Stucloper

Van hoog naar laag sorteren
  1. ProGold Stucloper
    ProGold Stucloper
    4.3 out of five star rating on Trustpilot
    3 reviews
    Vanaf
Van hoog naar laag sorteren

Stucloper

Ben je van plan om thuis een kamer te schilderen of moet heel de woonst onder handen worden genomen? Dan spreekt het voor zich dat dit een hele klus is. Een belangrijk deel van die klus? Verfschade aan het meubilair, de rest van het interieur en de vloer vermijden. Gelukkig is er heel wat afdekmateriaal op de markt om elke schrik voor dit scenario de grond in te boren. Twee van de populairste toepassingen hiervoor zijn afdekplastic en de zogenaamde stucloper.

Wat is een stucloper?

Een stucloper is een handig hulpmiddel tijdens het schilderen en is in essentie een stukje karton dat aan beide zijden voorzien is van een PE coating. Deze coating zorgt ervoor dat het karton waterdicht wordt. Dat betekent ook dat de kwaliteit van de bescherming niet wordt aangetast tijdens het werken met vochtige middelen. Een stucloper wordt ook wel eens protectiekarton of afdekkarton genoemd en is een van de meest praktische protectiemiddelen op de markt. Dat gezegd zijnde is er ook wel heel wat kwaliteitsverschil tussen stuclopers onderling. Let goed op de dikte van het materiaal bij de aanschaf van een stucloper en vermijdt bedrukte exemplaren. Een bedrukte stucloper kan afgeven op de grond en dit valt ontzettend moeilijk te verwijderen.

Het voordeel tegenover afdekplastic

Zowel afdekplastic als een stucloper biedt een hoog niveau aan bescherming tegen verfvlekken aan. Desondanks zijn er wel een aantal redenen om een stucloper te verkiezen boven een plastieken afdekfolie. Zo dien je bij het gebruik van afdekfolie op voorhand de afmetingen te kennen voor volledige bescherming. Een stucloper rol je gewoon uit over de oppervlakte en met een stanleymes snij je de overbodige oppervlakte ervan. Dat hoeft overigens niet over een perfect egale oppervlakte te gaan. Een is een stucloper voor trap op de markt en bovendien is een stucloper goedkoop.

Waar je op moet letten

Of je nu kiest voor een stucloper goedkoop of een stucloper voor trap: er zijn een aantal zaken om rekening mee te houden tijdens het gebruik. Zo is het geen goed idee om een stucloper op pas gelegde vloeren te leggen. Ook valt het niet aan te raden dit product te gebruiken in vochtige ruimtes of om de stucloper langdurig nat te maken. Ook al is het zo dat de stucloper gecoat is en dus de nodige bescherming biedt tegen vochtig: het is en blijft karton. Waarom is het geen goed idee om een stucloper te plaatsen op pas gelegde vloeren? Dat heeft alles te maken met het feit dat een stucloper geen ademend afdekmateriaal is.

Ons assortiment

Op zoek naar een stucloper aanbieding of gewoon een stucloper goedkoop? Dan heeft verfkopen.be exact wat je nodig hebt. In ons assortiment vind je een goedkope, maar kwalitatief hoogwaardige, stucloper van ProGold terug. Wil je snel aan de slag? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. Niet alleen geven wij een garantie op snelle levering, bovendien bieden wij ook avondlevering aan.