• Particulier
  • Zakelijk
menu
0

Bel

Frencken Randsealer Wit - Acryl

Uw keuze Normale prijs Kortingprijs

Frencken Randsealer Wit - Acryl productinformatie

  • 1-Component
  • Hoog afdichtend vermogen
  • Sneldrogend
  • Voor binnen en buiten
  • Watergedragen verf

Frencken Randsealer Wit - Acryl bestand(en) downloaden

Frencken Randsealer Wit - Acryl omschrijving

Randsealer is speciaal ontwikkeld voor het afdichten van onbehandeld plaatmateriaal. Een gebruiksklaar 1-component systeem met een hoog afdichtend vermogen, zeer korte verwerkings- en droogtijden en toepasbaar in combinatie met de meest voorkomende laksystemen.  Vanwege de lage viscositeit heeft Randsealer een zeer goed indringend vermogen in het hout, geeft een goede bescherming tegen zwelling, delamineren, houtrot en laat daarbij het hout “ademen”. De levensduur van plaatmateriaal wordt hierdoor aanzienlijk verlengd.

Randsealer heeft een zeer goede anti-doorbloedende werking en is hierdoor zelfs geschikt voor rechtstreeks gebruik op onbehandeld merbau. Geschikt voor het afdichten van kopse (zaag-)zijden van plaatmateriaal zoals watervaste (garantie-)multiplex, triplex, betontriplex e.d.

Extra informatie over Frencken Randsealer Wit
Verf betekent niet alleen kleur, verf betekent vooral ook bescherming. Wij leveren uitsluitend eersteklas verf, gemengd met de door de producent voorgeschreven kleurpasta’s voor een jarenlange bescherming.

Frencken Randsealer Wit bestellen bij Verfwinkel.nl
Frencken Randsealer Wit bestel je snel, voordelig en eenvoudig in onze webshop. Heb je een vraag over deze sealer of een van onze andere producten? Stel je vraag dan op 085-7823439 of mail naar info@verfwinkel.nl

Basis Waterbasis / Acryl
Ondergrond Hout
Soort Randsealer
Toepassing Voor binnen en buiten
Rendement 10 m2 per 750 ML
Merk Frencken
Levertijd 3-5 Werkdagen

Frencken Randsealer Wit - Acryl specificaties

Randsealer is speciaal ontwikkeld voor het afdichten van onbehandeld plaatmateriaal. Een gebruiksklaar 1-component systeem met een hoog afdichtend vermogen, zeer korte verwerkings- en droogtijden en toepasbaar in combinatie met de meest voorkomende laksystemen. Vanwege de lage viscositeit heeft Randsealer een zeer goed indringend vermogen in het hout, geeft een goede bescherming tegen zwelling, delamineren, houtrot en laat daarbij het hout 'ademen'. De levensduur van plaatmateriaal wordt hierdoor aanzienlijk verlengd.

Hoog waterafdichtend vermogen 
1-component
Verlengt de levensduur van plaatmateriaal
Uitstekend overschilderbaar met de meest voorkomende laksystemen
Aanbrengen met roller, kwast of spuitinstallatie
Na 45 minuten stof droog 24 maanden houdbaar

SAMENSTELLING EN EIGENSCHAPPEN

Basis: kunstharsen
Vaste stofgehalte: ca 44 of 38% (wit/transp.)
Soortelijk gewicht: ca. 1 g/cm³
Viscositeit : ca. 3000 mPa•s
pH waarde 25 °C : 8,5.
Min. verwerkingstemperatuur (MFT): 8 °C
Kleur: wit (ook in transparant verkrijgbaar)
Geur: reukloos
Temperatuurbestendigheid : -30 °C tot +75 °C
Vochtbestendigheid: uitstekend
Droogtijd: na ca. 45 minuten 2e laag sealer aanbrengen
Schuurbaar: na min. 48 uur
Verbruik: ca. 5 g/m1 per laag, bij een plaatdikte van 12 mm (afhankelijk van het materiaal kan dit variëren)

ATTENTIE
Bovenstaande waarden zijn bepaald bij 20 °C/65% Rh en een houtvochtigheid van 10%. Afwijkende omstandigheden hebben andere waarden tot gevolg.

TOEPASSING
Voor het afdichten van de (zaag-)zijden van plaatmateriaal zoals watervaste (garantie-) multiplex, triplex, betontriplex, alsmede prefab dakbeschot en boeiboorden. Door de lage viscositeit is deze sealer tevens verspuitbaar. In geval van zaagwerkzaamheden op de bouwplaats wordt Houtsealer aanbevolen in verband met het verwerkingsgemak door de hogere viscositeit.

VERWERKING
Ondergrond moet schoon, droog en vrij van vet, olie, was en (schuur-) stoffen zijn. Voor gebruik goed schudden of roeren en gelijkmatig aanbrengen met kwast, roller of spuitapparatuur. Rechte kanten bij voorkeur breken om uniforme laagdikte aan te kunnen brengen. Ca. 5 g/m1 per laag aanbrengen. Een droogtijd van ca. 45 min. aanhouden tussen de 1e en 2e laag Randealer.

LET OP: De droogtijd wordt beïnvloed door temperatuur, relatieve luchtvochtigheid, laagdikte en porositeit van het hout. Indien aflakken gewenst, na ca. 4 uur Randsealer laag licht opschuren en primer/grondlak aanbrengen. Droogtijd en verfadvies van de primer/ grondlak aanhouden.

Reinigen gereedschap: met water. Natte verfresten direct verwijderen met een natte doek, uitgeharde verfresten kunnen mechanisch verwijderd worden.

MILIEUASPECTEN
Door de samenstelling van het product gelden er geen beperkingen ten aanzien van opslag, handling en verwerking. Voor gedetailleerde informatie kunt u een Material Safety Data Sheet (MSDS) opvragen.

OPSLAG, HOUDBAARHEID EN TRANSPORT
De Randsealer is in ongeopende verpakking 24 maanden houdbaar en dient koel en vorstvrij te worden opgeslagen. Transport tijdens vorstperiode is mogelijk mits de producttemperatuur boven 0 °C blijft. Resten en reinigingswater dienen te worden ingeleverd bij de plaatselijke (gemeentelijke) dienst voor klein chemisch afval.

HOUDBAARHEID VERPAKKING
Op de verpakking staat een 7-cijferige codering. Deze geeft de houdbaarheidsdatum (Best Before) aan en wordt als volgt gelezen:
Voorbeeld: BB1403 001 14 = 2014 houdbaarheidsjaartal 03 = maart houdbaarheidsmaand 001 = interne code

Top