• Particulier
  • Zakelijk
menu
0

Bel

Rust-Oleum EpoxyShield 5300 Maxx 2-K Vloercoating - Acryl

Uw keuze Normale prijs Kortingprijs

Rust-Oleum EpoxyShield 5300 Maxx 2-K Vloercoating - Acryl productinformatie

  • 2-Componenten
  • Anti-slip of decoratieve afwerking mogelijk
  • Best mogelijke bescherming tegen autobanden
  • Chemicalienvast
  • Gemakkelijk te verwerken
  • Voor binnen
  • Voor gemiddelde tot zware belasting

Rust-Oleum EpoxyShield 5300 Maxx 2-K Vloercoating - Acryl bestand(en) downloaden

Rust-Oleum EpoxyShield 5300 Maxx 2-K Vloercoating - Acryl omschrijving

Rust-Oleum EpoxyShield Maxx is een glanzende, 2K epoxy vloercoating op waterbasis met een uitstekende hechting welke kan worden aangebracht op betonnen vloeren die volledig schoon en droog zijn. Het wordt niet aanbevolen om de coating aan te brengen op glad en volledig gesloten beton of beton dat nog een curing compound bevat. Beide ondergronden verhinderen een goede hechting. Rust-Oleum EpoxyShield Maxx kan ook aangebracht worden op oude, goed hechtende coatings en is leverbaar in de kleuren RAL 1015 (lichtivoor) RAL 7001 (staalgrijs), RAL 7035 (lichtgrijs) en Engels Rood. Optioneel kan er gekozen worden voor antislip of decoratieve afwerking.

LET OP: Omdat de verwerkingstijd maximaal 1-2 uur bedraagt (afhankelijk van de temperatuur), kan de coating het best met 2 personen worden aangebracht. De ene persoon start dan met het aanbrengen van de coating langs de randen terwijl de andere de coating met een roller aanbrengt op de rest van de vloer.

Extra informatie over Rust-Oleum EpoxyShield 5300 Maxx
Verf betekent niet alleen kleur, verf betekent vooral ook bescherming. Wij leveren uitsluitend eersteklas verf, gemengd met de door de producent voorgeschreven kleurpasta’s voor een jarenlange bescherming.

Rust-Oleum EpoxyShield 5300 Maxx bestellen bij Verfwinkel.nl
Rust-Oleum EpoxyShield 5300 Maxx bestel je snel, voordelig en eenvoudig in onze webshop. Heb je een vraag over deze verf of een van onze andere producten? Stel je vraag dan op 085-7823439 of mail naar info@verfwinkel.nl

Basis Epoxy
Ondergrond Vloeren
Soort Vloercoating
Glansgraad Hoogglans / Gloss
Toepassing Voor binnen
Rendement Ca. 7m² per liter per laag
Merk Rustoleum
Levertijd 4-8 Werkdagen

Rust-Oleum EpoxyShield 5300 Maxx 2-K Vloercoating - Acryl specificaties

OMSCHRIJVING
EpoxyShield® 5300 MAXX is een gebruiksvriendelijke watergebaseerde epoxy vloercoating met een uitstekende hechting. De coating is goed bestand tegen slijtage als gevolg van voetverkeer, voertuigen, chemicaliën en water. EpoxyShield® 5300 MAXX is een 2-componenten epoxy-coating. EpoxyShield® 5300 MAXX kan afgewerkt worden met decoratieve chips of met een anti-slip additief.

Rust-Oleum EpoxyShield Maxx kan aangebracht worden op betonnen vloeren die volledig schoon en droog zijn. Het wordt niet aanbevolen om de coating aan te brengen op glad en volledig gesloten beton of beton dat nog een curing compound bevat. Beide ondergronden verhinderen een goede hechting. Rust-Oleum EpoxyShield Maxx kan ook aangebracht worden op oude, goed hechtende coatings en is leverbaar in de kleuren ral 1015 (lichtivoor) ral 7001 (staalgrijs), ral 7035 (lichtgrijs) en Engels Rood. Optioneel kan er gekozen worden voor antislip of decoratieve afwerking.

- Rust-Oleum EpoxyShield Anti-Slip zorgt voor een uitstekende antisliplaag, indien ze met de Rust-Oleum EpoxyShield Maxx vloercoating worden vermengd.
- Rust-Oleum EpoxyShield Decoratieve Chips zijn specifiek ontwikkeld voor gebruik met de Rust-Oleum EpoxyShield Maxx vloercoating. Wanneer de chips worden uitgestrooid over de natte verflaag hechten ze zich permanent aan de coating voor een decoratief uiterlijk. De chips helpen tevens om vuil en oneffenheden in de vloer te maskeren. Rust-Oleum EpoxyShield Maxx is verkrijgbaar in 5 liter verpakking goed voor ong. 35m2 afhankelijk van de ondergrond.

Ondergronden: Betonnen vloeren
Formule: Waterbasis
Bindmiddel: Epoxy
Glansgraad: Glanzend
Verbruik: Ca. 7 m²/l

Kleefvrij (bij 20˚C): 16 uur
Overschilderbaar (bij 20˚C): 48 uur
Verwerking: Roller
VOC gehalte: 53 grams/liter
Verpakkingen: 5 liter

AANBEVOLEN TOEPASSING
EpoxyShield® 5300 MAXX kan aangebracht worden op betonnen vloeren die volledig schoon en droog zijn. Het wordt niet aanbevolen om de coating aan te brengen op glad en volledig gesloten beton of beton dat nog een curing compound bevat. Beide ondergronden verhinderen een goede hechting. EpoxyShield® 5300 MAXX kan ook aangebracht worden op oude, goed hechtende coatings.

EpoxyShield® 5300 MAXX additieven: EpoxyShield® Anti-Slip Additief (200.0.7)zorgen voor een uitstekende antisliplaag, indien ze met de EpoxyShield® 5300 MAXX vloercoating worden vermengd. EpoxyShield® Decoratieve Chips (505.0.43) zijn specifiek ontwikkeld voor gebruik met de EpoxyShield® 5300 MAXX vloercoating. Wanneer de chips worden uitgestrooid over de natte verflaag hechten ze zich permanent aan de coating voor een decoratief uiterlijk. De chips helpen tevens om vuil en oneffenheden in de vloer te maskeren.

TECHNISCHE GEGEVENS
Uiterlijk: Glanzend
Kleur: RAL1015, 7001, 7035, 6005, 6011, Engels rood
Massa: Basis materiaal: 1.32 kg/ltr
Verharder: 1.13 kg/ltr Gemengd: 1.27 kg/ltr
Vaste stof gehalte: Basis materiaal: 54.5% op volume
Verharder: 91.0% op volume Gemengd: 52.5% op volume
VOC-gehalte: 53 g/l max.
Gebruiksklaar mengsel: 53 g/l max.
Categorie: A/j
EU grenswaarde: 140 g/l (2007) / 140 g/l (2010)

Droogtijden bij 20°C/50% R.V.
Kleefvrij: 16 uur (geschikt voor licht voetverkeer)
Overschilderbaar: 24 uur (geschikt voor normaal voetverkeer en zware voorwerpen)
Uitgehard: 7 dagen (geschikt voor voertuigen)
Inductie- en verwerkingstijd; Na mengen van deel A en B moet het mengsel blijven staan.

15-20°C
Start met kwasten: Na 30 minuten
21-25°C
Start met kwasten: Na 10 minuten
26-30°C
Start met kwasten: Direct

15-20°C
Start met rollen: Na 45 minuten
21-25°C
Start met rollen: Na 15 minuten
26-30°C
Start met rollen: Na 5-15 minuten

15-20°C
Totale verwerkingstijd: 2 uur
21-25°C
Totale verwerkingstijd: 1½ uur
26-30°C
Totale verwerkingstijd: 1 uur

Opmerking: Omdat de verwerkingstijd maximaal 1-2 uur bedraagt (afhankelijk van de temperatuur) kan de coating het best met 2 personen worden aangebracht. De ene persoon start dan met het aanbrengen van de coating langs de randen terwijl de andere de coating met een roller aanbrengt op de rest van de vloer.
Rendement: Ca. 7m² per liter per laag, afhankelijk van ondergrond en applicatie. In het algemeen volstaat 1 laag.

ONDERGROND VOORBEHANDELING
Repareer alle gaten en scheuren met EpoxyShield® betonreparatieproducten. Bestaande vloercoatings opruwen om een goede hechting te krijgen. Slecht hechtende oude verflagen verwijderen met staalborstel en schuurpapier. Olie en vet verwijderen met een schrobber en EpoxyShield® Reiniger/Ontvetter 2901. Nadien goed schoonspoelen met water. Al het water wegnemen en goed laten drogen. Ga met uw vingers over de vloer. Als er nog poeder achter blijft dient de vloer verder gereinigd te worden.

INSTRUCTIES VOOR GEBRUIK
Giet de inhoud van Part A in het blik Part B en roer tenminste 3 minuten goed door. Laat het mengsel vervolgens staan (zie tabel) voordat u met de applicatie van start gaat (inductietijd). Laat het blik niet het in het felle zonlicht staan. Voor het aanbrengen eerst opnieuw weer goed oproeren. Het product moet binnen 1 tot 2 uur (zie tabel) na het mixen worden gebruikt (pot life). Deze tijd neemt af bij hogere temperaturen (zie tabel). Meng de EpoxyShield® Anti-Slip afwerking van te voren zorgvuldig met de 5 liter verpakking van de EpoxyShield® 5300 MAXX (vermeng eerst component A en B). Roer het mengsel regelmatig door tijdens het aanbrengen. Meng de EpoxyShield® Decoratieve Chips vooraf niet met EpoxyShield® 5300 MAXX.

VERDUNNING EN APPLICATIE
Na de inductietijd (zie tabel), kan de coating aangebracht worden. Gebruik hiervoor een verfroller met een breedte van ca. 20 cm en een verlengstok. Breng de coating gelijkmatig aan in delen van circa 1,5 x 1,5 meter zodat de gekleurde EpoxyShield® Decoratieve Chips gemakkelijk ingestrooid kunnen worden op een zojuist gecoat deel. Strooi de chips op het natte oppervlak (deze stap kan, indien gewenst, worden overgeslagen als u geen chips in de coating wilt aanbrengen. Dit zal de prestaties van de coating overigens niet beïnvloeden). Daarna onmiddellijk doorgaan met het coaten van de van het volgende gedeelte (de coating kan over de vers gestrooide chips aan de rand van het voorgaande gedeelte worden aangebracht; het is wel aan te bevelen om het project in zijn geheel in één keer af te maken om kleur- en aanzetverschillen te voorkomen). Slechts 1 laag coating is nodig.

REINIGEN
Alle gereedschappen na het coaten afwassen met warm water en een mild schoonmaakmiddel. Ongebruikt coatingmateriaal uit laten harden in het blik en afvoeren naar een verzamelpunt voor klein chemisch afval.

APPLICATIE CONDITIES
Temperatuur van lucht, ondergrond en coatingmateriaal tussen 15 en 35°C en relatieve luchtvochtigheid onder 80%. Omdat een betonnen vloer niet snel opwarmt, dient de temperatuur ook op de dag vóór de applicatie rond 16°C te zijn geweest. De minimale vloertemperatuur om de coating aan te brengen is 13°C. Indien de coating in de middag wordt aangebracht zorgt dit voor een optimale droging.

OPMERKINGEN BELANGRIJK
Dit product NIET aanbrengen in het geval van:
1) Gesloten beton: druppel een klein beetje water op het beton. Als het water blijft staan is er een sealer gebruikt en kan de coating mogelijk niet goed hechten. Voor voldoende hechting het beton opruwen en stofvrij maken.
2) Vocht in het beton: breng een stuk plastic van 1 x 1 meter aan op de vloer en plak de randen af met tape. Wacht 24 uur. Druppels onder het plastic of verkleurd/nat beton geeft aan dat er vocht aanwezig is. De voer kan dan niet gecoat worden.
3) Los beton of stof: de coating zal niet hechten totdat al het losse materiaal is gerepareerd en /of stof is verwijderd.
4) Betonvloeren behandeld met een nivelleringsmortel of anhydriet.

VEILIGHEID
Vermijd contact met huid en ogen. In geval van huidcontact, afwassen met water en zeep en goed naspoelen. Eerste hulp in geval van oogcontact, de ogen 15 minuten spelen met lauw/koud leidingwater. Indien ingeslikt, niet laten braken. Drink 1 a 2 glazen water of melk. Zoek direct medische hulp. Raadpleeg voor nadere informatie het betreffende productveiligheidsblad en de informatie op de verpakking.

OPSLAGSTABILITEIT
5 jaar vanaf productiedatum in ongeopende, originele verpakking, indien opgeslagen in droge, goed geventileerde ruimten, niet in de volle zon, bij temperatuur tussen 5° en 35°C.


LET OP
De gebruiker wordt geacht onafhankelijk de geschiktheid van onze producten voor zijn/haar eigen specifieke toepassing te testen. In geen geval is Rust-Oleum Europe aansprakelijk voor directe of indirecte schade. Producten dienen te worden opgeslagen, behandeld en aangebracht volgens de aanbevelingen van Rust-Oleum Europe op het productinformatieblad. Het is de verantwoordelijkheid van de gebruiker om altijd de laatste versie van het productinformatieblad (technische fiche) te raadplegen en te respecteren. Deze bladen zijn gratis te downloaden van de website www.rust-oleum.eu 


Top