Stopverf

Van hoog naar laag sorteren
 1. Toupret Stopverf - Bruin
  Toupret Stopverf - Bruin
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Toupret Stopverf - Wit
  Toupret Stopverf - Wit
  5 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Alabastine Stopverf Naturel
  Alabastine Stopverf Naturel
  5 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Den Braven Zwaluw Profstop Universal - Stopverf Naturel
  Den Braven Zwaluw Profstop Universal - Stopverf Naturel
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  6 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 5. Repair Care DRY SEAL MP - Bruin
  Repair Care DRY SEAL MP - Bruin
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs
 6. Repair Care DRY SEAL MP - Wit
  Repair Care DRY SEAL MP - Wit
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs
Van hoog naar laag sorteren

Stopverf

Stopverf of mastiek is een klassiek mengsel dat al heel wat generaties meegaat. Vandaag de dag is het een toepassing die vooral gebruikt wordt voor het stoppen van kleine ruiten en aanverwanten. Stopverf kopen? Dan zit je bij onze webshop verfkopen.be alvast op de juiste plaats. 

Wat is mastiek?

Mastiek zoals zwarte stopverf is een mengsel van krijtpoeder en lijnolie met één specifiek doel: stoppen. Klinkt als een vakterm, maar komt eigenlijk gewoon neer op het dichtmaken van gaten of scheuren in houtwerk. Daarnaast wordt mastiek ook gebruikt voor het aanstoppen van ruiten in glassponningen. Een grote kanttekening die daarbij gemaakt moet worden is dat mastiek eigenlijk een vrij beperkte flexibiliteit vertoont. Het is een product dat enkel en alleen geschikt is voor het plaatsen van kleine ruiten. Dit komt omdat mastiek niet in staat is om uitzettingen en inkrimpingen van bouwdelen op te vangen. Hoe werkt het exact? Mastiek is oxidatief drogend wat betekent dat het pas mag worden overgeschilderd nadat het is uitgehard. 

Stopverf kleur: de klassiekers

Stopverf vervangen of gewoon stopverf kopen om een nieuwe ruit te plaatsen? Dan ben je vast benieuwd naar de mogelijkheden qua kleur. Mogelijkheden die jammer genoeg vrij beperkt zijn. Door het specifieke doel van mastiek is er niet echt veel variatie in het aanbod wat de kleuren betreft. Je hebt zwarte stopverf, witte mastiek, bruine mastiek en daar stopt het zowat. Een andere stopverf kleur is dan wel mogelijk, maar valt eigenlijk ook niet echt aan te raden. De oppervlakte waarop mastiek gebruikt wordt is immers steevast geschilderd in een klassieke kleur.

Stopverf aanbrengen

Het spreekt voor zich dat stopverf vervangen of stopverf aanbrengen een klus is die je precies uit moet voeren. Belangrijk om in het achterhoofd te houden is dat mastiek enkel en alleen gebruikt wordt op behandeld hout en je altijd een stopverfmes nodig hebt. Nog een paar tips voor het aanbrengen van mastiek? Oefen op voorhand een paar keer met het stopverfmes en breng vast en zeker niet te weinig aan. De rand moet in één keer kunnen getrokken worden want bij een tweede laag is de kans groot dat de stoprand los komt van de ondergrond. 

Ons assortiment

Stopverf kopen? In onze webshop verfkopen.be heb je de keuze uit Zwaluw Profstop Mastiek van 1 kg of de producten van Toupret. De Zwaluw Profstop is een echte budget optie en lekker goedkoop voor wat je ervoor terugkrijgt. Draag je kwaliteit echter hoog in het vaandel? Dan kies je best voor de Toupret Mastiek verkrijgbaar in zowel bruin als wit. Deze mastiek van professionele kwaliteit geeft het best mogelijke resultaat en staat bovendien nog dezelfde dag voor jouw deur bij een bestelling op verfkopen.be.