• Particulier
  • Zakelijk
menu
0

Advies

Beglazingskit

Beglazingskit

Thuis een raam vervangen in bijvoorbeeld het huis, een schuur of het tuinhuis? Dan kan je niet zonder een kwaliteitsvolle beglazingskit om de naden mee af te kitten en een mooi resultaat te bekomen. Maar hoe pak je dat nu praktisch aan om een beglazingskit te gebruiken? Hoe regel je het afmessen beglazingskit praktisch en hoe ga je een beglazingskit vervangen?

Een paar praktische tips

Een nieuw raam plaatsen in een bestaand kozijn? Dan moet je ook in één trek door de beglazingskit vervangen. Eerst en vooral verwijder je alle oude kitresten in de naad. Gespecialiseerd materiaal om dit tot een goed einde te brengen vind je in elke bouwmarkt en ook bij verfwinkel.nl terug. Zijn de resten verdwenen? Dan moet je de naden goed schoonmaken en ontvetten om een goede hechting te garanderen. De volgende stap is het kitten zelf waarbij een beglazingskit een must is. Deze kit is specifiek gemaakt voor raamkozijnen en het werken met glas. Breng niet te veel aan en wacht nooit met het afmessen beglazingskit. Dit kan je doen met wat sop en jouw wijsvinger, maar ook hiervoor is heel wat materiaal beschikbaar. Toch een paar restjes beglazingskit grijs 70 n/a 0.6 0.95 n/a n/a of aan andere kleur achtergelaten? Dan kan een chloordoekje uitkomst bieden. Veeg de overtollige kit doodeenvoudig weg met een chloordoekje en je bent klaar!

Beglazingskit schilderen

In ons land is het standaard om de beglazingskit mee te schilderen in dezelfde kleur als het kozijn. Dat kan soms wel problemen geven. Door de band genomen zijn beglazingskitten immers niet geschikt om over te schilderen. Dat komt omdat kit een pak elastischer is dan verf. Het gevolg is dat na voldoende tijd de verf zijn elasticiteit verliest en begint barsten te vertonen. Hou er dus rekening mee dat je ofwel een beglazingskit op de kop tikt die wel overschilderbaar is of dat je op regelmatige basis de kit zult moeten overschilderen.

Ons assortiment

Op zoek naar een goede beglazingskit grijs 70 n/a 0.6 0.95 n/a n/a of naar materiaal voor het afmessen beglazingskit tot een goed einde te brengen? Dan zit je nergens beter dan bij verfwinkel.nl. Niet alleen hebben wij het grootste aanbod van Nederland met topmerken als Den Braven Zwaluw, ProGold en Soudal, maar bovendien ook de snelste levering. Een bestelling plaatsen voor 23:59 betekent de garantie krijgen dat je jouw bestelling reeds de volgende dag in huis hebt. Dankzij onze avondlevering soms zelfs op dezelfde dag!

Altijd op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Top