• Particulier
  • Zakelijk
menu
0

Bel

Histor Highlights Effectverf Sparking Sterling - 750 ml

 

Histor Highlights Effectverf Sparking Sterling - 750 ml productinformatie

  • Effectverf
  • Geurarm
  • Prettige verwerking
  • Voor binnen

Histor Highlights Effectverf Sparking Sterling - 750 ml bestand(en) downloaden

Histor Highlights Effectverf Sparking Sterling - 750 ml omschrijving

Decoratieve transparante muurverf op basis van watergedragen kunstharsdispersie met een toevoeging van schitterende zilverdeeltjes voor een uniek highlights effect.

Extra informatie over Histor Sparking Sterling
Verf betekent niet alleen kleur, verf betekent vooral ook bescherming. Wij leveren uitsluitend eersteklas verf, gemengd met de door de producent voorgeschreven kleurpasta’s voor een jarenlange bescherming.

Histor Sparking Sterling bestellen bij Verfwinkel.nl
Histor Sparking Sterling bestel je snel, voordelig en eenvoudig in onze webshop. Heb je een vraag over deze verf of een van onze andere producten? Stel je vraag dan op 085-7823439 of mail naar info@verfwinkel.nl


Basis Waterbasis / Acryl
Ondergrond Diverse Ondergronden (mits juist voorbehandeld)
Soort Decoratieve verf
Toepassing Voor binnen
Rendement 7 m2 per liter
Merk Histor
Levertijd 2-3 Werkdagen

Histor Highlights Effectverf Sparking Sterling - 750 ml specificaties
OMSCHRIJVING
Decoratieve transparante muurverf op basis van watergedragen kunstharsdispersie met een toevoeging van schitterende zilverdeeltjes voor een uniek highlights effect.

GEBRUIKSDOEL
Histor Highlights Sparkling Sterling geeft een sprankelend effect en laat zich vooral mooi combineren met alle wit, grijs en zwarttinten. Niet geschikt voor vochtige ruimte.

VOORNAAMSTE KENMERKEN
Uniek Highlights effect
Eenvoudig verwerkbaar
Zilverdeeltjes zakken niet uit.
Decoratief
Milde geur
Rendement: 7 m2 per liter
Verkrijgbaar in 0,75L

KLEUR & EFFECT & GLANS
Sparlink Sterling bestaat uit schitterende zilverdeeltjes, die samen met de lichtinval je muur tot leven brengt. Afhankelijk van de ondergrondkleur ontstaat een mysterieus, spannend of juist sophisticated resultaat.

VOORBEHANDELING VAN DE ONDERGROND
Nieuw werk, kale ondergrond: Vuil en vet, stof, poeder en andere ongerechtigheden grondig verwijderen. Zonodig reinigen met Histor Ontvetter, goed naspoelen en afnemen. Eventuele beschadigingen repareren met een geschikt middel. Zuiging van de muur, vooral de reparatieplaatsen, wegnemen met Histor Wandvoorstrijk (behandel de gehele muur). Breng een laag muurverf aan in de gewenste kleur(en); voordat Histor Highlights Sparkling Sterling wordt gebruikt.

Onderhoud verflagen in goede staat: Vuile, maar gave, goed hechtende en intacte verflagen reinigen met Histor Ontvetter. Goed naspoelen en afnemen. Kleine beschadigingen repareren met een geschikt middel. Eventuele zuiging, vooral op reparatieplaatsen, wegnemen met Histor Wandvoorstrijk. Waterkringen, roet, doorslaande verkleuringen e.d. isoleren met Histor Vlekdekkende Voorstrijk. Behandel daarbij de gehele muur en niet alleen de vlekken. Breng een laag muurverf aan in de gewenste kleur(en); voordat Histor Highlights Sparkling Sterling wordt gebruikt.

Onderhoud verflagen in slechte staat: Slecht hechtende, afbladderende verflagen zo grondig mogelijk verwijderen. Veegvaste verven en minder goede latexverven kunnen met een stoomapparaat worden weekgemaakt. Direct na het stomen afsteken met een plamuurmes. Weekmaken kan ook met behangplaksel (celluloselijm), waaraan wat afwasmiddel is toegevoegd. Opstrijken en 10-20 minuten laten inweken. Vervolgens de weke laag afsteken met een plamuurmes. Dit eventueel herhalen. Alkydhars-muurverven (synthetisch), en hoogwaardige acryllatex-verven (hoog bindmiddelgehalte), zijn indien nodig alleen te verwijderen met een verfafbijtmiddel. Na het verwijderen van de lagen, zonodig de muur weer schoonmaken met Histor Ontvetter, naspoelen en afnemen. Noodzakelijke reparaties uitvoeren met een geschikt middel. Eventuele restanten vastzetten, en reparaties behandelen met Histor Fixerende Voorstrijk. Breng een laag muurverf aan in de gewenste kleur(en); voordat Histor Highlights Sparkling Sterling wordt gebruikt.

Afwerking: Breng Histor Sparkling Sterling aan over de gekozen Histor Perfect Finish muurverf.

VERWERKING VAN DE VERF
Gereedschap: Vachtroller.
Voor gebruik: Verf goed roeren.
Sparkling Sterling gelijkmatig door de transparante muurverf roeren.
Verdunning: Verdunnen niet nodig.
Kwast/rollagen: Aanbevolen: 1 laag.
Temperatuur: Op (kamer) temperatuur laten komen. Verwerken bij een temperatuur tussen de 10 °C en 25 °C.
Na gebruik: Luchtdicht afsluiten. Werkwijze Breng indien gewenst eerst een laag Histor Perfect Finish muurverf in een gekozen ondergrond kleur aan. Laat de verflaag minimaal 4 uur drogen bij kamertemperatuur. Meng al roerend de Sparkling Sterling voorzichtig door de transparante muurverf. Roer goed door. De verf is nat melkachtig van kleur maar droogt transparant op. Breng vervolgens met een vachtroller de Histor Highlights Sparkling Sterling aan.

UITSTRIJKVERMOGEN
Praktisch rendement: Afhankelijk van de zuiging van de ondergrond, van de laagdikte en het gebruikte gereedschap, en van de omstandigheden bij het aanbrengen.
Theoretisch rendement: 5-7 m2/l op een strakke, vlakke, niet zuigende ondergrond. Zie de informatie op verpakking.

DROGING BIJ ca. 20º C
Stofvrij: Na ca. 1 uur.
Overschilderbaar: Na ca. 4-6 uur.

REINIGEN
Morsvlekken en spatten: Niet laten opdrogen maar meteen wegnemen met een doekje en eventueel water of alcohol.
Gereedschap: Met water schoonmaken, of tijdelijk bewaren in water of een folie.
Droge verflaag: Na ca. een maand drogen met water, neutraal reinigingsmiddel en zachte borstel.

HOUDBAARHEID EN BEWAARCONDITIES
Vorstvrij bewaren. In ongeopende goed afgesloten verpakking, op een droge plaats bewaard, bij een temperatuur van 10°C tot 25 °C, is dit product ca. 12 maanden houdbaar.

PRODUCTGEGEVENS VERF IN DE BUS DROGE VERFLAAG
Verpakking 0.75 liter basis en toevoeging 0.20 gram zilverdeeltjes
Optimale eigenschappen na ca. een week bij ca. 20°C.
Vloeistofdikte: Gereed voor verwerking.

VEILIGHEIDSGEGEVENS EN AFVALBEHANDELING
Zie verpakking.


Top