Farrow and Ball Wood Floor & Undercoat Acryl

Zoek in de kleurenwaaier

* Verplichte velden

Levertijd: 4-8 Werkdagen

Farrow and Ball Wood Floor & Undercoat Acryl omschrijving

Farrow and Ball Wood Floor & Undercoat is een slijtvaste primer & undercoat voor gebruik op houten vloeren binnenshuis. Hecht uitstekend, is eenvoudig glad te schuren voor een egale afwerking en versterkt de kleur van de toplaag.
Farrow and Ball Wood Floor & Undercoat is verkrijgbaar in 4 kleuren die de kleurintensiteit van de deklaag versterken en leverbaar in 750 ml en 2,5 ltr verpakking, goed voor resp. 9 m2 en 30 m2

Extra informatie over Farrow & Ball Wood Floor & Undercoat Dark Tones
Verf betekent niet alleen kleur, verf betekent vooral ook bescherming. Wij leveren uitsluitend eersteklas verf, gemengd met de door de producent voorgeschreven kleurpasta’s voor een jarenlange bescherming.

Farrow & Ball Wood Floor & Undercoat Dark Tones bestellen bij Verfwinkel.nl
Farrow & Ball Wood Floor & Undercoat Dark Tones bestel je snel, voordelig en eenvoudig in onze webshop. Heb je een vraag over deze verf of een van onze andere producten? Stel je vraag dan op 085-7823439 of mail naar info@verfwinkel.nl
Ondergrond Hout
Glansgraad Mat
Product Soort Dekkende grondlak
Toepassing Binnen
Merk Farrow & Ball

Farrow and Ball Wood Floor & Undercoat Acryl specificaties

Farrow and Ball Wood Floor & Undercoat
PRODUCTADVIES

Alle Farrow & Ball verven zijn eco vriendelijk en voldoen aan de laatste milieuvoorschriften ten aanzien van het gehalte vluchtige gassen (VOS = Vluchtige Organische Stoffen) in de verf.

Bestellen:
In blikken van 750ml en 2,5 liter in vier kleuren; White & Light Tones, Mid Tones, Red & Warm Tones & Dark Tones

Gebruik:
Een slijtvaste primer & undercoat ontworpen uitsluitend voor gebruik op houten vloeren binnenshuis. Hecht uitstekend, is eenvoudig glad te schuren voor een egale afwerking en versterkt de kleur van de toplaag.

Voorbereiding:
De temperatuur in de te schilderen ruimte dient boven de 10 °C te blijven tijdens het aanbrengen en drogen van de primer & undercoat.
De luchtvochtigheid in de ruimte moet laag zijn tijdens het aanbrengen en drogen. Als het hout vochtig is laat u het tenminste 48 uur drogen voordat u begint met schilderen. Schilder bij een vochtgehalte van minder dan 10%.

Onbehandelde houten vloeren binnenshuis - vul eventuele scheuren, gaten en open voegnaden met een geschikt houtvulmiddel voor binnenshuis. Reinig de vloer grondig met een geschikt reinigingsmiddel. Schuur het oppervlak glad, stofzuig de vloer en neem deze vervolgens af met een vochtige doek. Laat het hout drogen (vochtgehalte van minder dan 10%). Behandel eventuele harsachtige knoesten met Farrow & Ball Wood Floor Primer & Undercoat.

Reeds geschilderde vloeren binnenshuis – verwijder afgebladderde of schilferende oude verflagen. Voor het beste resultaat en de langste levensduur is het belangrijk zoveel mogelijk van de vorige verflagen te verwijderen. Reinig de vloer grondig met een geschikt reinigingsmiddel. Schuur het oppervlak glad, stofzuig de vloer en neem deze vervolgens af met een vochtige doek. Laat het hout drogen (vochtgehalte van minder dan 10%).

Gelakte vloeren binnenshuis - verwijder alle oude lak en volg de aanwijzingen voor onbehandeld hout.

Gepolijste of met was behandelde vloeren binnenshuis – zijn niet geschikt voor het behandelen met Floor Paint.

Verwarmde houten vloeren binnenshuis – Zet 48 uur voor het aanbrengen van de verf de verwarming uit om het oppervlak te laten afkoelen. Bereid de vloer voor zoals hierboven aangegeven. Wacht, nadat de vloer is geschilderd, 48 uur voordat u de verwarming weer aanzet.

Schilderen:
Schilder niet bij temperaturen lager dan 10°C of bij extreme hitte boven de 30°C.
Grondig roeren voor gebruik. Breng een onverdunde laag aan met een kwast of roller.
Knoestige gedeelten – plaatselijk behandelen. Wellicht is een tweede laag noodzakelijk.
Harsachtig zachthout en oliehoudend hardhout – één onverdunde laag aanbrengen.

Reinigen:
Reinig kwasten en rollers met warm water en zeep.

Reinigen van het oppervlak:
Niet van toepassing

Samenstelling:
Vervaardigd op basis van een 100% acrylhars.

Bewaren:
Dit product is gebaseerd op water en moet worden beschermd tegen vorst en extreme temperaturen. Binnen 6 maanden na aankoop gebruiken. Na deze datum aanvaarden wij geen verantwoordelijkheid voor de verminderde kwaliteit van de inhoud of verpakking.

Afvalverwerking:
Alhoewel het een verf op waterbasis betreft, mag hij niet in de afvoer weggespoeld worden. Afval moet worden afgevoerd in overeenstemming met de Milieubeschermingwet van 1990 en de daartoe behorende relevante voorschriften. Neem voor meer informatie contact op met uw plaatselijke milieudienst.

Gezondheid & Veiligheid:
Zorg tijdens het aanbrengen en drogen voor goede ventilatie. Vermijd contact met huid en ogen. In geval van contact met de ogen, onmiddellijk overvloedig met water spoelen en medische hulp inroepen. In geval van contact met de huid, deze onmiddellijk met veel zeep en water of een huidreiniger van een erkend merk wassen. Buiten het bereik van kinderen houden. Veiligheidsinformatiebladen zijn op aanvraag verkrijgbaar voor de professionele sector.

Milieu:
VOS gehalte: 2.7 g/l
VOS gehalte w/w: 0.20%
Classificatie: Laag
2010 maximaal toegestane aantal gram per liter: 30 g/l

Dekking: Tot 32 m² per 2.5 liter

Droogtijd: 1-2 uur stof droog. Overschilderbaar na 4 uur afhankelijk van de omstandigheden

Glansgehalte: Niet van toepassing

Disclaimer: De informatie op deze technische informatiebladen en het technische advies dat mondeling, schriftelijk of door testen wordt gegeven, dienen louter als richtlijn en worden te goeder trouw maar zonder garantie gegeven omdat wij geen controle hebben over de vaardigheid in het aanbrengen en de plaatselijke omstandigheden. Neem voor meer informatie contact op met onze Afdeling Klantenservice. Wij accepteren geen aansprakelijkheid voor de prestaties van de producten voortkomend uit dergelijk gebruik die hoger is dan de waarde van de door ons geleverde goederen. Dit heeft geen invloed op uw wettelijke rechten.