Farrow & Ball Interior Wood Primer & Undercoat Acryl

Zoek in de kleurenwaaier

* Verplichte velden

Levertijd: 4-8 Werkdagen

Farrow & Ball Interior Wood Primer & Undercoat Acryl omschrijving

Farrow and Ball Interior Wood Primer & Undercoat is geschikt voor gebruik op kaal, onbehandeld hout of op reeds geschilderde oppervlakten binnenshuis.Farrow & Ball Interior Wood Primer & Undercoat is de perfecte onderlaag voor Estate Eggshell, Full Gloss en Dead Flat. F&B Interior Wood Primer & Undercoat is verkrijgbaar in 750 ml, 2,5 ltr en 5 ltr verpakking,

Extra informatie over Farrow & Ball Interior Wood Primer & Undercoat
Verf betekent niet alleen kleur, verf betekent vooral ook bescherming. Wij leveren uitsluitend eersteklas verf, gemengd met de door de producent voorgeschreven kleurpasta’s voor een jarenlange bescherming.

Farrow & Ball Interior Wood Primer & Undercoat bestellen bij Verfwinkel.nl
Farrow & Ball Interior Wood Primer & Undercoat bestel je snel, voordelig en eenvoudig in onze webshop. Heb je een vraag over deze verf of een van onze andere producten? Stel je vraag dan op 085-7823439 of mail naar info@verfwinkel.nl
Ondergrond Hout
Glansgraad Mat
Product Soort Grondverf / Primer
Toepassing Binnen
Merk Farrow & Ball

Farrow & Ball Interior Wood Primer & Undercoat Acryl specificaties

Farrow & Ball Interior Wood Primer & Undercoat

PRODUCTADVIES

Alle Farrow & Ball verven zijn eco vriendelijk en voldoen aan de laatste milieuvoorschriften ten aanzien van het gehalte vluchtige gassen (VOS = Vluchtige Organische Stoffen) in de verf.

Bestellen:
In blikken van 750ml en 2,5 liter in vier kleuren; White & Light Tones, Mid Tones, Red & Warm Tones & Dark Tones.

Gebruik:
Een slijtvaste primer en undercoat ontworpen uitsluitend voor gebruik op oppervlakken binnenshuis. Voor gebruik op ongeverfd hout en gegalvaniseerde oppervlakken, kan worden aangebracht met een kwast of met spuitapparatuur. Biedt een goede hechting, is gemakkelijk glad te schuren en versterkt de kleur van de toplaag.

Dit is tevens de aanbevolen primer en undercoat wanneer u Farrow & Ball Dead Flat op volledig uitgehard pleisterwerk aanbrengt.

Voorbereiding:
Zorg dat de oppervlakken in goede staat, schoon, droog en vrij van aarde, vet en ander vuil zijn. De verf kan gaan schilferen of bladderen als deze op onvaste verflagen wordt aangebracht. Vul eventuele scheuren, gaten en open voegnaden met een geschikt houtvulmiddel voor binnenshuis. Oppervlakkig vullen vereist meer onderhoud. Neutraliseer het oppervlak waar bijtende verfverwijderaars zijn gebruikt.

Nieuwe houten oppervlakken – gebruik indien nodig Farrow & Ball Knot & Resin Blocking Primer plaatselijk op knoestige plekken of harsachtige houtsoorten. Breng eerst een verdunde laag Farrow & Ball Interior Wood Primer & Undercoat (20% water) aan gevolgd door één onverdunde laag. Breng vervolgens twee lagen Farrow & Ball Estate® Eggshell, Farrow & Ball Dead Flat of Farrow & Ball Full Gloss aan.

Reeds geschilderde houten oppervlakken - schuur afgebladderde of schilferende verf af zodat de ondergrond gelijkmatig en egaal is en breng een onverdunde laag Farrow & Ball Interior Wood Primer & Undercoat aan. Breng vervolgens twee lagen Farrow & Ball Estate® Eggshell, Farrow & Ball Dead Flat of Farrow & Ball Full Gloss aan.

Gegalvaniseerde oppervlakken – behandel het oppervlak met een etsvloeistof of bijtmiddel en volg hierbij nauwkeurig de aanwijzingen en het veiligheidsadvies van de fabrikant op. Reinig het oppervlak met een reinigingsmiddel als het droog is. Breng vervolgens twee lagen Farrow & Ball Estate® Eggshell, Farrow & Ball Dead Flat of Farrow & Ball Full Gloss aan.

Andere ferrometalen oppervlakken – breng twee lagen Farrow & Ball Metal Primer & Undercoat aan. Ga vervolgens verder met twee lagen Farrow & Ball Estate® Eggshell, Farrow & Ball Dead Flat of Farrow & Ball Full Gloss.

Schilderen:
Schilder niet bij temperaturen lager dan 10°C of bij extreme hitte boven de 30°C. Vermijd schilderen in direct zonlicht. Controleer voor gebruik altijd de kleurnauwkeurigheid omdat wij niet aansprakelijk zijn voor kosten als gevolg van het aanbrengen van een incorrecte kleur. Als er meer dan één blik van dezelfde kleur wordt gebruikt, altijd eerst controleren dat de batchnummers gelijk zijn of meng de blikken verf voor gebruik. Grondig roeren voor gebruik.
Breng een laag aan en schuur het oppervlak vervolgens licht op om een egale ondergrond voor uw toplaag te creëren.

Spuiten – Er kunnen goede resultaten worden bereikt met de instelling van 18 duizendste, een 65° hoek spuitkop en een druk van 2400 - 2700 psi.

Reinigen:
Reinig kwasten en rollers met warm water en zeep.

Reinigen van het oppervlak:
Niet van toepassing

Samenstelling:
Een grondverf op waterbasis vervaardigd met gebruik van een traditionele alkydhars.

Bewaring:
Dit product is gebaseerd op water en moet worden beschermd tegen vorst en extreme temperaturen. Binnen 6 maanden na aankoop gebruiken. Na deze datum aanvaarden wij geen verantwoordelijkheid voor de verminderde kwaliteit van de inhoud of verpakking.

Afvalverwerking:
Alhoewel het een verf op waterbasis betreft, mag hij niet in de afvoer weggespoeld worden. Afval moet worden afgevoerd in overeenstemming met de Milieubeschermingwet van 1990 en de daartoe behorende relevante voorschriften. Neem voor meer informatie contact op met uw plaatselijke milieudienst.

Gezondheid & Veiligheid:
Zorg tijdens het aanbrengen en drogen voor goede ventilatie. Vermijd contact met huid en ogen. In geval van contact met de ogen, onmiddellijk overvloedig met water spoelen en medische hulp inroepen. In geval van contact met de huid, deze onmiddellijk met veel zeep en water of een huidreiniger van een erkend merk wassen. Buiten het bereik van kinderen houden. Veiligheidsinformatiebladen zijn op aanvraag verkrijgbaar voor de professionele sector.

Milieu:
VOS gehalte: 20 g/l
VOS gehalte w/w: 4.41%
Classificatie: Laag
2010 maximaal toegestane aantal gram per liter: 30 g/l

Dekking: Tot 60 m² per 5 liter afhankelijk van het te schilderen oppervlak

Droogtijd: 1 uur stofdroog afhankelijk van de omstandigheden. Overschilderbaar na minimaal 4 uur afhankelijk van de omstandigheden. Zorg ervoor dat het oppervlak volledig hard is voordat u pas geschilderde ramen en deuren sluit.

Glansgehalte: Niet van toepassing

Disclaimer: De informatie op deze technische informatiebladen en het technische advies dat mondeling, schriftelijk of door testen wordt gegeven, dienen louter als richtlijn en worden te goeder trouw maar zonder garantie gegeven omdat wij geen controle hebben over de vaardigheid in het aanbrengen en de plaatselijke omstandigheden. Neem voor meer informatie contact op met onze Afdeling Klantenservice. Wij accepteren geen aansprakelijkheid voor de prestaties van de producten voortkomend uit dergelijk gebruik die hoger is dan de waarde van de door ons geleverde goederen. Dit heeft geen invloed op uw wettelijke rechten.