• Particulier
  • Zakelijk
menu
0

Bel

Sansin Enviro Stain SDF

Uw keuze Normale prijs Kortingprijs

Sansin Enviro Stain SDF bestand(en) downloaden

Sansin Enviro Stain SDF omschrijving

SANSIN Enviro Stain SDF is een watergedragen beits op basis van gemodificeerde natuurlijke oliën die diep in het hout doordringt, waar het zich hecht aan de houtcellen en zo een stevige, duurzame beschermlaag vormt. Het hout gaat hierdoor veel minder werken. Afbladderen, scheuren en barsten behoren tot het verleden.

SANSIN Enviro Stain SDF is een geavanceerde technologie. De basis van gemodificeerde natuurlijke oliën wordt in het hout getransporteerd door een van de meest voorkomende wonderen van moeder natuur: water. Daardoor kan SANSIN Enviro Stain SDF worden opgenomen in hout met een iets hoger vochtgehalte om zo een “ademende” en waterafstotende bescherming te geven tegen schadelijke UV-straling en andere weersinvloeden. Deze speciale formulering zorgt voor een optimale en onderhoudsvriendelijke afwerking van uw hout. SANSIN Enviro Stain SDF karakteriseert zich als een iets langzamer doordrogend product, dat zich uitstekend en eenvoudig laat verwerken.

LET OP: Sansin Enviro Stain SDF wordt geleverd in bussen van 1 U.S. gallon (= 3,785 liter). Kleuren op de kleurenkaart zijn een indicatie en kunnen afwijken van de werkelijkheid. Onderhoud met middelen van een andere samenstelling dan die van SANSIN Enviro Stain SDF kan problemen met de hechting geven. Bij het overschilderen van Olympic Repellent Oil Stain dient de verflaag minimaal 1 jaar oud te zijn.

Niet toepassen op horizontale oppervlakken. Sommige houtsoorten, waaronder sequoia, cederhout of merbau, alsmede recent gewolmaniseerd hout bevatten in water oplosbare inhoudsstoffen die kunnen gaan ‘bloeden’ of naar het oppervlak komen. Hierdoor kan er verkleuring van de afwerklaag optreden. Dit kan met name zichtbaar zijn bij toepassing van lichte kleuren. Hout wat behandeld is met koperhoudende verduurzamingsmiddelen kan gaan ‘bloeden’. Hierdoor kan er groene verkleuring van de afwerklaag optreden.

Extra informatie over Sansin Enviro Stain SDF
Verf betekent niet alleen kleur, verf betekent vooral ook bescherming. Wij leveren uitsluitend eersteklas verf, gemengd met de door de producent voorgeschreven kleurpasta’s voor een jarenlange bescherming.

Sansin Enviro Stain SDF bestellen bij Verfwinkel.nl
Sansin Enviro Stain SDF bestel je snel, voordelig en eenvoudig in onze webshop. Heb je een vraag over deze verf of een van onze andere producten? Stel je vraag dan op 085-7823439 of mail naar info@verfwinkel.nl

Basis Waterbasis / Acryl
Ondergrond Hout
Soort Transparante Beits
Glansgraad Hoogglans / Gloss
Toepassing Voor buiten
Rendement 25 - 35 m² per gallon op geschaafd hout
Merk Olympic - Sansin
Levertijd 3-5 Werkdagen

Sansin Enviro Stain SDF specificaties

SANSIN Enviro Stain SDF is een watergedragen beits op basis van gemodificeerde natuurlijke oliën die diep in het hout doordringt, waar het zich hecht aan de houtcellen en zo een stevige, duurzame beschermlaag vormt. Het hout gaat hierdoor veel minder werken. Afbladderen, scheuren en barsten behoren tot het verleden. SANSIN Enviro Stain SDF is een geavanceerde technologie. De basis van gemodificeerde natuurlijke oliën wordt in het hout getransporteerd door een van de meest voorkomende wonderen van moeder natuur: water. Daardoor kan SANSIN Enviro Stain SDF worden opgenomen in hout met een iets hoger vochtgehalte om zo een 'ademende' en waterafstotende bescherming te geven tegen schadelijke UV-straling en andere weersinvloeden. Deze speciale formulering zorgt voor een optimale en onderhoudsvriendelijke afwerking van uw hout.

SANSIN Enviro Stain SDF karakteriseert zich als een iets langzamer doordrogend product, dat zich uitstekend en eenvoudig laat verwerken.

Toepassing
SANSIN Enviro Stain SDF is geschikt voor gebruik buitenshuis op hout dat niet direct in contact met de grond komt, zoals houten gevelbeschieting, dakoverstekken, schuren, balkconstructies, pergola’s en tuinafscheidingen. SANSIN Enviro Stain SDF kan daarnaast ook zonder problemen worden toegepast in het interieur. SANSIN Enviro Stain SDF is minder geschikt voor horizontale oppervlakken zoals houten vloeren, veranda’s, balustrades, kozijnen of trappen en geeft een minder duurzaam resultaat wanneer toegepast op houtsoorten met een beperkte opnamecapaciteit, waaronder de meeste hardhoutsoorten en Siberisch lariks.

Sommige houtsoorten, waaronder sequoia, cederhout of merbau, alsmede recent gewolmaniseerd hout bevatten in water oplosbare inhoudsstoffen die kunnen gaan ‘bloeden’ of naar het oppervlak komen. Hierdoor kan er verkleuring van de afwerklaag optreden. Dit kan met name zichtbaar zijn bij toepassing van lichte kleuren. Eikenhout bevat inhoudsstoffen die, wanneer het behandeld wordt met watergedragen verfproducten, verkleuring kunnen veroorzaken.

Hout wat behandeld is met koperhoudende verduurzamingsmiddelen kan gaan ‘bloeden’. Hierdoor kan er groene verkleuring van de afwerklaag optreden. Dit kan met name zichtbaar zijn bij toepassing van lichte kleuren.

In buitentoepassingen kan geacetyleerd hout door blauwschimmel verkleuren. Dit uit zich in een donkere/vlekkerige verkleuring op het oppervlak. Wanneer het hout wordt afgewerkt met SANSIN Enviro Stain SDF zal de kans op verkleuring worden verminderd, maar kan desondanks niet geheel worden uitgesloten.

Onderhoud
SANSIN Enviro Stain SDF is onderhoudsvriendelijk. De ervaring leert dat met een 2 laags afwerking, na gemiddeld 4 jaar een nieuwe laag wenselijk is.

Verwerkingstemparatuur
+10 – 30°C (lucht- en ondergrondtemperatuur)

Reiniging
Gereedschap direct na gebruik reinigen met water en zeep. 

Belangrijke eisen van het oppervlakte-afwerkmiddel: 
- Vocht- en dampremmende c.q. stabiliserende werking.
- Bescherming tegen fotochemische en fotofysische afbraak van het houtoppervlak. •
- Bescherming tegen vervuiling van het houtoppervlak.
- Verfraaiing door middel van kleur, m.a.w. het visuele aspect.

Rendement
ca. 25 - 35 m² per gallon op geschaafd hout.
ca. 15 - 20 m² per gallon op ruw hout. (dit kan per houtsoort verschillen)

Olympic Oil Stain is leverbaar in een breed kleurenscala, onderverdeeld in semi-transparante kleuren en solid (dekkende) kleuren.
Olympic Oil Stain wordt geleverd in bussen van 1 U.S. gallon (= 3,785 liter).

Recent bekeken producten

€ 94,41

€ 70,81

€ 28,98

€ 18,55

€ 50,46

€ 31,79

€ 59,70

€ 37,31

Top