• Grootste assortiment van Nederland
 • Koop online tot 50% goedkoper
 • Snelle verzending
 • Verzendkosten België €7,50

Steigerhoutbeits

Van hoog naar laag sorteren
 1. Hermadix Steigerhoutbeits
  Hermadix Steigerhoutbeits
  Vanaf Normale prijs
 2. Tenco Steigerhoutbeits 1 Liter
  Tenco Steigerhoutbeits 1 Liter
  Vanaf Normale prijs
 3. Tenco Steigerhoutbeits 2,5 Liter
  Tenco Steigerhoutbeits 2,5 Liter
  Vanaf Normale prijs
 4. Verfijn Steigerhoutbeits - Antraciet
  Verfijn Steigerhoutbeits - Antraciet
  Vanaf Normale prijs
 5. Verfijn Steigerhoutbeits - Grey Wash
  Verfijn Steigerhoutbeits - Grey Wash
  Vanaf Normale prijs
 6. Verfijn Steigerhoutbeits - White Wash
  Verfijn Steigerhoutbeits - White Wash
  Vanaf Normale prijs
Van hoog naar laag sorteren

Steigerhoutbeits

Steigerhout is een houtsoort die de laatste jaren aan een stevige opmars bezig is. Het is ongeschaafd, grof gezaagd en uiterst sterk hout. Het stoere uiterlijk van steigerhout leent zich voor heel wat toepassingen zoals trendy meubels voor binnen en buiten. Wil je dat robuuste uiterlijk nog een extra duwtje in de rug geven? Dan is steigerhoutbeits wat je zoekt. 

Wat is steigerhoutbeits

Zoals de naam al zegt is dit een type beits die speciaal ontwikkeld is voor het gebruik op steigerhout. Door een laagje steigerhoutbeits doorzichtig of steigerhoutbeits antraciet aan te brengen geef je de nodige bescherming aan jouw meubels of ander houtwerk. Zo maakt een laagje beits het steigerhout weerbestendig en ook kras- en slijtvast. Zeker bij meubelstukken en houtwerk die dienen voor intensief gebruik geen overbodige luxe. De beits dringt diep door in de structuur van het hout en kan direct aangebracht worden op droog en vetvrij steigerhout. 

Steigerhoutbeits kopen: is er een voorbehandeling nodig?

Of je nu kiest voor goedkope steigerhoutbeits of voor een duurdere optie: de werkwijze is dezelfde. Eerst en vooral verwijder je alle loszittende delen met een staalborstel. Gebruik in geen geval water en tracht het hout droog en stofvrij te houden. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om eerst te behandelen met een ontvetter. Voor een extra glad resultaat schuur je het steigerhout op en je kunt beginnen beitsen. Kies je voor steigerhoutbeits doorzichtig? Dan valt het aan te raden bestaande verflagen volledig te verwijderen voor je gaat beitsen. 

Droogtijd en bescherming

Afhankelijk van het merk en de prijsklasse kan er een verschil zitten in de droogtijd en de beschermende factor. Door de band genomen kan je er echter zeker van zijn dat een behandeld stuk steigerhout 4 à 5 jaar optimaal beschermd is. Wil je een mooie steigerhoutbeits kleur? De beits is droog na vier uur en mag dan al overschilderd worden in eender welke kleur jij verkiest. Kies je voor een paar lagen op elkaar? Dan maak je het hout donkerder en rijker van uiterlijk. Je krijgt een mooie steigerhoutbeits kleur die de natuurlijke vibe versterkt. 

Kan je de beits bewaren?

Een doosje beits open getrokken, maar niet volledig moeten gebruiken? Dan hoef je de overschot niet gelijk weg te kieperen. Een goed afgesloten blik beits blijft meerdere jaren goed mits het goed bewaard wordt. Ook goed om te weten: de kwasten en ander gereedschap die in contact zijn gekomen met de beits kunnen simpelweg met water afgespoeld worden. 

Ons assortiment

Op zoek naar goedkope steigerhoutbeits, naar steigerhoutbeits antraciet? Steigerhoutbeits kopen kan je in onze webshop verfwinkel.nl. Bovendien hoef je niet lang te wachten op levering. Wij bieden avondlevering aan en trachten nog de dag zelf alle bestelde artikelen te leveren.