• Particulier
  • Zakelijk
menu
0

Bel

ProGold Topseal U

Uw keuze Normale prijs Kortingprijs

ProGold Topseal U productinformatie

  • Hoge elasticiteit
  • Kleur: Wit, Bruin, Grijs, Zwart
  • Overschilderbaar
  • Overschilderbaar met vrijwel elke verf
  • Voor binnen en buiten
  • Zo goed als reukloos

ProGold Topseal U bestand(en) downloaden

ProGold Topseal U omschrijving

De ProGold  Topseal U is een hoogwaardige, één-component kit op basis van MS polymeer. Geschikt voor het afdichten van beglazings- en aansluitvoegen, gevel- en vloerdilataties. De kit is tevens geschikt voor hielafdichting en overschilderbaar met zowel synthetische als watergedragen verfsystemen. De maximale duurzaam toelaatbare vervorming is ca. 25%. De PG Topseal U is verkrijgbaar in de kleuren wit, grijs, bruin en zwart.

Extra informatie over ProGold  Topseal U 
Verf betekent niet alleen kleur, verf betekent vooral ook bescherming. Wij leveren uitsluitend eersteklas verf, gemengd met de door de producent voorgeschreven kleurpasta’s voor een jarenlange bescherming.

ProGold  Topseal U bestellen bij Verfwinkel.nl
ProGold  Topseal U bestel je snel, voordelig en eenvoudig in onze webshop. Heb je een vraag over deze kit of een van onze andere producten? Stel je vraag dan op 085-7823439 of mail naar klantenservice@verfwinkel.nl

Ondergrond Glas
Toepassing Voor binnen en buiten
Merk ProGold
Levertijd 1 Werkdag

ProGold Topseal U specificaties


Omschrijving
Universele, elastische, overschilderbare kit op basis van MS-Polymeer die onder invloed van vocht uit de lucht verrubbert.

Gebruiksdoel
Beglazing Topafdichting in ontluchte beglazingssystemen volgens NPR 3577.
Geschikt voor ‘hielafdichting’.
Topafdichting in gesloten beglazingssystemen.
Hoekaansluitingen van glaslatten.
Onderhoud aan beglazingen.
Voegafdichting Afdichten van aansluitvoegen.
Afdichten van geveldilataties. Afdichten van vloerdilataties.

Voornaamste kenmerken
Duurzaam elastisch. 
Zeer lange levensduur.
Uitstekend te verwerken.
Vrij van isocyanaten, siliconen en oplosmiddelen.
Vrijwel reukloos.
Zeer goede hechting. Toegepast als beglazingskit overschilderbaar met verven en beitsen, zowel op basis van oplosmiddelhoudende alkydhars als op basis van watergedragen bindmiddel.
Eén component: gereed voor gebruik en geen mengverliezen. 

Kleuren
Wit, grijs, bruin en zwart.

Verpakking
Kokers van 290 ml.

Overschilderen
ProGold Topseal U bij toepassing als beglazingskit ProGold Topseal U is over het algemeen uitstekend overschilderbaar met oplosmiddelhoudende alkydharsverven en met watergedragen verfsystemen. Afhankelijk van hun samenstelling kan echter de droging beïnvloedt worden. Hoewel in het algemeen beglazingsvoegen worden overgeschilderd, is dat voor ProGold Topseal U niet noodzakelijk. Op technische gronden is het zelfs af te raden. De kit is uitstekend bestand tegen UV-straling en weersinvloeden. Het overschilderen geschiedt dan ook uitsluitend op esthetische gronden en niet ter verlenging van de levensduur. Voor een optimale hechting van de verf is het aanbrengen van een eerste laag binnen een termijn van 7 dagen gewenst.

De hechting dient in het algemeen pas na minimaal 14 dagen droging te worden beoordeeld. Het is aan te bevelen de kit en de aangrenzende vlakken vooraf te schuren met Scotch-Brite en vervolgens met lauw water na te wassen. Om ongewenste effecten te vermijden, wordt geadviseerd vooraf de verdraagzaamheid van verf en kit te testen.  

Opmerking
ProGold Topseal U niet overschilderen bij toepassing als voegafdichting van aansluitvoegen, geveldilataties en vloerdilataties.

Basisgegevens
Dichtheid: ca. 1,5 kg/dm3
Standvermogen: < 2 mm (ISO 7390)
Vlampunt: niet van toepassing

Droogtijden bepaald bij 23°C en 55% R.V.
Huidvorming: na 5-10 minuten
Uitharding: 2 mm per 24 uur
- Lage temperatuur en hoge R.V. beïnvloeden de droging negatief.

Houdbaarheid
In gesloten originele verpakking op een droge plaats bij een temperatuur tussen +5°C en +25°C tot 12 maanden na productiedatum.

Fysische gegevens
Vorstbestendigheid tijdens transport: tot -15°C
Toelaatbare vervorming: +/- 25%
Temperatuurbestandheid na uitharden: van -40°C tot +90°C

Mechanische eigenschappen
Bij 2 mm film:
- Shore A hardheid (3 s) DIN 53505 : 30
- Modulus 100% DIN 53504 : 0,65 MPa (N/mm²)
- Treksterkte DIN 53504 : 1,15 MPa (N/mm²)
- Rek bij breuk DIN 53504 : 300%

Verwerkingscondities
Tijdens applicatie en droging mag de ondergrond- en omgevingstemperatuur niet lager zijn dan +5°C en niet hoger dan +40°C.

Voorbehandeling voegwanden
- Voorbehandeling niet poreuze ondergronden: Reinigen en ontvetten met ProGold Cleaner. Na gebruik van ProGold Cleaner altijd nawassen met leidingwater.
Nadat de ondergrond gereinigd en ontvet is, hecht ProGold Topseal U over het algemeen zonder primer goed op niet poreuze ondergronden, zoals glas, geglazuurde oppervlakken, email, geanodiseerd aluminium, gelakt hout en diverse kunststoffen. Een hechtproef voor gebruik wordt aanbevolen.

- Voorbehandeling poreuze ondergronden: Poreuze ondergronden, zoals beton en metselwerk ontdoen van stof, cementresten, vuil en vet.
Zonodig de voegwanden mechanisch schoonslijpen en daarna goed stofvrij maken.
Het resultaat van de voorbehandeling moet zijn: een schone, gezonde en draagkrachtige ondergrond.
Vervolgens voorstrijken met Zwaluw Primer U12.

Afmetingen kitvoeg
- Voegbreedte Minimaal 4 mm. Maximaal 25 mm.
- Voegdiepte bij dilataties: Voor het bepalen van de dikte van het kitbed in het midden van de voeg gemeten, wordt bij toepassing van elastische uitgegaan van de volgende stelregel: dikte = 1/3 voegbreedte in mm + 6 mm. De berekende voegdiepte instellen door het op de juiste hoogte aanbrengen van de rugvulling.
Om vastklemmen van de rugvulling te verzekeren, dient de diameter van de rugvulling minimaal 1,5 maal de voegbreedte te zijn.  Een rugvulling voorkomt tevens drie-punts-hechting.

Instructies voor gebruik
- Koker: De top van de koker afsnijden. Vervolgens de spuitmond erop draaien en die afsnijden naar gelang de voegbreedte.
- Gereedschap: Handkitpistool of luchtdrukkitpistool.
- Voegafwerking: De kit dient direct na applicatie te worden afgemest. Bij het afmessen ProGold Finisher, in de juiste mengverhouding, gebruiken.
Na gebruik van ProGold Finisher altijd nawassen met leidingwater.
- Reiniging gereedschap: Direct na gebruik met ProGold terpentine of ProGold wasbenzine.

Veiligheidsmaatregelen
Zie productveiligheidsblad van ProGold Topseal U.

Top