen, kan oplosmiddel vrij komen. Zorg voor goede ventilatie. In gevoelige ruimten geurarm AmphiSilan Putzfestiger toepassen.

Afval
Inhoud / verpakking afvoeren volgens lokale regelgeving.

EU-grenswaarde
VOS: De grenswaarde voor dit product (cat. A/a) is max. 30 g/l (2010).
Dit product bevat <1 g/l VOS. Inhoudstoffen Polyacrylaathars, alkaliwaterglas,titaanwit, silicaat, water en additieven.
Alle in de praktijk voorkomende ondergronden en de behandeling daarvan kunnen niet in dit technisch informatieblad worden opgenomen. Moeten ondergronden behandeld worden die niet in deze TI worden vermeld, vraag dan een objectgericht advies aan.

Meer informatie
www.caparol.be

Deze Technische Informatie werd samengesteld op basis van de laatste stand in de verftechniek en onze ervaring. Gezien de grote verscheidenheid aan ondergronden en objectomstandigheden aanvaarden wij op grond van de inhoud van deze Technische Informatie geen enkele aansprakelijkheid. De koper/gebruiker is dan ook niet ontslagen van de verantwoordelijkheid om onze materialen deskundig te laten beoordelen op hun geschiktheid voor een bepaalde ondergrond in haar specifieke omstandigheden.Retourneren
Dit product wordt speciaal op kleur gemengd in de mengmachine van Verfwinkel.nl. Maatwerk producten zijn uitgesloten voor het herroepingsrecht. Op kleur gemengde verven kunnen dus niet geretourneerd worden. Lees meer

Top