5% extra korting op alles met code: OKTOBER-5 (vanaf €100,-)

 • Grootste assortiment van België
 • Koop online tot 50% goedkoper
 • Kies zelf je bezorgmoment
 • Gratis verzending vanaf €50,- (binnen België)

Stofmasker

Van hoog naar laag sorteren
 1. Mascot Wegwerp Mondkapje
  Mascot Wegwerp Mondkapje
  Vanaf Normale prijs
 2. 3M Stofmasker FFP1 - 8710
  3M Stofmasker FFP1 - 8710
  Vanaf Normale prijs
 3. 3M Stofmasker FFP2 - 9322
  3M Stofmasker FFP2 - 9322
  Vanaf Normale prijs
 4. 3M Stofmasker FFP3 - 9332
  3M Stofmasker FFP3 - 9332
  Vanaf Normale prijs
 5. 3M Stoffilter P2 R - 2128
  3M Stoffilter P2 R - 2128
  Vanaf Normale prijs
 6. ProGold Stofmasker Ventiel - FFP2 Per 2 Stuks
  ProGold Stofmasker Ventiel - FFP2 Per 2 Stuks
  Kortingsprijs Normale prijs
 7. 3M Stoffilter P3 - 2135
  3M Stoffilter P3 - 2135
  Vanaf Normale prijs
 8. 3M Stofmasker voor Verfspuiten 4251+ - A1P2
  3M Stofmasker voor Verfspuiten 4251+ - A1P2
  Kortingsprijs Normale prijs
Van hoog naar laag sorteren

Stofmasker

Bij heel wat klussen en karweien zoals verven, renoveren of het dichten van bijvoorbeeld scheuren en gaatjes is het een gegeven dat er heel wat stof vrijkomt. Dat betekent ook dat er allerhande schadelijke stoffen vrij komen waartegen je je als doe-het-zelver of professional best kunt beschermen. Misschien wel de belangrijkste bescherming tijdens een nieuw likje verf aanbrengen of andere werkzaamheden is die van jouw ademhaling. Fijn stof inademen kan immers heel wat gezondheidsrisico’s veroorzaken. Een wegwerp stofmasker of een stofmasker fijnstof is dan ook geen overbodige luxe.

Bij welke activiteiten?

Als je een stofmasker aankoopt is het eerst en vooral belangrijk een hoogwaardig masker aan te kopen dat echte bescherming biedt. Kies dan ook voor een betrouwbare leverancier zoals bijvoorbeeld 3m. Maar bij welke activiteiten is het nu eigenlijk aangewezen om een masker op te zetten? Eerst en vooral zijn alle activiteiten die met verven, vernissen, coaten of harsen te maken hebben musts om een mondmasker of halfgelaatmasker te dragen. Schuren, pleisteren of isolatiemateriaal spuiten? Ook dan ga je best voor een stofmasker. Ga je hout of metaal behandelen? Ook dan haal je best een stofmasker van stal.

Types stofmaskers

Op de markt vind je heel wat verschillende soorten, merken en types stofmaskers terug. Het grote verschil tussen de verschillende maskers zit hem in de kwaliteit. Een aanduiding van deze kwaliteit vind je dankzij de FFP codering terug. FFP is een afkorting voor Filtering Facepiece Particles en geven aan hoeveel fijn stof er exact tegen wordt gehouden. Er zijn 3 niveaus van FFP1 tot FFP3 waarbij de kwaliteit crescendo gaat. Bij lichte activiteiten zoals hout zagen of schuren is een FFP1 masker reeds voldoende.

Machinaal schuren, plaaster mengen of isolatiewerk te doen? Dan is een FFP2 masker de standaardn. Werk je met fijn stof of ga je gewoon altijd voor de beste bescherming? Dan zoek je best naar een masker met de aanduiding FFP3. Dit staat op de verpakking of op het masker zelf en betekent dat je een fijnstof masker in handen hebt dat zelfs in staat is om bijvoorbeeld deeltjes asbest tegen te houden. Vind je geen aanduiding terug op jouw stofmasker? Dan heb je geen enkele garantie of aanduiding van de kwaliteit van het masker. In dat geval ga je het best meteen naar de bouwmarkt om een exemplaar van een betrouwbare aanbieder op de kop te tikken.

Ons assortiment

Op zoek naar een 3m stofmasker zoals een stofmasker fijnstof of een wegwerp stofmasker? Dan ben je bij verfwinkel.nl aan het juiste adres. 3M is één van de marktleiders wat de productie en de verkoop van stofmaskers betreft en bieden een ruim assortiment aan geschikt voor elke klus. Deze onderhoudsvrije maskers zijn niet alleen geknipt om de nodige bescherming te bieden, maar zijn vaak ook meerdere keren bruikbaar. Zo hoef je niet na elke werkdag terug langs de bouwmarkt of hoef je niet na elke werkdag opnieuw te bestellen. Zit je nog met vragen? Aarzel dan niet om ons te contacteren. We helpen je graag verder!