• Particulier
  • Zakelijk
menu
0

Bel

Trae-Lyx Grondlak Blank 2,5 Liter

 

Trae-Lyx Grondlak Blank 2,5 Liter omschrijving

Trae Lyx Grondlak is een isolerende, blanke parketprimer. Door de sterke isolerende eigenschappen voorkomt Trae Lyx Grondlak verkleuren van het hout. Tevens worden kleine naden en kieren goed gevuld. Waar is Trae Lyx Grondlak te gebruiken Trae Lyx Grondlak is geschikt voor hard en zachthouten vloeren. De grondlak is enkel geschikt om op kaal hout aan te brengen. 1 laag is voldoende. De Trae Lyx Grondlak kan met elke Trae Lyx Parketlak worden afgelakt (minstens 3 lagen)


INHOUD: 2,5 Liter. 
KLEUR: Transparant blank. In vloeibare vorm bleekwit melkachtig.
GLANS: Zijdeglans. 
TYPE LAK: Waterbasis/Acryl. 
DROGING; Overschilderbaar: Na ca. 3 uur bij 20°C en 65% R.V. Uitgehard: Na ca. 7 dagen bij 20°C en 65% R.V.


TRAE-LYX GRONDLAK BLANK BESTELLEN BIJ VERFWINKEL: 
Trae-Lyx Grondlak Blank bestel je snel, voordelig en eenvoudig in onze webshop. Heb je een vraag over deze verf of een van onze andere producten? Stel je vraag dan op 085-7823439 of mail naar info@verfwinkel.nl. 

Basis Waterbasis / Acryl
Ondergrond Hout
Glansgraad Zijdeglans / Satin
Toepassing Voor binnen
Rendement 9 m2 per liter
Merk Trae-Lyx
Levertijd 3-5 Werkdagen

Trae-Lyx Grondlak Blank 2,5 Liter specificaties

 


Beschrijving
Trae-Lyx Grondlak is een blanke parketprimer. Door de uitstekend isolerende werking van Trae-Lyx Grondlak worden specifieke eigenschappen van de diverse houtsoorten ingekapseld terwijl de kleur en gloed van het hout worden verlevendigd. Voor een naturelle onbehandeld uiterlijk bijv. als grondlak onder de naturel (extreme) raden wij de Trae-Lyx Grondlak Naturel aan. Trae-Lyx Grondlak voorkomt verkleuringen van het hout en beperkt het opwerken van de houtvezel tot een minimum.


Toepassing
Trae-Lyx Grondlak heeft een hoog vaste stofgehalte, een hoge viscositeit en goede bevochtigende eigenschappen. Het hout en eventueel kleine naden en kieren worden met Trae-Lyx Grondlak goed opgevuld met als gevolg een gladde ondergrond voor de volgende lagen parketlak. Het opwerken van de houtvezels wordt tot een minimum beperkt. Trae-Lyx Grondlak voorkomt het donker kleuren van diverse houtsoorten zoals bepaalde soorten eikenhout, hetgeen soms kan voorkomen bij toepassing van een watergedragen parketlak. Tevens kunnen dikke overlappingen of plaatselijk te dik aangebrachte lagen een donkere verkleuring te zien geven welke door middel van het aanbrengen van Trae-Lyx Grondlak voorkomen wordt. Isoleert de in sommige houtsoorten voorkomende inhoudsstoffen (bijv. looizuur) waardoor minder fraaie strepen of verkleuringen voorkomen worden. Intensiveert de natuurlijke, warme tint van het hout, zodat een fraai resultaat wordt bereikt


Eigenschappen
Glansgraad: Glanzend
Kleur: Transparant blank. In vloeibare vorm bleekwit melkachtig.
Viscositeit (18°C): 0.25 dPa.S
Vaste stofgehalte: 43 gew.%
Gehalte oplosmiddel per liter: 4,2 %
Gehalte vluchtige, organische stoffen per liter: 0,1% (1g/l)
Theoretisch verbruik: Ca. 8 - 10 m²/ltr afhankelijk van de houtsoort
Vlampunt: Geen
Soortelijk gewicht: Ca. 1.05 kg/dm3
Stofdroog: Na ca. 30 min bij 20°C en 65% R.V.
Overschilderbaar: Na ca. 3 uur bij 20°C en 65% R.V.
Uitgehard: Na ca. 7 dagen bij 20°C en 65% R.V.
Verpakking: 750 ml, en 2,5 liter
Opslag: Droog en vorstvrij
Houdbaarheid in de bus: 2 jaar bij een temperatuur tussen 5°C en 25°C, in originele onaangebroken verpakking.

Applicatiegegevens
Verwerkingsmethode: Onverdund aanbrengen met een mohair- of een niet pluizende vachtroller of "Orel" kwast. Niet verwerken bij een temperatuur lager dan 5°C of een luchtvochtigheid hoger dan 85%. Goede ventilatie (geen tocht) bevordert de droging. De laag Trae Lyx Grondlak zelf niet schuren. Schuren dient pas te geschieden na het aanbrengen van de eerste laag aflak.

Type verdunning: Water
Laagopbouw: Men kan volstaan met één laag Trae-Lyx Grondlak. Het aanbrengen van meerdere lagen wordt ontraden. Vervolgens aflakken met 3 lagen Trae-Lyx Parket-, Vloer- of Project-lak of Trae-Lyx Naturel.
Schoonmaken gereedschap: Voor aandrogen met (warm) water.

Behandeling algemeen
De ondergrond dient schoon, droog en vet- (was-)vrij te zijn. Eventuele oude lakresten geheel verwijderen.

Bijzonderheden
Men dient met zeer snelle droogtijden rekening te houden. 

Top