RAL Kleurenwaaier

Van hoog naar laag sorteren
 1. RAL Kleurenwaaier K5 - Groot
  RAL Kleurenwaaier K5 - Groot
  5 out of five star rating on Trustpilot
  2 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs
 2. RAL Kleurenwaaier K7 - Klein
  RAL Kleurenwaaier K7 - Klein
  4.5 out of five star rating on Trustpilot
  2 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs
 3. Sigma Kleurenwaaier - NCS Kleurenwaaier C22.0
  Sigma Kleurenwaaier - NCS Kleurenwaaier C22.0
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  6 reviews
 4. RAL Kleurenwaaier D2 design
  RAL Kleurenwaaier D2 design
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs
Van hoog naar laag sorteren

RAL kleurenwaaier

Op zoek naar een RAL kleurenwaaier? Bestel jouw eigen RAL waaier via verfkopen.be. Een kleurenwaaier vol RAL kleurcodes is de beste manier om deze tinten te ontdekken. Dit kleur matching systeem is de standaard. Ook binnen ons assortiment kun je vele verven in uiteenlopende RAL kleuren laten mengen. Het beste beeld van de kleuren van RAL krijg je via hun kleurenwaaiers. Deze waaiers bevatten alle 213 RAL Classic kleuren. Dit helpt je om de juiste tint te vinden voor bijvoorbeeld de muren in je woonkamer. Mooie kleuren kunnen een enorm verschil maken. Ze hebben een grote invloed op je interieur. Dankzij een RAL waaier weet je zeker dat je de perfecte kleuren uitkiest.

Wat is een RAL kleurenwaaier?

RAL is een kleursysteem dat gebruikt wordt om kleuren van verf en andere coatings te coderen. RAL 9010 is bijvoorbeeld zuiver wit, terwijl de RAL kleur antraciet kleurcode 7021 heeft. De RAL kleuren zijn universele kleuren die over de hele wereld gebruikt worden. RAL heeft de standaard gezet op dit vlak. Deze kleuren kun je laten mengen via onze webshop. Voor het beste beeld van deze kleuren maak je gebruik van een RAL kleurenwaaier, waarin alle RAL kleuren van dit moment te vinden zijn.

Alhoewel veel merken inmiddels hun eigen kleurcodes hebben, zijn er genoeg producenten die RAL kleuren in hun eigen kleurenwaaiers opnemen. Zo worden bijvoorbeeld Flexa kleuren naar RAL omgezet, Sigma kleuren naar RAL omgezet en maakt ook Sikkens gebruik van RAL kleuren.

RAL kleurenwaaier K5 of RAL kleurenwaaier K7?

De kleurenwaaiers van RAL zijn er in meerdere varianten. Zowel de RAL K5 kleurenwaaier als de RAL K7 kleurenwaaier bevat alle 213 RAL Classic kleuren. Het grote verschil is dat je bij de K5 kleurenwaaier één kleur per pagina hebt, terwijl je bij de K7 kleurenwaaier vijf kleuren per pagina hebt.

De K5 waaier helpt je om te focussen op één specifieke kleur. De K7 waaier is meer geschikt om kleuren te vergelijken. Je bepaalt zelf wat je voorkeur heeft.

Kan ik een RAL kleurenwaaier online gebruiken?

Online is er vast een RAL kleurenkaart te vinden. Toch raden wij het af om hiervan gebruik te maken. Een online RAL kleurenwaaier kun je het beste alleen gebruiken ter referentie. Dit komt omdat de kleuren op een scherm kunnen afwijken van de realiteit. Ook kan er onderling verschil zijn tussen verschillende soorten schermen. Zo is het bijvoorbeeld goed mogelijk dat een tint er anders uitziet op een computerscherm in vergelijking met op het scherm van je smartphone. De afstelling van een scherm kan grote invloed hebben op hoe een kleur er uitziet. Een realistische weergave is hierdoor niet een zekerheid. Als je zeker wilt weten dat je de juiste kleur voor jouw verfklus uitkiest, bestel je bij ons een RAL kleurenwaaier.

RAL kleurenwaaier kopen bij verfkopen.be

Hoewel er online RAL kleurenwaaiers te vinden zijn, geven echte RAL waaiers je het beste beeld van de kleuren. Kies je een tint uit een online waaier, dan loop je het risico dat de kleur afwijkt in het echt. Om dit risico tegen te gaan, schaf je via onze webshop een RAL kleurenwaaier aan. Zo weet je zeker dat jouw verf gemengd wordt in de kleurentint die je voor ogen hebt. Bij verfkopen.be bestel je de beste verfproducten tegen scherpe prijzen. Ook op het gebied van RAL kleurenwaaiers is er veel mogelijk. Ontdek het zelf binnen onze webwinkel.