Farrow & Ball Dead Flat Acryl

Zoek in de kleurenwaaier

* Verplichte velden

Levertijd: 4-8 Werkdagen

Farrow & Ball Dead Flat Acryl productinformatie

  • Kleuren alleen leverbaar volgens kleurenkaart
  • Prettige verwerking
  • Voor binnen

Farrow & Ball Dead Flat Acryl omschrijving

Farrow and Ball Dead Flat is een watergedragen verf met een uitermate matte afwerking. Breng Farrow and Ball Dead Flat eens aan op een authentieke kast of op lambrisering voor een karakteristieke matte uitstraling. Let Op! Deze matte houtverf is niet geschikt voor gebruik in keukens, badkamers, op intensief gebruikt meubilair of in intensief gebruikte ruimtes. Dead Flat mag worden gebruikt op pleisterwerk maar wij raden u echter aan hiervoor Farrow & Ball Estate Emulsion te gebruiken voor een geschiktere afwerking. Of te kiezen voor de Modern Emulsion voor een betere afwasbaarheid van uw pleisterwerk. LET OP! Niet geschikt voor gebruik in keukens, badkamers, op meubilair of in intensief gebruikte ruimtes.

Extra informatie over Farrow & Ball Dead Flat
Verf betekent niet alleen kleur, verf betekent vooral ook bescherming. Wij leveren uitsluitend eersteklas verf, gemengd met de door de producent voorgeschreven kleurpasta’s voor een jarenlange bescherming.

Farrow & Ball Dead Flat bestellen bij Verfwinkel.nl
Farrow & Ball Dead Flat bestel je snel, voordelig en eenvoudig in onze webshop. Heb je een vraag over deze verf of een van onze andere producten? Stel je vraag dan op 085-7823439 of mail naar info@verfwinkel.nl
Glansgraad Extra Mat
Product Soort Dekkende verf
Toepassing Binnen
Merk Farrow & Ball

Farrow & Ball Dead Flat Acryl specificaties

Farrow & Ball Dead Flat

PRODUCTADVIES

Alle Farrow & Ball verven zijn eco vriendelijk en voldoen aan de laatste milieuvoorschriften ten aanzien van het gehalte vluchtige gassen (VOS = Vluchtige Organische Stoffen) in de verf.

Bestellen:
In blikken van 750ml, 2,5 liter en 5 liter in alle Farrow & Ball kleuren.

Gebruik:
Watergedragen met een uitermate matte afwerking. Geschikt voor gebruik op houtwerk binnenshuis en op pleisterwerk en metalen oppervlakken waar een bijzonder matte, elegante afwerking is gewenst. Niet geschikt voor gebruik in keukens, badkamers, op meubilair of in intensief gebruikte ruimtes.

Voorbereiding:
Zorg dat de oppervlakken in goede staat, schoon, droog en vrij van aarde, vet en ander vuil zijn. De verf kan gaan schilferen of bladderen als deze op onvaste verflagen wordt aangebracht. Raadpleeg voor meer informatie over oudere of historische gebouwen ons Gegevensblad betreffende Het Decoreren van Historische Gebouwen. Vul alle scheuren, gaten en open voegnaden met een geschikt flexibel vulmiddel. Oppervlakkig vullen vereist meer onderhoud. Neutraliseer het oppervlak waar bijtende verfverwijderaars zijn gebruikt.

Onbehandeld hout binnenshuis – gebruik indien nodig Farrow & Ball Knot & Resin Blocking Primer op knoestige plekken of harsachtige houtsoorten. Breng eerst een verdunde laag Farrow & Ball Wood Primer & Undercoat (20% water) aan gevolgd door één onverdunde laag. Breng vervolgens twee lagen Farrow & Ball Dead Flat aan.

Met verf behandelde houten oppervlakken binnenshuis - schuur afgebladderde of schilferende verf af zodat de ondergrond gelijkmatig en egaal is. Breng een onverdunde laag Farrow & Ball Interior Wood Primer & Undercoat aan. Breng vervolgens twee lagen Farrow & Ball Dead Flat aan.

Ferrometalen oppervlakken binnenshuis – Nieuwe en reeds met verf behandelde metalen oppervlakken dienen grondig ontvet te worden. Verwijder eventuele losse verf en roest tot op het blanke metaal. Breng twee lagen Farrow & Ball Metal Primer & Undercoat aan. Breng vervolgens twee lagen Farrow & Ball Dead Flat aan.

Gegalvaniseerde oppervlakken binnenshuis – behandel het oppervlak met een etsvloeistof of bijtmiddel, volg hierbij nauwkeurig de aanwijzingen en het veiligheidsadvies van de fabrikant op, en reinig het oppervlak met een reinigingsmiddel als het droog is. Breng vervolgens twee lagen Farrow & Ball Dead Flat aan.

Oppervlakken die niet in goede staat zijn - hierop kunnen veelal geen verdere lagen verf worden aangebracht; vraag bij twijfel advies van een vakman.

Het product mag worden gebruikt op pleisterwerk maar wij raden u echter aan hiervoor Farrow & Ball Estate® Emulsion te gebruiken voor een geschiktere afwerking.

Schilderen:
Schilder niet bij temperaturen lager dan 10°C of bij extreme hitte boven de 30°C.
Controleer voor gebruik altijd de kleurnauwkeurigheid omdat wij niet aansprakelijk zijn voor kosten als gevolg van het aanbrengen van een incorrecte kleur. Als er meer dan één blik van dezelfde kleur wordt gebruikt, altijd eerst controleren dat de batchnummers gelijk zijn of meng de blikken verf voor gebruik. Breng de verf rijkelijk aan op de kwast en breng twee lagen aan. Kan op grotere, vlakke oppervlakken met een roller worden aangebracht.
Schuur voor een perfecte afwerking het oppervlak tussen de lagen licht op.

Spuiten – Er kunnen goede resultaten worden bereikt met de instelling van 15 duizendste of 18 duizendste, een 65° hoek spuitkop en een druk van 2700 psi

Reinigen:
Reinig kwasten en rollers met warm water en zeep.

Reinigen van het oppervlak:
Afneembaar - deze finish vertoont echter snel vlekken.

Samenstelling:
Een verf op waterbasis, vervaardigd met gebruik van een traditionele alkydhars.

Bewaring:
Dit product is gebaseerd op water en moet worden beschermd tegen vorst en extreme temperaturen. Binnen 6 maanden na aankoop gebruiken. Na deze datum aanvaarden wij geen verantwoordelijkheid voor de verminderde kwaliteit van de inhoud of verpakking.

Afvalverwerking:
Alhoewel het een verf op waterbasis betreft, mag hij niet in de afvoer weggespoeld worden. Afval moet worden afgevoerd in overeenstemming met de Milieubeschermingwet van 1990 en de daartoe behorende relevante voorschriften. Neem voor meer informatie contact op met uw plaatselijke milieudienst.

Gezondheid & Veiligheid:
Zorg tijdens het aanbrengen en drogen voor goede ventilatie. Vermijd contact met huid en ogen. In geval van contact met de ogen, onmiddellijk overvloedig met water spoelen en medische hulp inroepen. In geval van contact met de huid, deze onmiddellijk met veel zeep en water of een huidreiniger van een erkend merk wassen. Buiten het bereik van kinderen houden. Veiligheidsinformatiebladen zijn op aanvraag verkrijgbaar voor de professionele sector.

Milieu:
VOS gehalte: 17 g/l
VOS gehalte w/w: 1.17%
Classificatie: Laag
2010 maximaal toegestane aantal gram per liter: 130 g/l

Dekking: Tot 60 m² per 5 liter.

Droogtijd: 1-2 uur stofdroog. Donkere kleuren nemen wellicht iets meer tijd om te drogen. Hard na één nacht drogen. Overschilderbaar na 4 uur, afhankelijk van de omstandigheden.

Glansgehalte: 2%

Disclaimer: De informatie op deze technische informatiebladen en het technische advies dat mondeling, schriftelijk of door testen wordt gegeven, dienen louter als richtlijn en worden te goeder trouw maar zonder garantie gegeven omdat wij geen controle hebben over de vaardigheid in het aanbrengen en de plaatselijke omstandigheden. Neem voor meer informatie contact op met onze Afdeling Klantenservice. Wij accepteren geen aansprakelijkheid voor de prestaties van de producten voortkomend uit dergelijk gebruik die hoger is dan de waarde van de door ons geleverde goederen. Dit heeft geen invloed op uw wettelijke rechten.