• Grootste assortiment van Nederland
 • Koop online tot 50% goedkoper
 • Snelle verzending
 • Verzendkosten België €7,50

Plafondverf

Van hoog naar laag sorteren
 1. Caparol Indeko Plus - Lichte Kleuren
  Caparol Indeko Plus - Lichte Kleuren
  Vanaf Normale prijs
 2. Sigma Spackverf Semi-Matt
  Sigma Spackverf Semi-Matt
  Vanaf Normale prijs
 3. Wijzonol Spacklatex
  Wijzonol Spacklatex
  Vanaf Normale prijs
 4. Sigma Sigmapearl Plafond Supermatt
  Sigma Sigmapearl Plafond Supermatt
  Vanaf Normale prijs
 5. Aanbieding xxx
  Verfwinkel.nl Superdek Muren & Plafonds - 10 Liter
  Verfwinkel.nl Superdek Muren & Plafonds - 10 Liter
  Vanaf Normale prijs
 6. Sikkens Alphacryl Plafond - Muurverf
  Sikkens Alphacryl Plafond - Muurverf
  Vanaf Normale prijs
 7. Flexa Powerdek Muren & Plafonds Muurverf
  Flexa Powerdek Muren & Plafonds Muurverf
  Vanaf Normale prijs
 8. Brander Brava Spackverf - 10 Liter
  Brander Brava Spackverf - 10 Liter
  Vanaf Normale prijs
Van hoog naar laag sorteren

Plafondverf

De praktijk leert ons dat een plafond verven helemaal niet zo makkelijk is als dat het lijkt. Op dit oppervlak zijn al snel strepen zichtbaar als je het schilderen verkeerd aanpakt. Bovendien is een plafond verven van nature een lastige klus door de locatie van deze ondergrond. Je moet boven jezelf uit schilderen. Dat is niet de meest comfortabele houding als je gaat verven. Daarnaast hebben veel mensen last van de verf die spettert. Het is dan ook absoluut een aanrader om je vloeren en muren goed af te dekken om verfvlekken te voorkomen. Hieronder lees je alles wat je moet weten over hoe je jouw plafond mooi egaal kan verven en welke verf voor je plafond je hiervoor kunt kiezen.

Hoe kun je het beste een plafond verven?

Begin met het afdekken van de vloer (en eventueel meubels). Plak vervolgens de muren af, waarbij je ook de vensterbanken en plinten afdekt. Maak vervolgens het plafond schoon en was goed na met zuiver water. Het is aan te raden om een primer te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de zuigende werking van een plafond verminderd wordt en je verkleint tegelijkertijd de kans opstrepen en banen. Dit zal leiden tot een mooier eindresultaat. Je kunt een plafond verven aan de hand van een trap, maar je kunt ook een verfrol op een stok gebruiken.

Verf ten eerste de randen. Verdeel het plafond in denkbeeldige vlakken van 1 vierkante meter. Breng genoeg verf aan binnen deze vlakken en verdeel de verf in meerdere richtingen. Eindig het verven van een vlak altijd in dezelfde richting voor het beste resultaat. Nadat de primer heeft kunnen drogen, kun je aan de slag met de verf. De meest gekozen alternatieven hiervoor zijn muurverf en plafondverf. Het aanbrengen van deze verf pak je op dezelfde manier aan als het aanbrengen van de primer.

Moet plafondverf wit zijn?

Wit is een populaire kleur als het gaat om plafondverf. Wit is een kleur die overal bij past. Je kunt het goed combineren met diverse tinten. Daarnaast zorgt een wit plafond ervoor dat een ruimte er lichter uit ziet. Ook oogt een vertrek ruimtelijker. Bovendien is wit geen kleur die in of uit de mode is. Wit is altijd een goede keuze. Dit hoeft niet per se te betekenen dat je voor een plafondverf kiest die wit van kleur is. Bij Verfwinkel.nl kun je namelijk alle kleuren laten mengen die je op het oog hebt voor je plafond. Je kunt je plafond verven in iedere kleur. Wij raden plafondverf aan omdat de kans op strepen bij deze verfsoort kleiner is en deze verf minder spettert. Maar ook muurverf is een optie als je jouw plafond gaat verven. Vaak kiezen mensen hiervoor als ze hun plafond en muren tegelijkertijd gaan schilderen.

De keuze uit vele soorten plafondverf bij Verfwinkel.nl

Als je op zoek bent naar een goed dekkende plafondverf, zit je bij onze webshop helemaal goed. Je hebt hierbij de keuze uit vele soorten. Naast standaard verf voor je plafond ontdek je binnen ons assortiment ook varianten zoals isolerende plafondverf en latex plafondverf. Ook kun je bij ons terecht voor verf voor specifieke ruimtes, zoals bijvoorbeeld plafondverf voor de badkamer. Deze verfsoort is perfect voor vochtigere ruimtes. Welke plafondverf je ook nodig hebt, je vindt altijd wat je nodig hebt binnen o