5% extra korting op alles met code: OKTOBER-5 (vanaf €100,-)

 • Grootste assortiment van België
 • Koop online tot 50% goedkoper
 • Kies zelf je bezorgmoment
 • Gratis verzending vanaf €50,- (binnen België)

Plamuurmessen & Spackmessen

Van hoog naar laag sorteren
 1. Alabastine Muurglad Spaan en Strijker
  Alabastine Muurglad Spaan en Strijker
  Kortingsprijs Normale prijs
 2. Verfwinkel.nl Plamuurmes - Duits 58
  Verfwinkel.nl Plamuurmes - Duits 58
  Vanaf Normale prijs
 3. Plamuurmes RVS
  Plamuurmes RVS
  Vanaf Normale prijs
 4. Repair Care Easy Q RVS Modelleermes
  Repair Care Easy Q RVS Modelleermes
  Vanaf Normale prijs
 5. Alabastine Muurglad Roller & Strijker
  Alabastine Muurglad Roller & Strijker
  Vanaf Normale prijs
 6. Alabastine Reparatieplaatjes
  Alabastine Reparatieplaatjes
  Vanaf Normale prijs
 7. Polyfilla Pro T400 - Modelleermessen (set van 4)
  Polyfilla Pro T400 - Modelleermessen (set van 4)
  Vanaf Normale prijs
 8. Repair Care Easy Q Kunststof Modelleermessen
  Repair Care Easy Q Kunststof Modelleermessen
  Vanaf Normale prijs
 9. ProGold Plamuurmes - Engels / Lyons
  ProGold Plamuurmes - Engels / Lyons
  Vanaf Normale prijs
 10. ProGold Plamuurmes - Duits
  ProGold Plamuurmes - Duits
  Vanaf Normale prijs
 11. Alabastine Steen Plamuurmes
  Alabastine Steen Plamuurmes
  Kortingsprijs Normale prijs
 12. Alabastine Houtrot & Houtreparatie Plamuurmessen
  Alabastine Houtrot & Houtreparatie Plamuurmessen
  Kortingsprijs Normale prijs
Van hoog naar laag sorteren

Plamuurmessen & Spackmessen

Het plamuurmes is één van de vaakst gebruikte gereedschappen bij schilders en stukadoors. Het is een handig hulpmiddel bij het plamuren en onmisbaar voor het strak en egaal maken van het te schilderen oppervlak. Wil je een spiegelglad resultaat? Dan kan je eigenlijk niet zonder.

Wat is een plamuurmes?

Een plamuur mes is in essentie een dun plaatje metaal met een handvat die licht meeveert. Het is een hulpmiddel tijdens het plamuren of pleisteren. Het doel van dit gereedschap is dus oneffenheden uitvullen door het aanbrengen van een egalisatiemiddel zoals plamuur. Daarnaast gebruiken we plamuurmessen ook om gaten in muren uit te vlakken. Het spreekt voor zich dat plamuurmessen verkrijgbaar zijn in een brede waaier aan afmetingen die zowel in de lengte als in de breedte variëren. Zo heb je relatief kleine plamuurmessen, maar bijvoorbeeld ook het plamuurmes voor grote oppervlakken. Ruwweg gezegd kan je plamuurmessen onderverdelen in twee grote groepen. Het Engelse plamuur mes heeft een handvat van palmhout en een erg flexibele metaalplaat. Het Duitse plamuur mes daarentegen heeft een metaalplaat die heel wat stugger is en heeft een handvat uit beukenhout. Normaal gesproken gebruik je het Engelse type om te plamuren en het Duitse voor opdrachten zoals behang wegsteken. 

Grote verschillen in kwaliteit

Plamuurmessen zijn een gereedschap waarbij er grote verschillen in kwaliteit bestaan. Naast de kwaliteit van het metaal speelt ook de kwaliteit van het handvat een grote rol. Zo zijn er heel wat types handvatten op de markt van beukenhout tot kunststof. Een handvat uit kunststof is in de regel van een iets mindere kwaliteit. Prima als je het plamuur mes maar nodig hebt voor één klusje, maar ondermaats als je van plan bent er geregeld eentje te gebruiken.

Soorten plamuurmessen

Er zijn verschillende soorten plamuurmessen op de markt die zich onderscheiden door een net iets andere specialisatie en andere afmetingen. Zo is er het klassiek plamuurmes voor grote oppervlakken gebruikt om specie aan te brengen. Zo is er het truweel dat vooral bij metselwerk gebruikt wordt en de plakspaan. Ook een spackmes voor stucwerk of een verfkrabber worden echter al eens onder de noemer plamuurmessen gezet. Zowel het spackmes als de verfkrabber liggen qua functionaliteit heel dicht bij het plamuur mes aan, maar zijn desondanks onderscheiden begrippen. 

Ons assortiment

In de webshop van verfwinkel.nl vind je alle mogelijke types plamuurmessen terug in de meest uiteenlopende prijsklassen. Een goedkoop Duits exemplaar heb je al voor een paar euro, een kwaliteitsvol Engels model gaat dan weer rond de 20 euro per stuk. Bestellen in onze webshop is lekker gemakkelijk en bovendien ook razendsnel. Vandaag een plamuurmes voor grote oppervlakken besteld? Dan heb je hem vanavond al in de bus.