• Particulier
  • Zakelijk
menu
0

Bel

Trimetal Permaline PU Satin - Alkyd

9001 RAL
9002 RAL
9010 RAL
9016 RAL
5004 RAL
6009 RAL
7016 RAL
7021 RAL
7024 RAL
9005 RAL
G0.05.85 Mergelwit Sikkens Authentieke Kleuren
N0.15.10 Monumentengroen Sikkens Authentieke Kleuren
Q0.05.10 Grachtengroen Sikkens Authentieke Kleuren
Uw keuze Normale prijs Kortingprijs

Trimetal Permaline PU Satin - Alkyd productinformatie

  • Gemakkelijk te verwerken
  • Goed dekkend
  • Kras- en Slijtvast
  • Voor buiten

Trimetal Permaline PU Satin - Alkyd omschrijving

Permaline PU Satin is geschikt als afwerklaag op hout voor buiten, o.a. geveltimmerwerk, betimmeringen, deuren en kozijnen.

Extra informatie over Trimetal Permaline PU Satin
Verf betekent niet alleen kleur, verf betekent vooral ook bescherming. Wij leveren uitsluitend eersteklas verf, gemengd met de door de producent voorgeschreven kleurpasta’s voor een jarenlange bescherming.

Trimetal Permaline PU Satin bestellen bij Verfwinkel.nl
Trimetal Permaline PU Satin bestel je snel, voordelig en eenvoudig in onze webshop. Heb je een vraag over deze verf of een van onze andere producten? Stel je vraag dan op 085-7823439 of mail naar info@verfwinkel.nl

Basis Terpentine Basis / Alkyd
Ondergrond Hout
Soort Dekkende Verf
Glansgraad Zijdeglans / Satin
Toepassing Voor buiten
Rendement 14-16 m²/l
Merk Trimetal
Levertijd 2-3 Werkdagen

Trimetal Permaline PU Satin - Alkyd specificaties


Productomschrijving
Permaline PU Satin is een oxidatief drogende, dekkende, krasvaste zijdeglans lakverf op basis van een met polyurethaan gemodificeerde alkydhars. Dit product voldoet aan de regelgeving voor oplosmiddelen na 2010.

Gebruik/Toepassing
- Permaline PU Satin is geschikt als afwerklaag op hout voor buiten, o.a. geveltimmerwerk, betimmeringen, deuren en kozijnen.
- Uitstekende weerbestendigheid met goed kleur-en glansbehoud.
- Dit product is op basis van alkydhars.
- Alkydhars in oplosmiddelhoudende producten is gevoelig voor vergeling. In een lichte omgeving vindt dit verschijnsel minder snel plaats, dan in een omgeving die weinig wordt blootgesteld aan daglicht.

Voorbehandeling ondergrond/Systeeminfo
- Nieuw werk Het vochtgehalte van het hout dient overeen te komen met de in de K.V.T. aangegeven waarden. Alvorens het product wordt aangebracht, dient de ondergrond droog, schoon en vetvrij te zijn. Het product kan aangebracht worden op een geschikte timmerindustrie grondlaag, volgens de in de K.V.T. aangegeven normen en richtlijnen. Op nieuw ongeschilderd hout of kaal gemaakte delen is voorbehandeling met twee lagen Permaline Primer of Permaline Dekgrond aan te bevelen.

- Onderhoud bestaand werk De ondergrond dient schoon, droog, vetvrij, geschuurd en goed gehecht te zijn. Losse delen verwijderen door schuren, schrappen of afbijten. Kaal gekomen delen gronden met Permaline Primer, Permaline Dekgrond of Permaline Snelgrond. Het houtvochtgehalte mag niet boven de 18% zijn.

- Staal: Aanbevolen grondlaag: eerste laag Steloxine Primer Thixo, als tweede laag Steloxine Primer Thixo. Deze lagen voorlakken of overgronden met Permaline Primer.

Verwerking van het product
Kwast en rol
Volumepercentage verdunning : gebruiksklaar
Reinigingsmiddel : white spirit

Droogtijden bij 20°C en 65% R.V. en aanbevolen droge laagdikte
Stofdroog: ca. 2 uur
Kleefvrij: ca. 3 uur
Overschilderbaar: ca. 20 uur

Opmerkingen
Voldoet voor professioneel gebruik binnen niet aan Arbo wetgeving. Bij verwerking dient de temperatuur van de ondergrond tenminste 3°C boven het dauwpunt te zijn. Het product niet verwerken bij een temperatuur lager dan 10°C en/of een relatieve vochtigheid hoger dan 85%.

Technische Eigenschappen
Kleur, waarvoor de genoemde gegevens gelden: wit
Volumepercentage vaste stof: 62%
Dichtheid: 1,21 kg/dm³
Glans: zijdeglans
Vlampunt, bepaald volgens ISO 1516 : > 38°C
Aanbevolen droge laagdikte: 40-45 micrometer

Theoretisch rendement bij aanbevolen droge laagdikte: 14-16 m²/l
Leverbaar in de kleuren VOS-EU-grenswaarde: wit en aan te kleuren via het Trimetal kleuren mengsysteem cat. A/d < 300 g/l

Houdbaarheid
In onaangebroken verpakking tenminste 12 maanden. Vorstvrij bewaren.

Veiligheid/Hygiëne
De in deze Technische Product Informatie vermelde gegevens zijn gebaseerd op de richtlijnen en wetgevingen geldende op de datum van uitgifte. De verwerker van dit product dient rekening te houden met de geldende wet- en regelgeving, betreffende o.a. gezondheid, veiligheid en milieu. Raadpleeg het veiligheidsblad, verkrijgbaar via uw verfleverancier en/of www.veiligmetverf.nl

Top