• Particulier
  • Zakelijk
menu
0

Bel

Sigmaresist Fungi Matt Schimmelbestendig - Lichte Kleuren

Uw keuze Normale prijs Kortingprijs

Sigmaresist Fungi Matt Schimmelbestendig - Lichte Kleuren productinformatie

  • Goed bestand tegen vocht
  • Goed dekkend
  • Prettige verwerking
  • Schimmelwerend
  • Waterdampdoorlatend

Sigmaresist Fungi Matt Schimmelbestendig - Lichte Kleuren bestand(en) downloaden

Sigmaresist Fungi Matt Schimmelbestendig - Lichte Kleuren omschrijving

Sigmaresist Fungi Matt. is een schimmelbestendige, matte muurverf. Geschikt voor hygiënegevoelige en vochtige ruimtes. Voorheen werd dit product verkocht onder de naam Sigmasoltec Schimmelwerende Muurverf Matt.

LET OP: De kleuren van de kleurenkaart zijn slechts een greep uit ons ruime assortiment. Wil je een andere kleur? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Extra informatie over Sigmaresist Fungi Mat
Verf betekent niet alleen kleur, verf betekent vooral ook bescherming. Wij leveren uitsluitend eersteklas verf, gemengd met de door de producent voorgeschreven kleurpasta’s voor een jarenlange bescherming.

Sigmaresist Fungi Mat bestellen bij Verfwinkel.nl
Sigmaresist Fungi Mat bestel je snel, voordelig en eenvoudig in onze webshop. Heb je een vraag over deze verf of een van onze andere producten? Stel je vraag dan op 085-7823439 of mail naar info@verfwinkel.nl. 

Basis Waterbasis / Acryl
Ondergrond Diverse Ondergronden (mits juist voorbehandeld)
Soort Muurverf Schrobklasse II
Glansgraad Mat
Toepassing Voor binnen
Rendement 7-8 m2 per liter
Merk Sigma
Levertijd 1 Werkdag

Sigmaresist Fungi Matt Schimmelbestendig - Lichte Kleuren specificaties


Watergedragen, schimmelbestendige muurverf voor binnen op basis van kunstharsdispersie.

Gebruiksdoel
Het behandelen van wanden en plafonds in ruimten waar kans op schimmelvorming aanwezig is, bijvoorbeeld in de voedingsmiddelenindustrie en in natte cellen zoals badkamers.

Voornaamste kenmerken
Schimmelbestendig.
Oplosmiddel- en emissievrij.
Waterdampdoorlatend.
Na een maand schrobvast volgens EN 13300, klasse 2. 

Kleuren en glans
Wit en lichte kleuren. Mat.

Basisgegevens
Verpakking: Plastic emmer van 2,5 liter en 10 liter. 
Dichtheid: ca. 1,41 kg/dm3
Percentage vaste stof: ca. 34 vol.%
Vlampunt : niet van toepassing

Droogtijden bepaald bij 23°C en 50% R.V.
Kleefvrij na: ca. 1 uur
Droog na: ca. 2 uur
Overschilderbaar na: ca. 6 uur

Houdbaarheid
Droog opgeslagen in gesloten originele verpakking bij een temperatuur tussen 5°C en 30°C ten minste 24 maanden. Niet blootstellen aan direct zonlicht.

Rendement
Afhankelijk van de aard en structuur van de ondergrond en applicatiemethode: 7-8 m²/liter. Optimale schimmelbestandheid wordt verkregen bij twee lagen en door de muurverf aan te brengen in een egaal gesloten laag.

Ondergrondcondities
Ondergrond volledig afgebonden, draagkrachtig en droog. Vochtpercentage max. 4%. Vochtpercentage van gipsgebonden ondergronden max. 1%. Afwerking van een nog niet volledig afgebonden ondergrond kan leiden tot kleurbontheid (als gevolg van kalkdoorslag) en in het ongunstigste geval tot aantasting van het product.

Verwerkingscondities
Voor de noodzakelijke filmvorming (doordroging) moet tijdens applicatie en droging aan de volgende voorwaarden worden voldaan:
- Ondergrond- en omgevingstemperatuur tussen 5°C en 30°C
- Relatieve luchtvochtigheid maximaal 85%.
- De ondergrondtemperatuur dient minimaal 3°C boven het dauwpunt te liggen.
- Goede ventilatie.

Systemen
- Onbehandelde minerale ondergronden: Verontreinigingen en ongerechtigheden verwijderen. Van beton de mogelijk aanwezige cementhuid verwijderen. Schimmels verwijderen door afborstelen met een harde borstel en warm sodawater. Daarna de ondergrond nawassen met leidingwater en goed laten drogen. Of schimmels verwijderen met behulp van een geschikte schimmelreiniger volgens voorschrift van de fabrikant. De ondergrond laten drogen. Waar nodig de ondergrond repareren en/of egaliseren met een kalkvrij reparatiemiddel, bijvoorbeeld Sigma Egalisatiepleister Kalkvrij. Zuigende, onregelmatig zuigende en/of licht poederende ondergronden voorstrijken met Sigmafix Universal. Afwerken met twee lagen Sigmaresist Fungi Matt.

Instructies voor gebruik
Voor gebruik goed oproeren.
Aanbevolen verfrol op gladde ondergronden:  ProGold Verfrol Tex.
Aanbevolen verfrolop gestructureerde ondergronden: ProGold Verfrol Proflor.
Aanbevolen kwast : ProGold Texkwast 7955 Exclusive
Verdunning: geen, is gebruiksklaar 
Reiniging gereedschap: Direct na gebruik reinigen met leidingwater en residu op de juiste wijze afvoeren. 

Aanvullende gegevens
- Hechting Sigmaresist: Fungi Matt hecht uitstekend op minerale ondergronden en op kwalitatief gelijkwaardige dispersiemuurverven. Zuigende en/of onregelmatig zuigende ondergronden dienen eerst voorgestreken te worden met Sigmafix Universal (1 : 4 verdund).
- Schimmelbestendigheid: De aangroei van diverse schimmels op de verffilm van de Sigmaresist Fungi Matt werd door ACIMA getest. Hieruit is gebleken dat de verffilm niet aangetast werd en daarbij zijn oorspronkelijke eigenschappen blijft behouden volgens de geteste Agar diffusie test.  De schimmelbestendige werking van Sigmaresist Fungi Matt is mede afhankelijk van de condities in de betreffende ruimte. Wanneer de temperatuur en de vochtigheid in de ruimte constant ideaal zijn voor het ontkiemen van schimmels, is schimmelvorming na verloop van tijd niet uit te sluiten. Voor een langdurige schimmelbestendige werking is het derhalve noodzakelijk ook de condities waardoor schimmels ontstaan weg te nemen. Een belangrijke maatregel is een adequate ventilatie van de ruimte.
- Ruimte geheel ontruimen: Bij toepassing in gebouwen waar levensmiddelen liggen opgeslagen, bijvoorbeeld in kaaspakhuizen, dient de te schilderen ruimte geheel te worden ontruimd.
- Gesiccativeerde verven: De fungicide in deze schimmelbestendige muurverf benadeelt de droging van gesiccativeerde verven, zoals verven op basis van alkydhars. Bij het besnijden met lakverf en dergelijke moet hiermee rekening worden gehouden. 


Retourneren
Dit product wordt speciaal op kleur gemengd in de mengmachine van Verfwinkel.nl. Maatwerk producten zijn uitgesloten voor het herroepingsrecht. Op kleur gemengde verven kunnen dus niet geretourneerd worden. Lees meer

Top