Sigmapearl Plafond Supermatt - Lichte Kleuren

-30%
Zoek in de kleurenwaaier

* Verplichte velden

Levertijd: 1 Werkdag

Sigmapearl Plafond Supermatt - Lichte Kleuren productinformatie

  • Goed dekkend
  • Oplosmiddelvrij
  • Prettige verwerking
  • Professionele schilderskwaliteit
  • Schrobvast klasse 1
  • Voor binnen
  • Waterdampdoorlatend
  • Wij mengen uitsluitend met originele kleurpasta's
  • Zeer hoge dekkracht
  • Zeer mat

Sigmapearl Plafond Supermatt - Lichte Kleuren omschrijving

Sigmapearl plafond Supermatt is een zeer matte en superdekkende muur- en plafondverf voor binnen. Kenmerkend is de grote dekkracht van dit product. Ook op grote objecten zorgt deze muur- en plafondverf voor een fraai eindresultaat.

LET OP: De kleuren van de kleurenkaart zijn slechts een greep uit ons ruime assortiment. Wilt u een andere kleur neem dan contact op met onze klantenservice.


Extra informatie over Sigmapearl plafond Supermatt
Verf betekent niet alleen kleur, verf betekent vooral ook bescherming. Wij leveren uitsluitend eersteklas verf, gemengd met de door de producent voorgeschreven kleurpasta’s voor een jarenlange bescherming.

Sigmapearl plafond Supermatt bestellen bij Verfwinkel.nl
Sigmapearl plafond Supermatt bestel je snel, voordelig en eenvoudig in onze webshop. Heb je een vraag over deze verf of een van onze andere producten? Stel je vraag dan op 085-7823439 of mail naar info@verfwinkel.nl


Basis Waterbasis / Acryl
Ondergrond Stuc- / Pleisterwerk
Glansgraad Extra Mat
Toepassing Binnen
Rendement 7-8 m2 per liter
Merk Sigma

Sigmapearl Plafond Supermatt - Lichte Kleuren specificaties


Watergedragen, oplosmiddelvrije plafondmuurverf voor binnen op basis van kunstharsdispersie. Behoudt het witte karakter door de Dust Proof technologie.

Gebruiksdoel
Het schilderen van plafonds van beton, schuurwerk, gipskartonplaten en plafonds met spuitpleister. Het overschilderen van oude intacte (muur)verflagen. Tevens toepasbaar op muurwerk.

Voornaamste kenmerken
Zeer grote dekkracht.
Zeer gemakkelijk verwerkbaar.
Blijft langdurig wit door Dust Proof technologie.
Oplosmiddel- en emissievrij.
Geen hinderlijke geur; ruimten zijn direct na het schilderen weer in gebruik te nemen.
In het bijzonder geschikt voor zogenaamd volumeschilderwerk (grote objecten).
Na een maand schrobvast volgens EN 13300, klasse 1.
Vergeelt niet.
Waterdampdoorlatend.
Onverzeepbaar.

Kleuren en glans
Wit en lichte kleuren. Supermat.

Basisgegevens
Verpakking: Plastic emmer van 2,5 liter, 5 liter en 10 liter.
Dichtheid: ca. 1,44 kg/dm3
Percentage vaste stof: ca. 33,2 vol.%
Vlampunt: niet van toepassing

Droogtijden bepaald bij 23°C en een R.V. van 50%
Droog na: ca. 5 uur
Overschilderbaar na: ca. 5 uur
Houdbaarheid: Droog opgeslagen in gesloten originele verpakking bij een temperatuur tussen 5°C en 30°C ten minste 2 jaar. Niet blootstellen aan direct zonlicht. Rendement: Afhankelijk van de aard en structuur van de ondergrond en applicatiemethode: 7-8 m²/liter.

Ondergrondcondities
Ondergrond volledig afgebonden, draagkrachtig en droog. Vochtpercentage max. 4%. Vochtpercentage van gipsgebonden onder-gronden max. 1%. Afwerking van een nog niet volledig afgebonden ondergrond kan leiden tot kleurbontheid (als gevolg van kalkdoorslag) en in het ongunstigste geval tot aantasting van het product.

Verwerkingscondities
Voor de noodzakelijke filmvorming (doordroging) moet tijdens applicatie en droging aan de volgende voorwaarden worden voldaan:
- Ondergrond- en omgevingstemperatuur tussen 5°C en 30°C.
- Relatieve luchtvochtigheid maximaal 85%.
- De ondergrondtemperatuur dient minimaal 3°C boven het dauwpunt te liggen.
- Goede ventilatie.

Systemen
- Onbehandelde minerale ondergronden: Verontreinigingen en ongerechtigheden verwijderen. Van beton de mogelijk aanwezige cementhuid verwijderen. Waar nodig de ondergrond repareren en/of egaliseren met een kalkvrij reparatiemiddel, bijvoorbeeld Sigma Egalisatiepleister Kalkvrij. Een laag Sigma WallPrim aanbrengen, kleur afstemmen op de kleur van de afwerklaag. Afwerken met een laag Sigmapearl Plafond Supermatt.
- Onbehandelde minerale ondergrond (alternatief): Verontreinigingen en ongerechtigheden verwijderen. Van beton de mogelijk aanwezige cementhuid verwijderen. Waar nodig de ondergrond repareren en/of egaliseren met een kalkvrij reparatiemiddel, bijvoorbeeld Sigma Egalisatiepleister Kalkvrij. Zuigende, onregelmatig zuigende en/of licht poederende ondergronden voorstrijken met Sigmafix Universal. Afwerken met twee lagen Sigmapearl Plafond Supermatt.
- Systeem op reeds met spuitpleister behandelde ondergrond: Verontreinigingen en ongerechtigheden verwijderen. Een laag Sigma WallPrim aanbrengen, kleur afstemmen op de kleur van de afwerklaag. Afwerken met een laag Sigmapearl Plafond Supermatt.
- Systeem op reeds met spuitpleister behandelde ondergrond (alternatief). Verontreinigingen en ongerechtigheden verwijderen. Voorstrijken met Sigmafix Universal.  Afwerken met twee lagen Sigmapearl Plafond Supermatt. 

Instructies voor gebruik
Voor gebruik goed oproeren.
Aanbevolen verfrol op gladde ondergronden ProGold Verfrol Tex.
Aanbevolen verfrol op gestructureerde ondergronden ProGold Verfrol Proflor.
Aanbevolen kwast: ProGold Texkwast 7955 Exclusive

Reiniging gereedschap
Direct na gebruik reinigen met leidingwater en residu op de juiste wijze afvoeren.

Aanvullende gegevens
- Hechting: Sigmapearl Plafond Supermatt hecht uitstekend op minerale ondergronden en op kwalitatief gelijkwaardige dispersiemuurverven. Zuigende en/of onregelmatig zuigende ondergronden dienen eerst voorgestreken te worden met Sigmafix Universal (1 : 4 verdund). Sigmapearl Plafond Supermatt hecht tevens op ondergronden met een ‘gesloten’ karakter, zoals verflagen op basis van alkydhars. Echter, wanneer de gesloten ondergrond zich in een vochtige ruimte bevindt (bijvoorbeeld badkamer en keuken), wordt de toepassing van Sigmapearl Plafond Supermatt afgeraden. De combinatie van een gesloten ondergrond met een dampdoorlatende muurverf kan bij vochtbelasting tot onthechting leiden.
- Belastbaarheid: Indien deze matte muurverf wordt toegepast op ondergronden binnen handbereik, kunnen door aanraking of reinigen glanzende plekken ontstaan. Ook kunnen huidschilfers achterblijven. Deze zullen met name bij donkere kleuren zichtbaar zijn.
- Gebouwen: Labels BREEAM HEA9 VOC emossie gemeten volgens ISO 11890-2: 2006 Wettelijke norm (g/l) Voldoet aan BREEAM HEA9 0,01 g/l 30 g/l Ja LEED IEQ4.2 - 2009 VOC emossie gemeten in verpakking zonder water Wettelijke norm (g/l) Voldoet aan LEED IEQ4.2 0,01 g/l 50 g/l Ja