Schuurblok

Van hoog naar laag sorteren
 1. SAM Flex Schuurblok - 2 stuks
  SAM Flex Schuurblok - 2 stuks
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs
 2. ProGold Schuurblok Combi
  ProGold Schuurblok Combi
  1 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs
 3. Copenhagen Pro Schuurblok - Softpad
  Copenhagen Pro Schuurblok - Softpad
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf
 4. Copenhagen Pro Schuurblok Kunststof
  Copenhagen Pro Schuurblok Kunststof
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
Van hoog naar laag sorteren

Schuurblok

Het opruwen en schuren van verschillende oppervlaktes lijkt soms wel meer dan de helft van het leven van de doe-het-zelver te zijn. Een nieuw kleurtje op de muur? Best even die muur opruwen. Houtwerk herstellen of gladder maken? Schuren natuurlijk! Oude verf-, beits- en vernislagen verwijderen? Ook dan is het schuren geblazen. Gelukkig dan ook dat er tal van hulpmiddelen op de markt terug te vinden zijn om schuren tot een goed einde te brengen. Naast machinaal aan de slag gaan met schuurschijven kan je ook manueel schuurpapier gebruiken of gaan voor het zogenaamde schuurblokje.

Wat is een schuurblokje?

Een schuurblokje is een relatief eenvoudig hulpmiddel om het schuren van hout wat eenvoudiger en minder belastend te maken. Het traditionele schuurblokje is een apparaat van rubber, kurk of hout waar je een stukje schuurpapier omheen kunt plaatsen. Op die manier gaat het schuren niet alleen heel wat vlotter, maar bovendien zorg je door de druk van het schuurblokje ervoor dat het schuurpapier niet kan vouwen. Zo ontstaan er geen golven in de te bewerken oppervlakte. Naast deze traditionele handschuurblok zijn er tegenwoordig ook versies op de markt zoals een diamant schuurblok. Hierbij is aan de onderkant reeds schuurpapier op basis van diamant geïntegreerd voor het best mogelijke resultaat.

Toepassingen

Het schuurblokje kan je eigenlijk gebruiken op elke ondergrond die geschuurd moet worden. Denk maar aan het verwijderen van oude verflagen, van lakken of van beits. Denk maar aan het egaliseren van een ondergrond of het opruwen voor een betere hechting met de laklaag te bekomen. Het schuurblokje is dus een multifunctioneel apparaat dat tijdens heel wat klussen en karweien van pas komt.

Verschillende soorten

Op de markt vind je ontelbaar veel soorten schuurblokjes terug. Zo zijn er vandaag de dag ook schuurblokken met stofafzuiging die te koop worden gesteld. Deze schuurblokjes sluit je aan op een afzuiging en nog tijdens het schuren verdwijnt het vuil meteen. Wil je gewoon simpel schuurpapier vastmaken op jouw schuurblokje? Kies dan voor een schuurblok met klemmen. Wil je het schuurblokje gebruiken voor metalen of zware karweien? Dan is de diamant schuurblok de voor de hand liggende keuze.

Ons assortiment

Op zoek naar een traditionele handschuurblok of een moderne diamant schuurblok? Bij verfkopen.be vind je een groot assortiment aan schuurblokjes terug van elk mogelijk merk en in alle mogelijke lengtes. Zo zijn er schuurblokjes van 70x125mm, maar ook veel grotere modellen met afmetingen als 115x230mm. Een oppervlakte nat en droog schuren? Dan is een schuurkurk voor schuurpapier wat je zoekt. Ook deze schuurkurk voor schuurpapier vind je terug in het gamma van verfkopen.be. Zit je nog met vragen of ben je op zoek naar advies over schuren of klussen in het algemeen? Aarzel dan niet om onze medewerkers te contacteren. We helpen je met de glimlach verder!