• Grootste assortiment van Nederland
 • Koop online tot 50% goedkoper
 • Snelle verzending
 • Verzendkosten België €7,50

Epoxy

Van hoog naar laag sorteren
 1. Rust-Oleum EpoxyShield Garagevloercoating - Grijs
  Rust-Oleum EpoxyShield Garagevloercoating - Grijs
  Kortingsprijs Normale prijs
 2. Sigmafloor Aqua 2K EP Satin
  Sigmafloor Aqua 2K EP Satin
  Vanaf Normale prijs
 3. Sikkens Wapex 501 - 2K
  Sikkens Wapex 501 - 2K
  Vanaf Normale prijs
 4. Rust-Oleum 9100 inclusief Verharder
  Rust-Oleum 9100 inclusief Verharder
  Vanaf Normale prijs
 5. Vistapox Hechtprimer AEH
  Vistapox Hechtprimer AEH
  Vanaf Normale prijs
 6. Rust-Oleum 5401 Epoxy Impregneerprimer
  Rust-Oleum 5401 Epoxy Impregneerprimer
  Vanaf Normale prijs
 7. Rust-Oleum 5200 EpoxyShield Ultra
  Rust-Oleum 5200 EpoxyShield Ultra
  Vanaf Normale prijs
 8. Rust-Oleum 5300 EpoxyShield Maxx
  Rust-Oleum 5300 EpoxyShield Maxx
  Vanaf Normale prijs
 9. Rust-Oleum 3333 Super Hechtprimer
  Rust-Oleum 3333 Super Hechtprimer
  Vanaf Normale prijs
 10. Sigmafloor Aqua 2K EP Satin - 12 Liter
  Sigmafloor Aqua 2K EP Satin - 12 Liter
  Vanaf Normale prijs
Van hoog naar laag sorteren

Epoxy

Je hebt misschien de tem ooit al eens voorbij zien komen: epoxy. Een epoxy coating is een type kunsthars dat de laatste jaren steeds vaker gebruikt wordt voor de aanleg van gietvloeren. Dat hoeft ook niet echt te verbazen: epoxy is een enorm hard, slipbestendig, kras- en slijtvast materiaal.

Een 2 componenten coating

Epoxy is een kunststof polymeer dan een distillaat is van aardolie. We noemen het ook wel een 2 componenten coating omdat epoxy bestaat uit twee componenten. Aan de ene kant is er de hars zelf die als basis dient en aan de andere kant een verharder. Als deze twee componenten met elkaar gemixt worden krijg je een hard en gemakkelijk te verwerken materiaal. Een materiaal dat geknipt is voor gietvloeren en andere industriële toepassingen. De meest bekende variant van epoxy is epoxyhars, maar er zijn nog andere toepassingsmogelijkheden.

Een greep uit de mogelijkheden

Er zijn verschillende soorten epoxy op de markt. Zo is er een universele epoxy voor verschillende toepassingen, maar er bestaan ook specifieke varianten. Zo heb je onder andere ook een transparante epoxy laag. Deze transparante laag is resistent tegen UV-stralen waardoor je je geen zorgen moet maken voor kwaliteitsverlies na verloop van tijd. Een goede hechting verzekeren? Dan is een epoxy primer wat je zoekt om gladde ondergronden klaar te maken voor de volgende stap. Ten slotte is er ook nog epoxy giethars wat voornamelijk gebruikt wordt om gaten op te vullen.

Een paar toepassingen

Waarvoor wordt epoxy nu gebruikt? In de eerste plaats voor de aanleg van gietvloeren van zowat 3 millimeter dik. Deze naadloze vloeren hebben een strakke en moderne vibe en zijn bovendien ijzersterk. Daarnaast kan je echter ook als particulier verschillende kanten uit met deze 2 componenten coating. Zo is epoxy een handig materiaal om als trapbekleding te functioneren in een woning met een modern interieur. Net door de naadloze eigenschappen is epoxy uitermate geschikt om eender welke vorm trap in een mum van tijd te bekleden. Ook in de badkamer kan je met epoxy aan de slag. Denk bijvoorbeeld maar aan de douchewand. Een epoxy wand is veel beter dan traditionele wanden bestand tegen schimmel en vuil. Dat betekent dat je een onderhoudsvriendelijke en hygiënische douche in huis hebt staan.

Ons assortiment

Zelf aan de slag met epoxy of op zoek naar materiaal om met epoxy te werken? Bij verfwinkel.nl vind je alles wat je nodig hebt om de handen uit de mouwen te steken. Zo hebben wij epoxy primers van topmerken als Sikkens. Eerder op zoek naar een epoxy giethars om bijvoorbeeld het houtwerk mee op te vullen en een speciale look te creëren? Dan is de Alabastine epoxy vuller exact wat je zoekt. Bovendien beschikken onze medewerkers ook nog over de nodige ervaring om jou het juiste verftechnisch advies te geven. Bestel dus vandaag nog en ten laatste morgen kan je aan de slag!