Farrow & Ball Modern Emulsion

Zoek in de kleurenwaaier

* Verplichte velden

Levertijd: 4-8 Werkdagen

Farrow & Ball Modern Emulsion productinformatie

  • Goed reinigbaar
  • Kleuren alleen leverbaar volgens kleurenkaart
  • Prettige verwerking
  • Reukarm
  • Voor binnen

Farrow & Ball Modern Emulsion omschrijving

Farrow & Ball Modern Emulsion is volledig afwasbaar en vlekbestendige muurverf en plafondverf. Modern Emulsion verf van Farrow & Ball is ideaal voor keukens, badkamers, hallen en andere ruimtes die intensief gebruikt worden.
Let Op! Deze verf heft NIET de matte uitstraling zoals de Estate Emulsion.

Extra informatie over Farrow & Ball Modern Emulsion
Verf betekent niet alleen kleur, verf betekent vooral ook bescherming. Wij leveren uitsluitend eersteklas verf, gemengd met de door de producent voorgeschreven kleurpasta’s voor een jarenlange bescherming.

Farrow & Ball Modern Emulsion bestellen bij Verfwinkel.nl
Farrow & Ball Modern Emulsion bestel je snel, voordelig en eenvoudig in onze webshop. Heb je een vraag over deze verf of een van onze andere producten? Stel je vraag dan op 085-7823439 of mail naar info@verfwinkel.nl
Ondergrond Stuc- / Pleisterwerk
Glansgraad Zijdemat
Toepassing Binnen
Merk Farrow & Ball

Farrow & Ball Modern Emulsion specificaties

Farrow & Ball Modern Emulsion

PRODUCTADVIES

Alle Farrow & Ball verven zijn eco vriendelijk en voldoen aan de laatste milieuvoorschriften ten aanzien van het gehalte vluchtige gassen (VOS = Vluchtige Organische Stoffen) in de verf.

Betellen:
In blikken van 2,5 liter en 5 liter in alle Farrow & Ball kleuren.

Gebruik:
Voor muren die een intensievere reiniging vereisen is Farrow & Ball Modern Emulsion het ultieme high performance alternatief voor Farrow & Ball Estate Emulsion.

Het enigszins hogere glansgehalte maakt deze finish uitermate geschikt voor keukens, badkamers, hallen, kinderkamers en andere veelgebruikte ruimten. Binnen te gebruiken op gips, beklede muren en plafonds.

Voorbereiding:
Zorg dat de oppervlakken in goede staat, schoon, droog en vrij van aarde, vet en ander vuil zijn. De verf kan gaan schilferen of bladderen als deze op onvaste verflagen wordt aangebracht.

Voor alle oppervlakken - breng Farrow & Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat aan om de hechting en volledige diepte van kleur te bevorderen. Raadpleeg voor meer informatie het Farrow & Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat Productadviesblad.

Schilderen:
Schilder niet bij temperaturen lager dan 10°C of bij extreme hitte boven de 30°C. Vermijd schilderen in direct zonlicht.

Controleer voor gebruik altijd de kleurnauwkeurigheid omdat wij niet aansprakelijk zijn voor kosten als gevolg van het aanbrengen van een incorrecte kleur. Als er meer dan één blik van dezelfde kleur wordt gebruikt, altijd eerst controleren dat de batchnummers gelijk zijn of meng de blikken verf voor gebruik. Grondig roeren voor gebruik.Als het oppervlak eenmaal op de bovenstaande manier is voorbereid brengt u twee lagen aan met een kwast of een roller. Als u een roller gebruikt dient u altijd in één richting te werken. Laat het oppervlak gedurende 24 uur onder gunstige omstandigheden uitharden voordat u de ruimte in gebruik neemt; het product is volledig uitgehard na een periode van twee weken.

Nuttige hints voor het aanbrengen:
Ga nauwkeurig te werk bij het gebruik van donkere tinten. Het verliezen van de 'natte kant' van de verf tijdens het schilderen kan leiden tot een veelvoorkomend probleem
ook wel 'Flashing' genaamd (een ringachtig effect op de plaats waar twee kanten van de verf samenkomen).

Spuiten – Er kunnen goede resultaten worden bereikt met de instelling van 18 duizendste, een 65° hoek spuitkop en een druk tussen 2000 - 2700 psi

Reinigen:
Reinig kwasten en rollers met warm water en zeep.

Reinigen van het oppervlak:
Volledig afwasbaar, afneembaar en vlekbestendig.

Samenstelling:
Vervaardigd op basis van een 100% acrylhars.

Bewaring:
Dit product is gebaseerd op water en moet worden beschermd tegen vorst en extreme temperaturen.
Binnen 6 maanden na aankoop gebruiken. Na deze datum aanvaarden wij geen verantwoordelijkheid voor de verminderde kwaliteit van de inhoud of verpakking.

Afvalverwerking:
Alhoewel het een verf op waterbasis betreft, mag hij niet in de afvoer weggespoeld worden. Afval moet worden afgevoerd in overeenstemming met de Milieubeschermingwet van 1990 en de daartoe behorende relevante voorschriften. Neem voor meer informatie contact op met uw plaatselijke milieudienst.

Gezondheid & Veiligheid:
Zorg tijdens het aanbrengen en drogen voor goede ventilatie. Vermijd contact met huid en ogen. In geval van contact met de ogen, onmiddellijk overvloedig met water spoelen en medische hulp inroepen. In geval van contact met de huid, deze onmiddellijk met veel zeep en water of een huidreiniger van een erkend merk wassen. Buiten het bereik van kinderen houden. Veiligheidsinformatiebladen zijn op aanvraag verkrijgbaar voor de professionele sector.

Milieu:
VOS gehalte: 7 g/l
VOS gehalte w/w: 0.53%
Classificatie: Laag
2010 maximaal toegestane aantal gram per liter: 30 g/l

Dekking: Tot 60 m² per 5 liter.

Droogtijd: 1-2 uur stofdroog. Hard na één nacht drogen. Minimaal 4 uur wachten voordat de volgende laag wordt aangebracht en controleren dat de verf helemaal hard is.

Glansgehalte: 7%


Disclaimer: De informatie op deze technische informatiebladen en het technische advies dat mondeling, schriftelijk of door testen wordt gegeven, dienen louter als richtlijn en worden te goeder trouw maar zonder garantie gegeven omdat wij geen controle hebben over de vaardigheid in het aanbrengen en de plaatselijke omstandigheden. Neem voor meer informatie contact op met onze Afdeling Klantenservice. Wij accepteren geen aansprakelijkheid voor de prestaties van de producten voortkomend uit dergelijk gebruik die hoger is dan de waarde van de door ons geleverde goederen. Dit heeft geen invloed op uw wettelijke rechten.