• Particulier
  • Zakelijk
menu
0

Advies

Retouren bij Verfkopen.be

Teveel of de verkeerde producten besteld? Kan gebeuren! Je kunt de meeste aankopen binnen veertien dagen aan ons retourneren en dan krijg je gewoon je geld terug. Nadat je je retour bij ons hebt aangemeld ontvang je van ons een retournummer en heb je vervolgens nog eens 14 dagen de tijd om de producten daadwerkelijk te retourneren.

Producten retourneren doe je zo:

STAP 1. 
Controleer op jouw product retour mag.  
Iedere webshop-consument heeft het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop consument of een door de consument aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt.  Maatwerk producten zijn wettelijk uitgesloten van het herroepingsrecht.  De verf die wij volgens specificaties van de door jou als klant  op de gewenste kleur hebben gemengd kan dus niet geretourneerd worden. Met andere woorden: Door jou bestelde verf die we speciaal voor jou op kleur hebben  gemengd kan niet geretourneerd worden. Dit geldt ook voor veelvoorkomende kleuren zoals RAL 9010, RAL 9001 etc. Bij twijfel kan je contact opnemen met onze klantenservice.

STAP 2. 
Meld je retour bij ons aan.  Dit kan op 3 manieren.
1. Stuur een mail naar info@verfwinkel.nl 
2. Vul onderstaand retourformulier in.
3. Download het Formulier voor herroeping.

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons namelijk via een ondubbelzinnige verklaring op de hoogte stellen dat je de overeenkomst wil herroepen. Dit kan bijvoorbeeld per post of per mail. Maar het makkelijkste is via het retourformulier onderaan deze pagina. 
Het gebruiken van een herroepingsformulier is overigens niet verplicht. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om je mededeling betreffende je uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken. 

STAP 3. 

Zodra je een retournummer van ons hebt ontvangen, verpak je de producten zorgvuldig in de originele doos of een andere stevige verpakking. 
Controleer altijd of het product goed is verpakt, want eventuele beschadigingen door eigen toedoen of door toedoen van de bezorger is voor jouw eigen risico.
Eventuele schade aan het door ons ontvangen product kan betekenen dat we de kosten hiervan in mindering brengen op het te crediteren bedrag.

Voor verbruiksartikelen, zoals verf, geldt dat voor het beoordelen van het product het niet nodig is om het uit te pakken of te openen. Doe je dit toch, dan is het product niet meer te verkopen en kan de waardevermindering 100% zijn. Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

STAP 4. 
Print het retourformulier uit dat je van ons via de mail hebt ontvangen en stop het in de doos. 
Heb je van ons een retoursticker ontvangen? Plak deze dan aan de buitenkant op de doos.

STAP 5. 
Geef je pakket af bij een PostNL pakketpunt. Dit moet binnen 14 dagen na je melding gebeuren.
Bekijk  hier het dichtstbijzijnde PostNL pakketpunt bij jou in de buurt.  Bewaar je verzendbewijs totdat de retour volledig is afgehandeld.
Retourkosten zijn voor eigen rekening.

STAP 6. 
Controleer of je een terugbetaling hebt ontvangen.
Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan (inclusief eventuele standaardkosten voor de heenzending) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen na de herroepingsmededeling, van ons terug. Indien je slechts een deel van jouw bestelling retour stuurt dan worden de kosten voor levering niet teruggestort. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of jij hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. 
Verfwinkel.nl/Verfkopen.be betaalt terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht. 

VRAGEN?
Vragen over retourneren? Onze klantenservice helpt je graag verder! Neem dus gerust even contact met ze op.

RETOURADRES:
Verfwinkel.nl  t.a.v Retouren
Varenschut 13
5705 DK HelmondMail ons

* Verplichte velden


Top