• Grootste assortiment van België
  • Koop online tot 50% goedkoper
  • Kies zelf je bezorgmoment
  • Gratis verzending vanaf €50,- (binnen België)

Op zoek naar verf met de kleur RAL 9016?

De werkwijze:

  1. Kies het gewenste product.
  2. Rechts naast de afbeelding maak je een keuze voor de verpakking die je wilt. 
  3. Vul RAL 9016 in bij "Zoek een kleurnaam of -code" en selecteer de gewenste kleur.
  4. Kies het aantal stuks dat je wilt bestellen. 
  5. Vervolgens kies je voor Toevoegen aan winkelwagen. 

Het verschil tussen RAL9016 en Standaard wit

RAL 9001, RAL 9010 en RAL 9016 zijn de meest populaire witsoorten: RAL 9001 wordt ook wel Crème wit genoemd, RAL 9010 wordt Zuiver wit genoemd en RAL9016 wordt Verkeerswit genoemd. De kleuren lijken op elkaar, maar dat zijn ze absoluut niet. Als je ze naast elkaar legt, dan zul je zien dat ze toch echt verschillen van kleur. RAL 9016 is de meest lichte kleur van deze drie. RAL 9016 is momenteel een populaire kleur, omdat het een relatief neutrale, frisse tint wit is. RAL9016 zit nog tussen RAL9010 en Wit in. Het veelgebruikte RAL91010 is namelijk een tint donkerder. Veel mensen benoemen RAL9016 als iets "feller". Hierdoor is RAL9016 een perfecte kleur voor als je eigenlik geen wit wilt, maar ook zeker geen kleur of warm wit. Een makkelijke kleur voor binnenshuis. Zeker voor ruimtes waarin weinig daglicht is, is RAL9016 een goede keuze. 

De meeste bouwmaterialen zoals kozijnen en deuren worden tegenwoordig standaard geleverd in RAL 9010 of RAL 9001. Maar steeds meer bouwmaterialen worden tegenwoordig ook aangeboden in de kleur RAL 9016. In Nederland zijn deze drie tinten dus hele gangbare kleuren. Toch noemen we dit in de verfbranche geen standaard wit! RAL 9016 is namelijk een verf dat op kleur wordt gemengd in de mengmachines. Verfwinkel.nl biedt bijna alle verf aan als 'Standaard wit' en 'op kleur gemengd'. Wanneer je 'Standaard wit' bestelt, dan krijg je een ongeopende pot verf zonder toegevoegd kleurpigment. Bestel je 'RAL 9016' dan bestel je een pot verf waar wij pigment aan hebben toegevoegd in een van onze mengmachines. Dit toevoegen van pigment gaat overigens volledig computer gestuurd, dus bestel je twee potten van dezelfde verf in de kleur RAL 9016, dan zit hier geen kleurverschil in.    

Nog geen idee welke kleur je wilt?
Natuurlijk kun je eerst het juiste product uitkiezen en vervolgens uit de kleurenwaaier van Verfwinkel.nl een mooie kleur uitkiezen. Maar het is altijd beter om de kleur te zien op een kleurstaal of op een echte muur. Op ieder beeldscherm zullen de kleuren net iets anders worden weergegeven. Dus een kleur kiezen vanaf beeldscherm is meestal niet zo verstandig. Je kunt kleurstaaltjes bestellen in onze webshop, maar het beste is om ook op internet te zoeken naar referentie-projecten waar jouw favoriete kleur is toegepast. Zoek je kleur op binnen Google, Instagram of Pinterest en je vindt vast mooie toonaangevende plaatjes. 

Verf op kleur bestellen bij Verfwinkel.nl 
Muurverven en lakken gemengd op kleur bestel je snel, voordelig en eenvoudig in onze webshop. Heb je een vraag over verf of een van onze andere producten? Stel je vraag via klantenservice@verfwinkel.nl
Let op: Speciaal voor jou op kleur gemaakte verf kan niet retour genomen worden, dit geldt ook voor op kleur gemaakt ral-kleuren. Bij twijfel kan je contact opnemen met onze klantenservice.