• Particulier
  • Zakelijk
menu
0

Bel

Sikkens Wapex 660 Satin 2K- Acryl

9001 RAL
9002 RAL
9010 RAL
9016 RAL
5004 RAL
6009 RAL
7016 RAL
7021 RAL
7024 RAL
9005 RAL
G0.05.85 Mergelwit Sikkens Authentieke Kleuren
N0.15.10 Monumentengroen Sikkens Authentieke Kleuren
Q0.05.10 Grachtengroen Sikkens Authentieke Kleuren
Uw keuze Normale prijs Kortingprijs

Sikkens Wapex 660 Satin 2K- Acryl productinformatie

  • Gemakkelijk te verwerken
  • Geurarm
  • Goede chemicaliënbestandheid
  • Professionele schilderskwaliteit
  • Voor binnen
  • Watergedragen verf

Sikkens Wapex 660 Satin 2K- Acryl bestand(en) downloaden

Sikkens Wapex 660 Satin 2K- Acryl omschrijving

Vloeren van garages en autoshowrooms altijd afsealen met Wapex 660 kleurloos. Bij aanbrengen is het van groot belang dat goed geventileerd wordt.
Als de verflaag onder vochtige omstandigheden droogt dan kan dit een tragere droging en een ‘tacky’ verflaag veroorzaken.Sikkens Wapex 660 is een twee-componenten watergedragen vloer- en wandcoating op basis van epoxyhars. Wapex 660 is slag-, stoot- en slijtvast en wordt toegepast voor de duurzame afwerking van binnenwanden en -vloeren. Sikkens Wapex 660 is chemicaliënvast en bestand tegen water, (industriële) schoonmaakmiddelen, olie, vetten, autobanden en benzine.

LET OP:
Niet alle kleuren van Wapex 660 zijn geschikt voor vloerafwerking. Vloeren van garages en autoshowrooms en heldere en zware kleuren waarvan de kleurpasta dosering boven de 130 shots per liter uit komen zijn alleen geschikt voor vloerafwerking als daarover een toplaag van Wapex 660 Blank (N00)  wordt aangebracht. (blanke laag niet toepassen op lichte kleuren) Voor een heldere blanke afwerking Wapex PUR Clearcoat toepassen!

Vloeren van garages en autoshowrooms altijd afsealen met Wapex 660 kleurloos. Bij aanbrengen is het van groot belang dat goed geventileerd wordt.
Als de verflaag onder vochtige omstandigheden droogt dan kan dit een tragere droging en een ‘tacky’ verflaag veroorzaken.

Sikkens Anti- Slip toegepast in lichte kleuren kan een kleurafwijking geven.
Mengwijze: De componenten dienen mechanisch te worden gemengd met een langzaam lopende boormachine (tot 200 toeren/min) en mengspindel.

Extra informatie over Sikkens Wapex 660
Verf betekent niet alleen kleur, verf betekent vooral ook bescherming. Wij leveren uitsluitend eersteklas verf, gemengd met de door de producent voorgeschreven kleurpasta’s voor een jarenlange bescherming.

Sikkens Wapex 660 bestellen bij Verfwinkel.nl
Sikkens Wapex 660 bestel je snel, voordelig en eenvoudig in onze webshop. Heb je een vraag over deze verf of een van onze andere producten? Stel je vraag dan op 085-7823439 of mail naar info@verfwinkel.nl

Basis Waterbasis / Acryl
Ondergrond Beton
Soort Vloercoating
Glansgraad Zijdeglans / Satin
Toepassing Voor binnen
Rendement 7-10 m2 per liter
Merk Sikkens
Levertijd 3-5 Werkdagen

Sikkens Wapex 660 Satin 2K- Acryl specificaties


Wapex 660 Watergedragen, twee-componenten vloer- en wandcoating op basis van epoxyhars.

Belangrijkste eigenschappen
Waterverdunbaar
Leverbaar in meer dan 30.000 kleuren en kleurloos
Voldoet voor professioneel gebruik binnen aan Arbo
Chemicaliënvast (zie chemicaliënresistentielijst)
Goede mechanische bestandheid (slag-, stoot- en slijtvast)
Geurarm
Gemakkelijk verwerkbaar

Toepassing
Wapex 660 wordt toegepast voor de duurzame afwerking van binnenwanden en -vloeren.

Verwerkingscondities
Luchttemperatuur: 10-30°C.
Oppervlakte temperatuur: 10-30°C.
Verftemperatuur: 10-30°C.
Relatieve luchtvochtigheid: maximaal 85%. De temperatuur van de ondergrond moet tenminste 3°C boven het dauwpunt liggen om condensvorming te voorkomen. Het product niet onder ongunstige (weers)omstandigheden aanbrengen. Cementgebonden ondergronden dienen (in verband met de hydratatiegraad) minimaal 28 dagen oud te zijn, tenzij de leverancier anders aangeeft.
Verwerkingsmethoden: Met kwast, rolborstel, luchtspuit en airless spray.
Type verdunning: water.
Reiniging gereedschap: Eerst met water en daarna met Wapex 509.
Geadviseerde laagdikte per laag: Bij wandafwerking: Droog: 50 micrometer = nat: 100 micrometer. Bij kwast- en rolverwerking op vloeren (op niet ingezande laag): Droog: 80 micrometer = nat: 160 micrometer. Bij kwast- en rolverwerking op vloeren (op ingezande laag): Droog 125 micrometer = nat: 250 micrometer.
Wandafwerking: 10 m²/.
Vloerafwerking: 7 m²/l.
Theoretisch rendement: Het rendement is afhankelijk van de applicatiemethode en de ruwheid, structuur en porositeit van de ondergrond. Praktisch verbruik per object te bepalen door een proefvlak.
Mengverhouding: In volumedelen Component A: 80 delen. Component B: 20 deel.
Mengwijze: De componenten dienen mechanisch te worden gemengd met een langzaam lopende boormachine (tot 200 toeren/min) en mengspindel.
Potlife (5 l verpakking): Bij 20°C: ca. 90 min. Bij 30°C: ca. 45 min. Na deze periode mag het product niet meer worden verwerkt. Het einde van de potlife is zichtbaar doordat het product gaat "schiften".

LET OP: Stroefheid is van zeer veel factoren afhankelijk zoals laagdikte verdeling en substraat. Het is raadzaam altijd een proefvlak te zetten.
LET OP: Sikkens Anti- Slip toegepast in lichte kleuren kan een kleurafwijking geven.

Eigenschappen
Glansgraad: Zijdeglans
Dichtheid: Gemengd product: ca. 1,2-1,4 kg/dm3 (afhankelijk van de kleur).
Vaste-stofgehalte: Ca. 50 vol.%.

Droging bij 20°C/ 65% RV
Beloopbaar na: ca. 8 uur.
Overschilderbaar na: minimaal 16 uur en maximaal 72 uur.
Volledig belastbaar na: minimaal 7 dagen.

Chemicaliënvastheid: Bestand tegen een morsbelasting van diverse chemicaliën en reinigingsmiddelen.
Reinigbaarheid: Afhankelijk van de ruwheid van de vloerafwerking, goed met water en synthetische reinigingsmiddelen.

Verdere informatie
Verpakking: 1 Liter en 5 Liter (sets).
Houdbaarheid: In onaangebroken verpakking minimaal 12 maanden, mits opgeslagen bij temperaturen van 5-30°C.
Kleurassortiment: Leverbaar in een groot aantal RAL-kleuren en een groot aantal kleuren van het Sikkens 5051 Color Concept. Niet alle kleuren van Wapex 660 zijn geschikt voor vloerafwerking. Heldere en zware kleuren waarvan de kleurpasta dosering boven de 130 shots per liter uit komen zijn alleen geschikt voor vloerafwerking als daarover een toplaag van Wapex 660 (N00) wordt aangebracht.
LET OP:  niet toepassen op lichte kleuren. Voor een heldere blanke afwerking Wapex PUR Clearcoat toepassen.

Systemen
- Voorbehandeling Beton:  Bij het begin van de applicatie dient de ondergrond voldoende draagkrachtig, samenhangend, vrij van eventuele cementhuid, schoon, droog, vet en stofvrij te zijn.
- Gladde en/of dichte ondergronden (bijv. gevlinderde vloeren) dienen te worden opgeruwd door stofvrij stralen of mechanisch schuren.
- Sterk zuigende ondergronden bevochtigen met water voordat de eerste laag Wapex 660 wordt aangebracht.
- Wandafwerking: Primeren met Wapex 660 (maximaal 10% verdund met water). Afwerken met één of twee lagen met Wapex 660 (maximaal 3% verdund met water).
- Vloerafwerking: Primeren met Wapex 660 (maximaal 10% verdund met water). Een tussenlaag Wapex 660 aanbrengen. De nog natte laag instrooien met zilverzand M 32. Tweemaal afwerken met Wapex 660 (maximaal 3% verdund met water).

Opmerking
Als antislip niet nodig of niet gewenst is, dan kan het instrooien achterwege blijven. In dat geval kan, indien technisch en esthetisch verantwoord, bij de bovengenoemde systemen de tussenlaag achterwege worden gelaten. Vloerafwerking met Wapex ColorFlakes Direct na het aanbrengen van (de laatste) laag Wapex 660 de Wapex ColorFlakes vol en zat instrooien zodat de ondergrondkleur niet meer zichtbaar is. Na doorharding de overtollige Wapex ColorFlakes met een harde bezem verwijderen. Het geheel afsealen met één of twee lagen Wapex PUR Clearcoat.

Opmerking
LET OP: Sikkens Anti- Slip toegepast in lichte kleuren kan een kleurafwijking geven. altijd afsealen met Wapex 660 (N00). Bij het aanbrengen is het van groot belang dat er goed geventileerd wordt. Als de verflaag onder vochtige omstandigheden droogt dan kan dit een tragere droging en een ‘tacky’ verflaag veroorzaken.


Top