Farrow & Ball Exterior Wood Primer & Undercoat Acryl

* Verplichte velden

Levertijd: 4-8 Werkdagen

Farrow & Ball Exterior Wood Primer & Undercoat Acryl omschrijving

Farrow and Ball Exterior Primer and Undercoat toegepast voor gebruik op houtwerk buiten. Deze grondverf geeft een beschermende, ademende basislaag voor Exterior Eggshell of Full Gloss. F&B Exterior wood primer & Undercoat is verkrijgbaar in 750 ml en 2,5 liter.

Extra informatie over Farrow & Ball Exterior Wood Primer & Undercoat
Verf betekent niet alleen kleur, verf betekent vooral ook bescherming. Wij leveren uitsluitend eersteklas verf, gemengd met de door de producent voorgeschreven kleurpasta’s voor een jarenlange bescherming.

Farrow & Ball Exterior Wood Primer & Undercoat bestellen bij Verfwinkel.nl
Farrow & Ball Exterior Wood Primer & Undercoat bestel je snel, voordelig en eenvoudig in onze webshop. Heb je een vraag over deze verf of een van onze andere producten? Stel je vraag dan op 085-7823439 of mail naar info@verfwinkel.nl
Ondergrond Hout
Glansgraad Mat
Product Soort Grondverf / Primer
Toepassing Buiten
Merk Farrow & Ball

Farrow & Ball Exterior Wood Primer & Undercoat Acryl specificaties

PRODUCTADVIES

Farrow & Ball Exterior Wood Primer & Undercoat
Alle Farrow & Ball verven zijn eco vriendelijk en voldoen aan de laatste milieuvoorschriften ten aanzien van het gehalte vluchtige gassen (VOS = Vluchtige Organische Stoffen) in de verf.

Bestellen:
In blikken van 750ml en 2,5 liter in vier kleuren; White & Light Tones, Mid Tones, Red & Warm Tones & Dark Tones.

Gebruik:
Een duurzame, flexibele primer voor gebruik op onbeschilderd hout buitenshuis, zorgt voor een uitstekende hechting en voorkomt schilferen en bladderen.
Om buiten te gebruiken op zachthout en hardhout, inclusief deuren, raamlijsten, gevelbekleding en gevellijsten. Tevens geschikt voor gebruik op stenen- of bakstenen oppervlakken.

Voorbereiding:
Zorg dat de oppervlakken in goede staat, schoon, droog en vrij van aarde, vet en ander vuil zijn. De verf kan gaan schilferen of bladderen als deze op onvaste verflagen wordt aangebracht.
Vul eventuele scheuren, gaten en open voegnaden met geschikt houtvulmiddel voor buitenoppervlakken.
Behandel het hout met een geschikt bestrijdingsmiddel als het zich in een omgeving bevindt waar het gemakkelijk kan rotten of beschimmelen.
Oppervlakkig vullen vereist meer onderhoud. Neutraliseer het oppervlak waar bijtende verfverwijderaars zijn gebruikt.
Oppervlakken die niet in goede staat zijn - hierop kunnen veelal geen verdere lagen verf worden aangebracht.

Nieuw hout :
Schuur het oppervlak egaal glad. Gebruik indien nodig Farrow & Ball Knot & Resin Blocking Primer plaatselijk op knoestige plekken of harsachtige houtsoorten, gevolgd door een onverdunde laag
Farrow & Ball Exterior Wood Primer & Undercoat. Breng vervolgens twee lagen Farrow & Ball Exterior Eggshell of Farrow & Ball Full Gloss aan.

Knoestige plekken - gebruik Farrow & Ball Knot & Resin Blocking Primer op knoestige gedeelten gevolgd door een onverdunde laag Farrow & Ball Exterior Wood Primer & Undercoat.
Breng vervolgens twee lagen Farrow & Ball Exterior Eggshell of Farrow & Ball Full Gloss aan.

Harsachtig zachthout en oliehoudend hardhout - breng een volledige laag Farrow & Ball Knot & Resin Blocking Primer aan gevolgd door een laag Farrow & Ball Exterior Wood Primer & Undercoat. Breng vervolgens twee lagen Farrow & Ball Exterior Eggshell of Farrow & Ball Full Gloss aan.

Met verf behandelde oppervlakken – Voor het beste resultaat verwijdert u alle oude verflagen en controleert u of het hout rotvrij is. Vermolmd hout moet verwijderd worden en door nieuw hout worden vervangen.
Zwarte vlekken moeten worden verwijderd met behulp van een geschikt reinigingsmiddel of een bleekmiddeloplossing en het oppervlak moet de tijd hebben volledig op te drogen.
Breng een laag Farrow & Ball Exterior Wood Primer & Undercoat aan. Breng vervolgens twee lagen Farrow & Ball Exterior Eggshell of Farrow & Ball Full Gloss aan.

Gegalvaniseerde oppervlakken:
Behandel het oppervlak met een etsvloeistof of bijtmiddel en volg hierbij nauwkeurig de aanwijzingen en het veiligheidsadvies van de fabrikant op.
Reinig het oppervlak met een reinigingsmiddel als het droog is. Breng vervolgens twee lagen Farrow & Ball Exterior Eggshell of Farrow & Ball Full Gloss aan.

Andere Ferro-Metalen oppervlakken:
Nieuwe en reeds met verf behandelde metalen oppervlakken dienen grondig ontvet te worden. Verwijder eventuele losse verf en roest tot op het blanke metaal.
Breng twee lagen Farrow & Ball Metal Primer aan. Breng vervolgens twee lagen Farrow & Ball Exterior Eggshell of Farrow & Ball Full Gloss aan.

Schilderen:
Schilder niet bij temperaturen lager dan 10°C of bij extreme hitte boven de 30°C. Vermijd schilderen in direct zonlicht.

Controleer voor gebruik altijd de kleurnauwkeurigheid omdat wij niet aansprakelijk zijn voor kosten als gevolg van het aanbrengen van een incorrecte kleur.
Als er meer dan één blik van dezelfde kleur wordt gebruikt, altijd eerst controleren dat de batchnummers gelijk zijn of meng de blikken verf voor gebruik.
Grondig roeren voor gebruik. Breng een laag aan en schuur het oppervlak vervolgens licht op om een egale ondergrond voor uw toplaag te creëren.

Reinigen:
Reinig kwasten en rollers met warm water en zeep.

Reinigen van het oppervlak:
Niet van toepassing

Samenstelling:
Vervaardigd op basis van een styreen acrylhars, voorzien van een breedspectrum biocide om het oppervlak te beschermen tegen algen en schimmel.

Bewaren:
Dit product is gebaseerd op water en moet worden beschermd tegen vorst en extreme temperaturen. Binnen 6 maanden na aankoop gebruiken. Na deze datum aanvaarden wij geen verantwoordelijkheid voor de verminderde kwaliteit van de inhoud of verpakking.

Afvalverwerking:
Alhoewel het een verf op waterbasis betreft, mag hij niet in de afvoer weggespoeld worden. Afval moet worden afgevoerd in overeenstemming met de Milieubeschermingwet van 1990 en de daartoe behorende relevante voorschriften. Neem voor meer informatie contact op met uw plaatselijke milieudienst.

Gezondheid & Veiligheid:
Zorg tijdens het aanbrengen en drogen voor goede ventilatie. Vermijd contact met huid en ogen. In geval van contact met de ogen, onmiddellijk overvloedig met water spoelen en medische hulp inroepen.
In geval van contact met de huid, deze onmiddellijk met veel zeep en water of een huidreiniger van een erkend merk wassen. Buiten het bereik van kinderen houden.
Veiligheidsinformatiebladen zijn op aanvraag verkrijgbaar voor de professionele sector.

Milieu:
VOS gehalte: 6 g/l
VOS gehalte w/w: 0.42%
Classificatie: Laag
2010 maximaal toegestane aantal gram per liter: 30 g/l

Dekking: Tot 32 m² per 2.5 liter.
Droogtijd: 1-2 uur stofdroog. Overschilderbaar na minimaal 4 uur afhankelijk van de omstandigheden. Zorg ervoor dat het oppervlak volledig hard is voordat u pas geschilderde ramen en deuren sluit.
Glansgehalte: Niet van toepassing
Waterdampdoorlaatbaarheid: 203,3 gram/ m² /24 uur gemeten op twee lagen. Dit meet de snelheid waarmee water door de verflaag heen uit de ondergrond verdampt, gemeten gedurende een periode van 24 uur.


Disclaimer: De informatie op deze technische informatiebladen en het technische advies dat mondeling, schriftelijk of door testen wordt gegeven, dienen louter als richtlijn en worden te goeder trouw maar zonder garantie gegeven omdat wij geen controle hebben over de vaardigheid in het aanbrengen en de plaatselijke omstandigheden. Neem voor meer informatie contact op met onze Afdeling Klantenservice. Wij accepteren geen aansprakelijkheid voor de prestaties van de producten voortkomend uit dergelijk gebruik die hoger is dan de waarde van de door ons geleverde goederen. Dit heeft geen invloed op uw wettelijke rechten.