• Grootste assortiment van België
 • Koop online tot 50% goedkoper
 • Snelle verzending
 • Gratis verzending vanaf €50,- (binnen België)

Kleurenstaal

Van hoog naar laag sorteren
 1. Flexa Pure Kleurenstaal A4 - Ral 9010
  Flexa Pure Kleurenstaal A4 - Ral 9010
  Kortingsprijs Normale prijs
 2. Flexa Pure Kleurenstaal A4 - Ral 9001
  Flexa Pure Kleurenstaal A4 - Ral 9001
  Kortingsprijs Normale prijs
 3. Sigma Kleurenkaart - Sigmalife
  Sigma Kleurenkaart - Sigmalife
  Kortingsprijs Normale prijs
Van hoog naar laag sorteren

Kleurenstaal

Een kleurenstaal, ook wel een kleurstaal genoemd, is een tastbaar voorbeeld van een verfkleur. Een verzameling van kleurenstalen in een boekje is een kleurenwaaier. Kleurenstalen kun je gebruiken om verfkleuren in het echt te bekijken. Hierbij kies je de tinten die je overweegt. Niet alleen geeft een kleurenstaal de meest nauwkeurige weergave van een kleur, maar je kunt dit hulpmiddel tevens inzetten om bijvoorbeeld te bekijken in welke mate een kleurtint past bij de andere kleuren binnen je interieur. Zo weet je zeker dat je de juiste tint vindt voor jouw verfklus. Via onze webshop kun je kiezen voor één kleurstaal, maar je kunt ook staaltjes van meerdere kleuren bestellen.

Kleurenstaal van Flexa en andere merken

Alle grote merken van dit moment hebben hun eigen kleurenwaaiers en kleurenstalen. Vroeger waren de kleurcodes van RAL de norm, maar inmiddels hebben verfmerken ervoor gekozen om hun eigen kleuren uit te brengen. Ben je op zoek naar een kleurenstaal voor muurverf van de grootste namen van dit moment? Binnen het aanbod van Verfkopen.be vind je wat je nodig hebt. Zo kun je bij ons bijvoorbeeld terecht voor een kleurenstaal van Flexa. Flexa is op dit moment één van de grootste verfmerken van dit moment. Dit komt onder meer dankzij de diversiteit aan levendige kleuren die zij klanten aanbieden. Een kleurenstaal is de beste manier om te ontdekken of een tint de juiste kleur heeft of niet. Of de kleurenstaal nu groen, blauw of bruin is, de tint komt uitmuntend tot leven dankzij het sample.

Naast Flexa zijn er nog verschillende andere verfmerken met hun eigen kleurenstaal. Zo kun je bij ons ook terecht voor een RAL kleur staal. RAL heeft de standaard gezet op het gebied van verfkleuren en is nog altijd populair als systeem. Bovendien doen hun kleuren het nog altijd goed onder onze klanten. 

Kleuren als RAL 9010 (zuiver wit), RAL 9001 (crèmewit) en RAL 7016 (antracietgrijs) zijn voorbeelden van populaire RAL kleuren. Ook een Histor kleur staal is verkrijgbaar bij ons. Daarnaast kun je bij ons terecht voor een kleurenstaal van Sikkens. Een Sikkens kleurenstaal is de beste manier om een kleur van dit merk te ontdekken.

Waarom kies je voor een kleurenstaal?

Kleurstalen worden vaak gebruikt in de architectuur en grafische techniek. Maar ook als je op zoek bent naar een geschikte kleur voor je eigen woning, kun je kleurenstalen aanschaffen. Hoewel er online kleurenwaaiers met samples te vinden zijn, zijn de kleurenstalen uit deze waaiers geen betrouwbare weergave van de tinten. Dit komt doordat beeldschermen de kleuren kunnen vervormen door ze bijvoorbeeld donkerder of juist lichter te maken. Bij een echte kleurenstaal voor verf weet je zeker dat de tint accuraat wordt weergegeven. Hierbij maakt het niet uit of de kleurenstaal blauw of bruin van kleur is. Iedere kleur wordt hierop het meest natuurgetrouw getoond.

Kleurenstaal bestellen bij Verfkopen.be

Als je exact wilt weten hoe een bepaalde kleur eruit zal zien op je muur, plafond of meubilair, koop je een kleurenstaal van deze kleur via onze webshop. Naast een RAL kleurenstaal kun je bij ons ook terecht voor de kleurenstalen van een aantal van de bekendste verfmerken van dit moment. Een kleurenstaal van Flexa, Histor of Sikkens: wij hebben het allemaal. Bekijk snel ons aanbod aan kleurenstalen en ontdek jouw favoriete tinten.