• Particulier
  • Zakelijk
menu
0

Bel

Sikkens Alphaloxan

9001 RAL
9002 RAL
9010 RAL
9016 RAL
5004 RAL
6009 RAL
7016 RAL
7021 RAL
7024 RAL
9005 RAL
G0.05.85 Mergelwit Sikkens Authentieke Kleuren
N0.15.10 Monumentengroen Sikkens Authentieke Kleuren
Q0.05.10 Grachtengroen Sikkens Authentieke Kleuren
Uw keuze Normale prijs Kortingprijs

Sikkens Alphaloxan productinformatie

  • Professionele schilderskwaliteit
  • Spanningsvrij
  • Sterk ademend
  • Uitstekend buitenduurzaam
  • Vochtregulerend
  • Voor binnen en buiten
  • Waterdampdoorlatend
  • Zeer mat

Sikkens Alphaloxan bestand(en) downloaden

Sikkens Alphaloxan omschrijving

Sikkens Alphaloxan is een watergedragen gladde muurverf voor buiten en binnen met een groot ademend vermogen en een zeer mat uiterlijk. Maximaal waterdamp doorlatend. Vaak gebruikt voor monumenten, kerken en nageisoleerde woningen. Sikkens Alphaloxan is met name geschikt voor toepassing op ondergronden waarop een systeem met een hoge waterdampdoorlatendheid gewenst is. Tevens toe te passen op pleisterwerk, metselwerk, oude intacte verflagen e.d.


LET OP:  De kleuren van de kleurenkaart/waaiers zijn slechts een greep uit ons ruime assortiment. Wilt u een andere kleur neem dan contact op met onze klantenservice.
Kleuren van de kleurenkaart/waaiers zijn een indicatie en kunnen afwijken van de werkelijkheid.
Afwerking van een nog niet volledig afgebonden ondergrond kan leiden tot kleurbontheid (als gevolg van kalkdoorslag) en in het ongunstigste geval tot aantasting van het product.
Zuigende en/of onregelmatig zuigende ondergronden dienen eerst voorgestreken te worden met Alpha Aquafix.
Cementgebonden ondergronden moeten ca. 28 dagen oud zijn.


Extra informatie over Sikkens Alphaloxan
Verf betekent niet alleen kleur, verf betekent vooral ook bescherming. Wij leveren uitsluitend eersteklas verf, gemengd met de door de producent voorgeschreven kleurpasta’s voor een jarenlange bescherming.

Sikkens Alphaloxan bestellen bij Verfwinkel.nl
Sikkens Alphaloxan bestel je snel, voordelig en eenvoudig in onze webshop. Heb je een vraag over deze verf of een van onze andere producten? Stel je vraag dan op 085-7823439 of mail naar info@verfwinkel.nl. 


Basis Waterbasis / Acryl
Ondergrond Diverse Ondergronden (mits juist voorbehandeld)
Glansgraad Mat
Toepassing Voor binnen en buiten
Rendement 6-8 m2 per liter
Merk Sikkens
Levertijd 2-3 Werkdagen

Sikkens Alphaloxan specificaties


Sikkens Alphaloxan is een watergedragen, gladde muurverf voor buiten met een groot ademend vermogen en een zeer mat uiterlijk.

Belangrijkste eigenschappen
Sterk ademend
Waterdampdoorlatend  en slagregendicht
Waterafstotend en vochtwerend (hydrofobering)
Uitstekende vervuiling- en weerbestendigheid
Bevat een beschermende film voor het vertragen van de aangroei van micro-organismen
Spanningsvrij
Mat, naturel uiterlijk
Verwerkbaar met rolborstel en spuitapparatuur
Op basis van polysiloxan-acrylaat bindmiddel

Toepassing
Renovatie en de bescherming van gebouwen. Toepassing op oude minerale verven, de meeste watergedragen muurverven, baksteen, beton (niet geschikt voor gewapend beton), cellenbeton en kalkrijke ondergronden waar een maximale waterdampdoorlaatbaarheid gewenst is. Het product is zeer geschikt op kalkachtige ondergronden die voor hun sterkte in evenwicht moeten blijven met CO2 uit de lucht.

Verwerkingscondities
Omgevingstemperatuur: minimaal 10°C.
Verwerkingstemperatuur: minimaal 10°C.
Relatieve luchtvochtigheid: maximaal 85%.
Verwerkingsmethoden Met kwast, rolborstel en verfspuitapparatuur.
Kwast: Bij voorkeur Meesterhand Premium kwast (synthetisch).
Plafondborstel, rolborstel: Bij voorkeur Meesterhand muurverfroller (glad werk). Meesterhand muurverfrol 8 mm (grove ondergrond).

Verwerkingsgegevens
Reiniging gereedschap: Met water.
Theoretisch rendement: 6-8 m2/l per laag op een gladde ondergrond en ca. 4-5 m2/l per laag op een grove ondergrond. Het rendement is afhankelijk van de applicatiemethode en de ruwheid, structuur en porositeit van de ondergrond.  Praktisch verbruik per object te bepalen door een proefvlak.

Veiligheidsinformatie; Vlampunt (conform ISO 1516) > 100°C. Wettelijke voorschriften: De gebruiker van dit product dient zich aan de nationale wetten betreffende gezondheid, veiligheid en milieu te houden. Productveiligheidsblad: Zie voor meer informatie en de meest actuele veiligheidsgegevens het productveiligheidsblad.

Eigenschappen
Glansgraad: Mat
Structuur: Glad
Dichtheid: Ca. 1,55 kg/dm3.
Vaste-stofgehalte: Ca. 64 gew.% ± 2% = ca. 45 vol.% ± 3%. Vluchtige organische stoffen(VOS) EU grenswaarde voor dit product (cat. A/c): 40 g/l (2010). Dit product bevat maximaal 15 g/l VOS.

Droging bij 20°C/ 65% RV
Stofdroog na: 1 uur
Overschilderbaar: na 16 uur
Diffusieweerstand: Waterdampdoorlaatbaarheid volgens DIN EN 1062-1: V1 hoog. Waterdoorlaatbaarheid volgens DIN EN 1062-1: W3 laag. d H2O: < 0,05 m. Carbonatatieremming: Niet carbonatatieremmend.
Overschilderbaarheid: Met zichzelf en waterverdunbare dispersiemuurverven.
Buitenduurzaamheid: Alphaloxan is goed buitenduurzaam.

Verdere informatie
Verpakking: 10 Liter
Houdbaarheid In onaangebroken verpakking: minimaal 12 maanden. Vorstvrij bewaren.
Kleurassortiment: Leverbaar in wit en circa 800 kleurschakeringen uit de Sikkens 5051 Collectie.

Systemen
- Kale ondergronden: Voorbehandeling: De ondergrond dient voldoende samenhang te bezitten en moet winddroog zijn. Bij beton het cementhuidje verwijderen. Resten van algenaangroei behandelen met Dimanin volgens voorschrift van de fabrikant. Eventuele zoutuitslag van metselwerk droog afborstelen.  Zuigende ondergronden voorbehandelen met Alpha Aquafix of Alphaloxan 5% verdund met water. Bij ondeugdelijke of poederend nieuw mestelwerk of beton, losse deeltjes verwijderen door borstelen en vervolgens fixeren met Alpha Fix.  Afwerking: Na de voorbehandeling één of tweemaal behandelen met Alphaloxan.

- Redelijk intacte dispersie-en synthetische muurverflagen. Voorbehandeling: De intacte verflagen afwassen met Polyfilla Pro S600 of reinigen met behulp van hogedruk-gevelreinigingsapparatuur. Losse verflagen verwijderen. Glanzende oude verflagen mat schuren. Kaal gekomen plekken behandelen met resp. Alpha Aquafix of Alphaloxan 5% verdund met water. Afwerking: Afhankelijk van de toestand van de nog aanwezige muurverflagen, afwerken met één of twee lagen Alphaloxan.

Retourneren
Dit product wordt speciaal op kleur gemengd in de mengmachine van Verfwinkel.nl. Maatwerk producten zijn uitgesloten voor het herroepingsrecht. Op kleur gemengde verven kunnen dus niet geretourneerd worden. Lees meer

Top