• Particulier
  • Zakelijk
menu
0

Bel

Sigmatin DGL Matt Wit 10 Liter

 

Sigmatin DGL Matt Wit 10 Liter omschrijving

Sigmatin DGL Matt muurverf is een watergedragen verf voor binnen. Sigmatin DGL Matt verwerkt soepel, dekt goed en geeft muren een frisse aanblik.

KLEUR: Wit. 

DROGING: overschilderbaar na 5 uur. 


KENMERKEN: Degelijke kwaliteit. Goede dekking. Prettige verwerking. Oplosmiddel- en emissievrij. Na een maand schrobvast volgens EN 13300, klasse 2. Dekking volgens EN 13300, klasse 2. Geen hinderlijke geur; ruimten zijn direct na het schilderen weer in gebruik te nemen. Vergeelt niet. Waterdampdoorlatend.


LET OP: Zuigende, onregelmatig zuigende en/of licht poederende ondergronden voorstrijken met Sigmafix Universal. Sigmatin DGL Matt hecht tevens op ondergronden met een 'gesloten' karakter, zoals verflagen op basis van alkydhars. Echter, wanneer de gesloten ondergrond zich in een vochtige ruimte bevindt (bijvoorbeeld badkamer en keuken), wordt de toepassing van Sigmatin DGL Matt afgeraden. De combinatie van een gesloten ondergrond met een dampdoorlatende muurverf kan bij vochtbelasting tot onthechting leiden.

EXTRA INFORMATIE OVER SIGMATIN DGL MATT:  
Verf betekent niet alleen kleur, verf betekent vooral ook bescherming. Wij leveren uitsluitend eersteklas verf, gemengd met de door de producent voorgeschreven kleurpasta’s voor een jarenlange bescherming.

SIGMATIN DGL MATT BESTELLEN BIJ VERFWINKEL: 
Sigmatin DGL Matt bestel je snel, voordelig en eenvoudig in onze webshop. Heb je een vraag over deze verf of een van onze andere producten? Stel je vraag dan op 085-7823439 of mail naar info@verfwinkel.nl


Basis Waterbasis / Acryl
Ondergrond Diverse Ondergronden (mits juist voorbehandeld)
Soort Muurverf Schrobklasse II
Glansgraad Mat
Toepassing Voor binnen
Rendement 8 m2 per liter
Merk Sigma
Levertijd 1 Werkdag

Sigmatin DGL Matt Wit 10 Liter specificatiesWatergedragen muurverf voor binnen op basis van acrylaatdispersie. voor het schilderen van minerale ondergronden, zoals beton, pleisterwerk, schuurwerk en gipskartonplaten. En tevens voor het overschilderen van bestaande muurverflagen.

VOORNAAMSTE KENMERKEN
Degelijke kwaliteit.
Goede dekking Prettige verwerking.
Oplosmiddel- en emissievrij.
Na een maand schrobvast volgens EN 13300, klasse 2.
Vergeelt niet.
Waterdampdoorlatend.
Onverzeepbaar. 

KLEUREN EN GLANS
Wit en lichte kleuren. Mat.

VERPAKKING
Plastic emmer van 10 liter.

BASISGEGEVENS
Dichtheid: ca. 1,46 kg/dm3
Percentage vaste stof: ca. 32,6 vol.%
Houdbaarheid: Droog opgeslagen in gesloten originele verpakking bij een temperatuur tussen 5°C en 30°C ten minste 2 jaar. Niet blootstellen aan direct zonlicht.
Vlampunt: niet van toepassing.
Rendement:  Afhankelijk van de aard en structuur van de ondergrond en applicatiemethode: 7-9 m²/liter.

Droogtijden bepaald bij 23°C en 50% R.V.
Droog na: ca. 3 uur
Overschilderbaar na: ca. 5 uur

ONDERGRONDCONDITIE
Ondergrond volledig afgebonden, draagkrachtig en droog. Vochtpercentage max. 4%. Vochtpercentage van gipsgebonden ondergronden max. 1%. Met de Protimeter kan geïndiceerd worden of de ondergrond wel of niet geschilderd kan worden. Er kan geschilderd worden als de groene led brandt. Afwerking van een nog niet volledig afgebonden ondergrond kan leiden tot kleurbontheid (als gevolg van kalkdoorslag) en in het ongunstigste geval tot aantasting van het product.

VERWERKINGSCONDITIES
Voor de noodzakelijke filmvorming (doordroging) moet tijdens applicatie en droging aan de volgende voorwaarden worden voldaan:
- Ondergrond- en omgevingstemperatuur tussen 5°C en 30°C.
- Relatieve luchtvochtigheid maximaal 85%.
- De ondergrondtemperatuur dient minimaal 3°C boven het dauwpunt te liggen.
- Goede ventilatie.

SYSTEMEN
- Onbehandelde minerale ondergrond: Verontreinigingen en ongerechtigheden verwijderen. Van beton de mogelijk aanwezige cementhuid verwijderen. Waar nodig de ondergrond repareren en/of egaliseren met een kalkvrij reparatiemiddel, bijvoorbeeld Sigma Egalisatiepleister. Kalkvrij. Zuigende, onregelmatig zuigende en/of licht poederende ondergronden voorstrijken met Sigmafix Universal. Afwerken met twee lagen Sigmatin DGL Matt. Alternatief systeem voor minerale ondergronden Verontreinigingen en ongerechtigheden verwijderen. Van beton de mogelijk aanwezige cementhuid verwijderen. Waar nodig de ondergrond repareren en/of egaliseren met een kalkvrij reparatiemiddel, bijvoorbeeld Sigma Egalisatiepleister Kalkvrij. Voorstrijken met Sigma WallPrim in kleur gelijk aan die van de aan te brengen muurverf. Afwerken met een laag Sigmatin DGL Matt.

VERWERKINGSGEGEVENS
Voor gebruik goed oproeren.
Aanbevolen kwast: ProGold Texkwast 7955 Exclusive
Aanbevolen verfrol: op gladde ondergronden ProGold Verfrol Tex.
Op gestructureerde ondergronden ProGold Verfrol Proflor. 
Reiniging gereedschap: Direct na gebruik reinigen met water en residu op de juiste wijze afvoeren.

AANVULLENDE GEGEVENS
Hechting Sigmatin DGL Matt hecht uitstekend op minerale ondergronden en op kwalitatief gelijkwaardige dispersiemuurverven. Zuigende en/of onregelmatig zuigende ondergronden dienen eerst voorgestreken te worden met Sigmafix Universal (1 : 4 verdund). Sigmatin DGL Matt hecht tevens op ondergronden met een 'gesloten' karakter, zoals verflagen op basis van alkydhars. Echter, wanneer de gesloten ondergrond zich in een vochtige ruimte bevindt (bijvoorbeeld badkamer en keuken), wordt de toepassing van Sigmatin DGL Matt afgeraden. De combinatie van een gesloten ondergrond met een dampdoorlatende muurverf kan bij vochtbelasting tot onthechting leiden. Belastbaarheid Indien deze matte muurverf wordt toegepast op ondergronden binnen handbereik, kunnen door aanraking of reinigen glanzende plekken ontstaan. Ook kunnen huidschilfers achterblijven. Deze zullen met name bij donkere kleuren zichtbaar zijn.

Top