• Particulier
  • Zakelijk
menu
0

Bel

Zwaluw FP Silicone Sealant Betongrijs - 310 ml

 

Zwaluw FP Silicone Sealant Betongrijs - 310 ml productinformatie

  • Hoge elasticiteit
  • Prettige verwerking
  • Waterdicht

Zwaluw FP Silicone Sealant Betongrijs - 310 ml bestand(en) downloaden

Zwaluw FP Silicone Sealant Betongrijs - 310 ml omschrijving

Zwaluw FP Silicone Sealant Grijs (Voorheen Pyropol) is geschikt voor het brandwerend afdichten van aansluit- en dilatatievoegen in bouw, die in geval van brand, een zekere brandwering moeten bezitten en het verspreiden van vuur, rook of giftige dampen moet tegen gaan. De brandwerendheid is getest conform EN 1366-4 tot 180 minuten in een voeg van 30mm breed. Gecombineerd met FP PU Foam is de brandwerendheid tot 180 minuten in een voeg van 40 mm breed. Raadpleeg het classificatie- en testrapporten om u van de juiste brandwerendheid te verzekeren. 

Extra informatie over Zwaluw FireProtect Silicone Sealant
Verf betekent niet alleen kleur, verf betekent vooral ook bescherming. Wij leveren uitsluitend eersteklas verf, gemengd met de door de producent voorgeschreven kleurpasta’s voor een jarenlange bescherming. 

Zwaluw FireProtect Silicone Sealant bestellen bij Verfwinkel.nl
Zwaluw FireProtect Silicone Sealant bestel je snel, voordelig en eenvoudig in onze webshop. Heb je een vraag over deze brandwerende kit of een van onze andere producten? Stel je vraag dan op 085-7823439 of mail naar info@verfwinkel.nl


Soort Kit
Toepassing Voor binnen en buiten
Merk Zwaluw/Den Braven
Levertijd 3-5 Werkdagen

Zwaluw FP Silicone Sealant Betongrijs - 310 ml specificatiesOmschrijving
Zwaluw FP Silicone Sealant is een brandwerende, elastische, neutraal uithardende siliconenkit. Zwaluw FP® Silicone Sealant heeft een brandweerstand tot 4 uur in lineaire (bewegings-)voegen. Biedt een bewegingsopname tot 25%.

Voordelen
- Getest conform EN 1366-4
- Tot 4 uur brandwerend
- Kan worden toegepast in voegen tot 30 mm breed
- Gecombineerd met FP PU Foam in voegen tot 40 mm breed
- Excellente verwerking en zakt niet uit
- Bewegingsopname tot 25%
- Goed bestand tegen UV, water en weersomstandigheden
- Weerstaat schimmels en ongedierte
- Luchtdichte afsluiting
- Ook buiten toepasbaar

Applicaties
- Zwaluw FP® Silicone Sealant is speciaal ontwikkeld voor het brandwerend afdichten van aansluit- en dilatatievoegen in constructies, en moet in geval van brand een zekere brandwering bezitten.
- Voorkomt het verspreiden van vuur, rook of giftige dampen.
- Brandwerendheid getest conform EN 1366-4 tot 180 minuten in een voeg van 30 mm breed. Gecombineerd met Zwaluw FP PU Foam tot 180 minuten in een voeg van 40 mm breed. Verzeker u van de juiste brandwerendheid voor uw toepassing door de classificatie- en testrapporten te raadplegen.

Gebruiksaanwijzing
Een voeg met de juiste dimensies is in staat om bewegingen op te nemen van aangrenzende bouwmaterialen. De voegdiepte moet altijd in de juiste verhouding zijn met de voegbreedte. Algemene regel is dat de verhouding voegdiepte: voegbreedte tot een voegbreedte van 10mm 1:1 is, met een minimum van 5mm breedte en diepte. Voor voegen breder dan 10mm is de voegdiepte de voegbreedte gedeeld door 3 plus 6mm. Voor meer informatie zie het Technisch Bulletin Voegafmetingen in de Knowledge Base op www.denbraven.com.

Beperkingen
- Not suitable for PE, PP, PC, PMMA, PTFE, soft plastics, neoprene and bituminous substrates

Oppervlakte voorbereiding en afwerking
Aanbrengtemperatuur: + 5°C tot + 40°C (geldt voor omgeving en ondergronden). Ondergronden dienen schoon, droog, vet- en stofvrij en draagkrachtig te zijn. Ondergronden goed ontvetten met Zwaluw Cleaner. Zwaluw FP Silicone Sealant hecht zonder primer perfect op de meeste niet-poreuze ondergronden. Poreuze ondergronden voorbehandelen met Zwaluw Primer B1. Ondergronden vooraf altijd testen op hechting. Glad afwerkbaar met Zwaluw Finisher.

Overschilderbaarheid
Zwaluw FP® Silicone Sealant is niet overschilderbaar. Aanbevolen wordt de randen van de voeg te bedekken met afplakband om te voorkomen dat oppervlakken die nog moeten worden geverfd, worden verontreinigd met siliconen.

Schoonmaken
Vers materiaal en gereedschap kunnen worden gereinigd met behulp van Zwaluw Cleaner. Uitgehard materiaal kan alleen mechanisch worden verwijderd. Handen kunnen worden gereinigd met Zwaluw Wipes.

Kleur
Concrete Grey

Verpakking
Cartridge
Sausage

Voor productspecificaties
Raadpleeg de Product Detail Pagina

Houdbaarheid
In ongeopende originele verpakking, tussen + 5°C en + 25°C, tot 12 maanden houdbaar na productiedatum mits bewaard op een droge plaats.

Certificaten
EN 15651-1: F-EXT-INT-CC 25LM 
EN 15651-2: G-CC 25LM

Gezondheid & Veiligheid 
Het productveiligheidsblad dient te worden gelezen en begrepen voor gebruik. 
Productveiligheidsbladen zijn beschikbaar op aanvraag en via de Den Braven websites. 

Waarborg & Garantie
Den Braven garandeert dat haar product, binnen de houdbaarheidstijd, in overeenstemming is met de specificaties

Top