Schuursponzen

Van hoog naar laag sorteren
 1. Vista Reynst Schuurspons V74
  Vista Reynst Schuurspons V74
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. ProGold Schuurpad Dubbelzijdig - P180 Superfine 1 stuks
  ProGold Schuurpad Dubbelzijdig - P180 Superfine 1 stuks
  5 out of five star rating on Trustpilot
  3 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs
 3. ProGold Schuurspons Extra Fine - 1 stuk
  ProGold Schuurspons Extra Fine - 1 stuk
  3 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs
 4. ProGold Schuurspons Fine - 1 stuk
  ProGold Schuurspons Fine - 1 stuk
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs
 5. ProGold Schuurpad Dubbelzijdig - P100 Fine 1 stuks
  ProGold Schuurpad Dubbelzijdig - P100 Fine 1 stuks
  5 out of five star rating on Trustpilot
  2 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs
 6. Copenhagen Pro Slijpspons - Softpad
  Copenhagen Pro Slijpspons - Softpad
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
 7. Copenhagen Pro Schildersponsmetaal - Pannenspons
  Copenhagen Pro Schildersponsmetaal - Pannenspons
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
Van hoog naar laag sorteren

Schuursponzen

De schuurspons is een product dat ieder huishouden voornamelijk kent vanuit de keuken. Tijdens het afwassen is een schuurspons immers de eerste toevlucht voor het verwijderen van hardnekkig vuil. Toch is deze huishoudelijke toepassing slechts één van de vele mogelijkheden van de schuurspons en slechts één van de vele variaties van de schuurspons. Ook tijdens klusjes zoals het verven van houtwerk, het reinigen van aluminium ramen en het verwijderen van oude vernislagen biedt een schuurspons uitkomst.

Wat is een schuurspons?

De schuurspons is een verzamelnaam voor een schoonmaakartikel bestaande uit een zachte kant en een platte kant met een harde schuurlaag. In vroegere tijden was de zachte kant gemaakt van de overblijfselen van het sponsdier. Vandaag de dag heb je de kunststof schuurspons van bijvoorbeeld viscose, maar ook een aluminium schuurspons en nog een paar varianten. Met de schuurspons kan je de afwas in goede banen leiden, maar ook nog veel meer. Zo is het een ideaal product om hout mee op te ruwen, zo kan je verf schuren met schuurspons (oude verf- en vernislagen verwijderen in een handomdraai) of bijvoorbeeld ramen en staalwerk grondig schoonmaken. De schuurspons heeft een behoorlijke schuurcapaciteit zonder snel krassen te veroorzaken.

De verschillende types schuursponzen

Het vaakst voorkomende type schuurspons is de huishoudelijke, zachte schuurspons. Deze bestaat uit een zachte sponslaag die heel wat vloeistof op kan nemen en een platte kant met een schuurlaag. Deze zachte schuursponzen zijn meestal gemaakt van kunststoffen zoals viscose. Viscose is een kunststof gemaakt op basis van cellulose die in 1884 uitgevonden werd en staat ook bekend onder de namen rayon en kunstzijde.

Ben je eerder op zoek naar een schuurspons die kan helpen tijdens zwaardere karweien? Dan zijn stalen schuursponzen wat je nodig hebt. Deze sponzen bestaan uit dun staaldraad en nemen in tegenstelling tot de kunststoffen modellen geen water of vloeistof op. Het spreekt voor zich dat ze beter schuren, maar voorzichtigheid is geboden. Op sommige oppervlaktes veroorzaken stalen schuursponzen krassen. Ten slotte is er ook nog het staalwol schuursponsje dat ook bekend staat onder de naam Jex. Deze schuursponsjes zijn gemaakt van fijn staalwol en slijten relatief snel.

Ons assortiment

Met een schuurspons kan je allerhande klusjes in en rond het huis tot een goed einde brengen. Een kwalitatieve schuurspons stelt je in staat om zowel ramen goed schoon te maken als het metalen framework grondig te reinigen en te ontvetten. Voor dit type klus gebruik je best een aluminium schuurspons. Met een kunststof schuurspons heb je alles in huis om de afwas in een handomdraai klaar te krijgen, maar kan je ook mee ontvetten of verflagen verwijderen. Ga je verf schuren met schuurspons? Dan kies je natuurlijk wel best meteen voor een kwalitatief hoogstaande schuurspons van een betrouwbaar merk als 3M. Bij verfkopen.be vind je diverse types schuursponzen geschikt voor elk budget en voor elke klus. Bovendien geniet je bij ons van een razendsnelle levering. Meestal nog de dag zelf en te laatste de dag erna.