• Particulier
  • Zakelijk
menu
0

Advies

Blokwitters

Blokwitters

Een belangrijk deel van schilderen is het juiste gereedschap in huis hebben. Er zijn op de markt tientallen soorten kwasten te verkrijgen die elk hun eigen specialiteit en functie hebben. Ben je van plan een nieuw likje verf op jouw muur of muren aan te brengen? Dan kan je niet zonder een blokkwast of roller om je bij dit karwei te helpen.

Wat is een blokkwast?


Dit type kwast is misschien wel de meest bekende kwast en is specifiek gemaakt voor grote oppervlakten. Het is dan ook de goede keuze om te gebruiken wanneer je een muur, een plafond of de grond gaat schilderen. De kwast valt op door zijn brede kop en een blokkwast varkenshaar is de standaard. Vandaag de dag is het een hulpmiddel dat wat op de terugweg is door de opkomst van de roller. Desondanks mag deze brede kwast niet in jouw gereedschapskist ontbreken. Het leuke aan dit type kwast is immers dat je meer vrijheid hebt wat betreft het aanbrengen van verschillende structuren in de verf.

Structuurverf aanbrengen met blokkwast


De blokkwast is het ideale hulpmiddel voor het aanbrengen van structuurverf of muurverf. Daarnaast kan je ook kalkverf aanbrengen met blokkwast of krijtverf aanbrengen met blokkwast. De mogelijkheden zijn dus quasi eindeloos. Maar hoe pak je dat nu exact aan een muur verven met blokkwast? Eerst en vooral plak je de vloer af met een plastic-folie, gespecialiseerde tape of op een manier naar keuze. Vervolgens de muur ontvetten, oude stuc of verf verwijderen met een verfkrabber en een voorstrijkmiddel aanbrengen. Daarna de scheuren opvullen, opschuren en de structuurverf aanbrengen. Op het centrale deel van de muur kan je een roller gebruiken, maar voor de randen gebruik je best blokkwasten.

Blokkwast varkenshaar: structuur aanbrengen


Het grote voordeel aan een muur verven met blokkwast is dat je de mogelijkheid hebt om structuur aan te brengen. Structuurverf aanbrengen met blokkwast is bovendien best gemakkelijk. Op een nog natte muur geef je bijvoorbeeld een halve draai met jouw kwast voor waaiers. Stippenpatronen? Dan is tamponneren met de kwast de goede optie en voor cirkels maak je volledige draaibewegingen. Bij de altijd moeilijke keuze tussen blokkwast of roller is dat dus vast en zeker iets om rekening mee te houden.

Ons assortiment blokkwasten


Op zoek naar goed materiaal voor bijvoorbeeld kalkverf aanbrengen met blokkwast of krijtverf aanbrengen met blokkwast? Dan ben je bij verfwinkel.nl aan het goede adres. Met topmerken als de ProGold Serie, Meesterhand en Painting the Past vind je bij ons blokkwasten voor elke karwei en voor elk budget en aan de scherpste prijzen. Ook ander materiaal zoals structuurverf, rollers, afplaktape en meer vind je in ons indrukwekkende assortiment terug. Bovendien is een bestelling bij verfwinkel.nl er eentje waar de nodige haast bij is. Wij bieden avondlevering aan en geven bovendien ook nog eens verftechnisch advies mocht je dat nodig hebben. Zit je nog met een vraag? Laat het ons dan gerust weten en wij helpen je met de glimlach verder.

Altijd op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Top