• Particulier
  • Zakelijk
menu
0

Bel

Sigmatex Superlatex Semi-Gloss - Lichte Kleuren

Uw keuze Normale prijs Kortingprijs

Sigmatex Superlatex Semi-Gloss - Lichte Kleuren productinformatie

  • Prettige verwerking
  • Professionele schilderskwaliteit
  • Reukarm
  • Schrobvast klasse 1
  • Voor binnen en buiten
  • Waterdampdoorlatend

Sigmatex Superlatex Semi-Gloss - Lichte Kleuren bestand(en) downloaden

Sigmatex Superlatex Semi-Gloss - Lichte Kleuren omschrijving

Sigmatex Semi-Gloss is een watergedragen, goed dekkende zijdeglanzende muurverf van hoge kwaliteit. U kunt deze verf zowel binnen als buiten gebruiken. Sigmatex Superlatex Semi-Gloss hecht tevens op ondergronden met een ‘gesloten’ karakter, zoals verflagen op basis van alkydhars. Echter, wanneer de gesloten ondergrond zich buiten bevindt of binnen in een vochtige ruimte (bijvoorbeeld badkamer en keuken), wordt de toepassing van Sigmatex Superlatex Semi-Gloss afgeraden. De combinatie van een gesloten ondergrond met een dampdoorlatende muurverf kan bij vochtbelasting tot onthechting leiden.

LET OP: De kleuren van de kleurenkaart zijn slechts een greep uit ons ruime assortiment. Wil je een andere kleur? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Extra informatie over Sigmatex Superlatex Semi-Gloss
Verf betekent niet alleen kleur, verf betekent vooral ook bescherming. Wij leveren uitsluitend eersteklas verf, gemengd met de door de producent voorgeschreven kleurpasta’s voor een jarenlange bescherming.

Sigmatex Superlatex Satin bestellen bij Verfwinkel.nl
Sigmatex Superlatex Semi-gloss bestel je snel, voordelig en eenvoudig in onze webshop. Heb je een vraag over deze verf of een van onze andere producten? Stel je vraag dan op 085-7823439 of mail naar info@verfwinkel.nl. 


Basis Waterbasis / Acryl
Ondergrond Diverse Ondergronden (mits juist voorbehandeld)
Soort Muurverf Schrobklasse I
Glansgraad Halfglans / Semi-Gloss
Toepassing Voor binnen en buiten
Rendement 8-10 m2 per liter
Merk Sigma
Levertijd 1 Werkdag

Sigmatex Superlatex Semi-Gloss - Lichte Kleuren specificaties


OMSCHRIJVING
Hoogwaardige, universele, watergedragen, oplosmiddelvrije muurverf voor binnen en buiten op basis van kunstharsdispersie.

GEBRUIKSDOEL
Het schilderen van minerale ondergronden, zoals beton, metselwerk, pleisterwerk, schuurwerk en gipskartonplaten. Afwerklaag in het ProGold glasweefselsysteem. Met name geschikt als afwerking van ProGold glasweefsel in de verzorgings- en utiliteitssector. Het overschilderen van oude (muur)verflagen.

VOORNAAMSTE KENMERKEN
Zeer gemakkelijke verwerking. 
Oplosmiddel- en emissievrij.
Geen hinderlijke geur; ruimten direct na het schilderen weer in gebruik te nemen.
Heeft op beton geen carbonatatieremmende werking.
Na een maand schrobvast volgens EN 13300, klasse 1.
Vergeelt niet.
Waterdampdoorlatend.
Onverzeepbaar. 

KLEUREN EN GLANS
Wit en vrijwel alle kleuren. Halfglans.

VERPAKKING
Plastic emmer van 5 en 10 liter.

BASISGEGEVENS
Dichtheid: ca. 1,34 kg/dm3
Percentage vaste stof: ca. 37,1 vol.%
Houdbaarheid: Droog opgeslagen in gesloten originele verpakking bij een temperatuur tussen 5°C en 30°C ten minste 2 jaar. Niet blootstellen aan direct zonlicht. Vlampunt: niet van toepassing.

Droogtijden bepaald bij 23°C en 50% R.V.
Droog na: ca. 3 uur
Overschilderbaar na: ca. 4 uur

PRAKTISCH RENDEMENT
Afhankelijk van de aard en structuur van de ondergrond en de applicatiemethode: 7-9 m²/liter.

ONDERGRONDCONDITIE
Ondergrond volledig afgebonden, draagkrachtig en droog. Vochtpercentage max. 4%. Vochtpercentage van gipsgebonden ondergronden max. 1%. Met de Protimeter kan geïndiceerd worden of de ondergrond wel of niet geschilderd kan worden. Er kan geschilderd worden als de groene led brandt. Afwerking van een nog niet volledig afgebonden ondergrond kan leiden tot kleurbontheid (als gevolg van kalkdoorslag) en in het ongunstigste geval tot aantasting van het product.

VERWERKINGSCONDITIES
Voor de noodzakelijke filmvorming (doordroging) moet tijdens applicatie en droging aan de volgende voorwaarden worden voldaan:
- Ondergrond- en omgevingstemperatuur tussen 5°C en 30°C.
- Relatieve luchtvochtigheid maximaal 85%. De ondergrondtemperatuur dient minimaal 3°C boven het dauwpunt te liggen.
Goede ventilatie.

SYSTEMEN BINNEN
- Onbehandelde minerale ondergronden: Verontreinigingen en ongerechtigheden verwijderen. Van beton de mogelijk aanwezige cementhuid verwijderen. Waar nodig de ondergrond repareren en/of egaliseren met een kalkvrij reparatiemiddel, bijvoorbeeld Sigma Egalisatiepleister. Kalkvrij. Zuigende, onregelmatig zuigende en/of licht poederende ondergronden voorstrijken met Sigmafix Universal. Afwerken met twee lagen Sigmatex Superlatex Semi-Gloss.
- Alternatief systeem voor minerale ondergronden (alleen wit en lichte kleuren): Verontreinigingen en ongerechtigheden verwijderen. Van beton de mogelijk aanwezige cementhuid verwijderen. Waar nodig de ondergrond repareren en/of egaliseren met een kalkvrij reparatiemiddel, bijvoorbeeld Sigma Egalisatiepleister Kalkvrij. Voorstrijken met Sigma WallPrim in kleur gelijk aan die van de aan te brengen muurverf. Afwerken met een laag Sigmatex Superlatex Semi-Gloss.
- Glasweefsel systeem op onbehandelde minerale ondergrond: Verontreinigingen en ongerechtigheden verwijderen. Van beton de mogelijk aanwezige cementhuid verwijderen. De ondergrond repareren en/of egaliseren met een kalkvrij reparatiemiddel, bijvoorbeeld Sigma Egalisatiepleister Kalkvrij. Zuigende, onregelmatig zuigende en/of licht poederende ondergronden voorstrijken met Sigmafix Universal. ProGold Glasweefellijm 2000 aanbrengen. ProGold Glasweefsel (PG 200 serie of PG 300 serie) strak en stotend plakken. Na droging afwerken met twee lagen Sigmatex Superlatex Semi-Gloss.

SYSTEMEN BUITEN
- Onbehandelde minerale ondergronden Verontreinigingen en ongerechtigheden verwijderen. Van beton de mogelijk aanwezige cementhuid verwijderen. Waar nodig de ondergrond repareren en/of egaliseren. Zuigende, onregelmatig zuigende en/of licht poederende ondergronden voorstrijken met Sigmafix Universal. Sterk zuigende en/of poederende ondergronden fixeren met Sigma Unigrund S. Afwerken met twee lagen Sigmatex Superlatex Semi-Gloss.

VERWERKINGS GEGEVENS
Voor gebruik goed oproeren. 
Aanbevolen kwast: ProGold Texkwast 7955 Exclusive
Aanbevolen verfrol: op gladde ondergronden ProGold Verfrol Tex. op gestructureerde ondergronden ProGold Verfrol Proflor.
Reiniging gereedschap: Direct na gebruik reinigen met water en residu op de juiste wijze afvoeren.

AANVULLENDE GEGEVENS
- Hechting Sigmatex Superlatex Semi-Gloss hecht uitstekend op minerale ondergronden en op kwalitatief gelijkwaardige dispersiemuurverven. Zuigende en/of onregelmatig zuigende ondergronden dienen eerst voorgestreken te worden met Sigmafix Universal (1 : 4 verdund). Sigmatex Superlatex Semi-Gloss hecht tevens op ondergronden met een 'gesloten' karakter, zoals verflagen op basis van alkydhars. Echter, wanneer de gesloten ondergrond zich buiten bevindt of binnen in een vochtige ruimte (bijvoorbeeld badkamer en keuken), wordt de toepassing van Sigmatex Superlatex Semi-Gloss afgeraden. De combinatie van een gesloten ondergrond met een dampdoorlatende muurverf kan bij vochtbelasting tot onthechting leiden.
- Weervastheid Sigmatex Superlatex Semi-Gloss is weervast. De duurzaamheid wordt echter in belangrijke mate bepaald door de structuur van de ondergrond en de dikte van de verflaag.


Retourneren
Dit product wordt speciaal op kleur gemengd in de mengmachine van Verfwinkel.nl. Maatwerk producten zijn uitgesloten voor het herroepingsrecht. Op kleur gemengde verven kunnen dus niet geretourneerd worden. Lees meer

Top