• Particulier
  • Zakelijk
menu
0

Bel

Sikkens Alphacryl Easy Spray Mat

Uw keuze Normale prijs Kortingprijs

Sikkens Alphacryl Easy Spray Mat productinformatie

  • Lange open-tijd
  • Reukarm
  • Schrobvast klasse 2
  • Uitstekende vloeiing
  • Verwerkbaar met spuitapparatuur
  • Voor binnen
  • Waterverdunbaar

Sikkens Alphacryl Easy Spray Mat bestand(en) downloaden

Sikkens Alphacryl Easy Spray Mat omschrijving

Sikkens Alphacryl Easy Spray is een verspuitbare matte muur- en plafondverf voor binnen. Door zijn lange open-tijd zeer geschikt voor over met spackspuitpleister behandelde ondergronden. Ook te gebruiken voor het behandelen van: winddroog beton, schuurwerk, pleisterwerk, metselwerk, gips- en boardplaten, houtwolcementplaten, behang e.d.

LET OP: 
- Kant-en-klaar product; perfect ingesteld voor spuitapplicatie.
- De kleuren van de kleurenkaart zijn slechts een greep uit ons ruime assortiment. Wil je een andere kleur? Neem dan contact op met onze klantenservice.  Kleuren van de kleurenkaart zijn een indicatie en kunnen afwijken van de werkelijkheid.

Extra informatie over Sikkens Alphacryl Easy Spray
Verf betekent niet alleen kleur, verf betekent vooral ook bescherming. Wij leveren uitsluitend eersteklas verf, gemengd met de door de producent voorgeschreven kleurpasta’s voor een jarenlange bescherming.

Sikkens Alphacryl Easy Spray bestellen bij Verfwinkel.nl

Sikkens Alphacryl Easy Spray bestel je snel, voordelig en eenvoudig in onze webshop. Heb je een vraag over deze verf of een van onze andere producten? Stel je vraag dan op 085-7823439 of mail naar info@verfwinkel.nl. 

Basis Waterbasis / Acryl
Ondergrond Diverse Ondergronden (mits juist voorbehandeld)
Soort Spray
Glansgraad Mat
Toepassing Voor binnen
Rendement 6 m2 per liter
Merk Sikkens
Levertijd 3-4 Werkdagen

Sikkens Alphacryl Easy Spray Mat specificaties

Verspuitbare, matte, schrobvaste, watergedragen, gladde muur- en plafondverf voor binnen op basis van acrylaatdispersie.

Belangrijkste eigenschappen
Hoge dekkracht (in één arbeidsgang dekkend aan te brengen).
Glansgraad Mat.
Zeer geschikt voor licht zuigende en egale ondergronden.
Lange open tijd.
Uitstekende vloeiing.
Watergedragen.
Geurarm; ruimten zijn na het spuiten direct te gebruiken.
Schrobklasse 2, volgens DIN EN 13300.
Zeer weinig overspray en nevelvorming.
Kant-en-klaar product; perfect ingesteld voor spuitapplicatie.
Zeer gemakkelijk te verwerken.
Geschikt voor zowel muren als plafonds.

Toepassing
Het behandelen van winddroog beton, schuurwerk, pleisterwerk, metselwerk, gips- en boardplaten, houtwolcementplaten, behang e.d. Zeer geschikt voor licht zuigende en egale ondergronden. Tevens zeer geschikt voor muren en plafonds die voorzien zijn van een spuitpleister (Spack).

Verwerkingscondities
Verwerkingstemperatuur: minimaal 5°C.
Relatieve luchtvochtigheid: maximaal 85%.
Verwerkingsmethoden; Met airmix spuitapparatuur + compressor voor luchtondersteuning. Bij voorkeur Wagner SF23 aircoat, Wagner SF27 aircoat, Wagner SF 31 aircoat.

Reiniging gereedschap: Met water.
Theoretisch rendement: Ca. 6 m2/l per laag op een gladde ondergrond. Het rendement is afhankelijk van de applicatiemethode en de ruwheid, structuur en porositeit van de ondergrond. Praktisch verbruik per object te bepalen door een proefvlak.

Eigenschappen
Glansgraad: Mat.
Structuur: Glad.
Afleveringsviscositeit: 55-60 dpa.s/20°C.
Dichtheid: Ca. 1,52 kg/dm3.
Vaste stofgehalte: Ca. 33 vol.%.

Droging bij 20°C/ 65% RV
Stofdroog na: ca. 2 h.
Overschilderbaar na: 8 h.
Dekvermogen: Goed; met airmix spuitapparatuur wordt doorgaans in één bewerking een goede dekking verkregen; zo nodig eerst voornevelen.
Was- en schrobvastheid: Bestand tegen schrobben en wassen met water waaraan loogvrije reinigingsmiddelen zijn toegevoegd. Schrobklasse 2, volgens DIN EN 13300. Vergelingsweerstand: Niet vergelend.
Overschilderbaarheid: Goed overschilderbaar met dispersieverven.

Verdere informatie
Verpakking; 10 l.
Houdbaarheid; In onaangebroken verpakking is het materiaal 12 maanden houdbaar. Vorstvrij bewaren.
Kleurassortiment: Wit en lichte kleuren.

Systemen
- Onbehandelde ondergronden:  Voorbehandeling: De ondergrond ontdoen van vuil, vet, stof e.d. Beton De op het beton aanwezige (poederende) slijmhuid volledig verwijderen door afborstelen.
- Baksteen: Eventuele zoutuitslag droog afborstelen. Bij erg grove steensoorten eerst een proefvlak spuiten om dekking binnen de poriën te testen.
Board, gips- en spaanplaat:  Na de voorbehandeling: Spijkergaatjes e.d. vullen. Oude intacte dispersie-, olie- en alkydharsmuurverflagen Geheel wassen met ammoniakwater. Glanzende olie- en alkydharsmuurverven goed mat schuren. Eventuele gebreken bijwerken. Poederende verflagen impregneren met Alpha Fix. - Hardboard: Eventuele hechtingsbelemmerende stoffen verwijderen door ontvetten en/of schuren.
- Gipsgebonden ondergronden Een gipsgebonden ondergrond dient afgebonden, draagkrachtig, droog en voldoende hard te zijn.
- Zuigende ondergronden Voorstrijken met Alpha Aquafix. Enigszins poederende ondergronden Impregneren met Alpha Fix. Alpha Fix zodanig aanbrengen dat geen glanzend laagje ontstaat; in sommige gevallen kan dit worden bereikt door te verdunnen met terpentine. Afwerking Na de voorbehandeling dekkend afwerken met Alphacryl Easy Spray.

Opmerkingen
Alphacryl Easy Spray is niet toepasbaar als afwerking van de Alpha glasweefselsystemen. Hiervoor wordt Alphatex met rolapplicatie geadviseerd. Voor een snellere droging kan een bouwdroger in de te spuiten ruimte geplaatst worden.

Retourneren
Dit product wordt speciaal op kleur gemengd in de mengmachine van Verfwinkel.nl. Maatwerk producten zijn uitgesloten voor het herroepingsrecht. Op kleur gemengde verven kunnen dus niet geretourneerd worden. Lees meer

Top