Spackmessen

Van hoog naar laag sorteren
 1. Polyfilla Pro T400 - Modelleermessen (set van 4)
  Polyfilla Pro T400 - Modelleermessen (set van 4)
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Alabastine Muurglad Spaan en Strijker
  Alabastine Muurglad Spaan en Strijker
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs
 3. Copenhagen Pro Schuurkurk recht model
  Copenhagen Pro Schuurkurk recht model
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
Van hoog naar laag sorteren

Spackmessen

Een spackmes is een type plamuurmes met een zeer breed metalen mes. Het doel van dit stuk gereedschap is om tijdens het stucen het stucwerk goed vlak te krijgen. Een dergelijk plamuurmes is dan ook een vast onderdeel van de uitrusting van een stukadoor en van de betere klusser of doe-het-zelver.

Stucen

Stucwerk wordt ook wel eens plak- of pleisterwerk genoemd en is het vakgebied van de stukadoor. In essentie komt het erop neer dat een laagje stucwerk aangebracht wordt op muren of plafonds. Een dergelijk laagje kan dienen ter bescherming van wat eronder ligt, maar is even vaak bedoeld als verfraaiing van het interieur. Voor dergelijk stucwerk kan je een stukadoor laten komen of zelf de handen uit de mouwen steken. Professionele hulp kost je immers al snel een veelvoud van het bedrag dat je kwijt bent als je het gewoon lekker zelf doet. Lijkt dat je wel wat? Dan is een spackmes wat nummer één staat op jouw aankooplijstje. 

Hoe een spackmes gebruiken

Stucen is een delicaat karwei dat je op de juiste manier uit moet voeren. Neem je een loopje met de voorzichtigheid en de juiste volgorde? Dan zal het resultaat van jouw arbeid ondermaats zijn. Heb je achtereenvolgens de vloer afgeplakt, de ondergrond voorgestreken, het gips gemaakt, het gips aangebracht en het overtollige gips er terug afgehaald met een reilat? Dan is het tijd om het spack mes boven te halen om te messen. Messen is de fase waarbij het gips bijna niet meer in te drukken valt. Het is hier dan een spackmes gebruiken aan de orde is. Het messen is eigenlijk het gips glad trekken. Dit doe je door jouw spack mes in een hoek van 45 graden te houden en het oppervlak glad te strijken. Vergeet hierbij niet van boven naar beneden te werken. 

Spackmes houder

Tijdens het stucen is de kans groot dat je op een bepaald moment met jouw spack mes simpelweg niet meer aan het gips geraakt. Te hoge muren, te moeilijk bereikbare plekken: het hoort er allemaal bij. Een spackmes houder is dan het ideale hulpmiddel om je toch net die extra centimeters te geven. Een dergelijke spackmes houder is eigenlijk gewoon een constructie waarop je het mes kunt vastmaken voor een groter bereik. 

Ons assortiment

In de webshop van verfkopen.be bieden wij de beste spackmes prijs aan. Een kwalitatief exemplaar heb je al voor een kleine twintig euro waarmee je zeker een paar jaar verder kunt. Een spackmes prijs voor eenmalig of occasioneel gebruik ligt nog een pakje lager dan dat. In onze webshop kan je er zo eentje bestellen en er zeker van zijn dat het dezelfde dag nog geleverd wordt!