Retourneren

Retourneren bij Verfkopen.be

Teveel of de verkeerde producten besteld? Kan gebeuren! Je kunt de meeste aankopen (m.u.v. op kleur gemengde producten) binnen veertien dagen, onbeschadigd en in een zo oorspronkelijk mogelijke staat, retourneren. Je krijgt dan gewoon je geld terug. Nadat je je retour bij ons hebt aangemeld ontvang je van ons een retournummer en heb je vervolgens nog eens 14 dagen de tijd om de producten daadwerkelijk te retourneren. Let op: Door het juist vermelden van je retournummer kunnen we je retour sneller verwerken.

 • Kan ik verf retour sturen?

  100% witte verf, kant en klare verf of kleurloze verf mag je retourneren. Aan deze verf zijn namelijk geen kleurpigmenten toegevoegd. Kleuren met een kleurnaam of kleurnummer anders dan 100% wit, standaard wit of kleurloos, vallen onder gekleurde verf. Dit geldt ook voor lichte kleuren, zoals RAL 9010 en RAL 9016. Deze verf mengen wij speciaal voor jou in de gewenste kleur in het product van je keuze. Daardoor kan deze op kleur gemengde verf niet worden geretourneerd.

  Heb je op kleur gemengde verf besteld, maar ben je van mening dat de kleur niet goed is? Neem dan direct contact met ons op. Wij vragen je vervolgens om een roerhoutje op te sturen met de betreffende kleur. Let op: roer de verf enkele minuten linksom en rechtsom met het roerhoutje, zodat het pigment goed mengt met de verf. Zodra we het proefstukje hebben ontvangen, vergelijken onze verfspecialisten de kleur met de officiële kleurenwaaier. Gemengde kleuren mogen 5% afwijken van de kleurenwaaier. Wanneer wij de kleur niet voldoende kunnen beoordelen, sturen wij het roerhoutje naar de fabrikant. Zij beoordelen de kleur opnieuw.

  LET OP: Controleer je bestelling altijd direct zodra je deze hebt ontvangen. Is er iets mis gegaan met de bestelling of heb je schade aan een product, dan verzoeken wij je om dit binnen 30 dagen na ontvangst van je bestelling bij ons te melden. Na deze termijn is het niet meer mogelijk om je bestelling te retourneren.

 • Ik heb een verkeerd product besteld. Kan ik mijn bestelling retourneren?

  De meeste producten kun je binnen 14 dagen retourneren, mits onbeschadigd en in een zo oorspronkelijk mogelijke staat. Je krijgt dan gewoon je geld terug. Heb je een op kleur gemengd product besteld? Op kleur gemengde verf is maatwerk en kan niet worden geretourneerd. 

  LET OP: Controleer je bestelling altijd direct zodra je deze hebt ontvangen. Is er iets mis gegaan met de bestelling of heb je schade aan een product, dan verzoeken wij je om dit binnen 30 dagen na ontvangst van je bestelling bij ons te melden. Na dit termijn is het niet meer mogelijk om je bestelling te retourneren.

 • Hoe retourneer ik een product?

  STAP 1.
  Controleer of jouw product geretourneerd mag worden. Iedere webshop-consument heeft het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop consument of een door de consument aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt. Maatwerk producten zijn wettelijk uitgesloten van het herroepingsrecht. De verf die wij speciaal voor jou op kleur hebben gemengd, kan niet worden geretourneerd. Dit geldt ook voor veelvoorkomende kleuren zoals RAL 9010, RAL 9001 etc. Bij twijfel helpen we je graag verder.

  STAP 2. 
  Meld je retour bij ons aan.  Dit kan op 3 manieren.
  1. Stuur een mail naar info@verfwinkel.nl
  2. Vul onderstaand retourformulier in (zie onderaan deze pagina)
  3. Download het Formulier voor herroeping

  Je ontvangt vervolgens een retournummer en retourformulier van ons. 

  Het is niet verplicht om dit via deze 3 stappen te doen, maar dit versnelt aanzienlijk de verwerkings tijd.

  Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons namelijk via een ondubbelzinnige verklaring op de hoogte stellen dat je de overeenkomst wil herroepen. Dit kan bijvoorbeeld per post of per mail. Maar het makkelijkste is via het retourformulier onderaan deze pagina. Het gebruiken van een herroepingsformulier is overigens niet verplicht. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om je mededeling betreffende je uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken. 

  STAP 3. 

  Zodra je een verfkopen.be-retournummer hebt ontvangen, verpak je de producten zorgvuldig in de originele doos of een andere stevige verpakking. Controleer altijd of het product goed is verpakt, want eventuele beschadiging door eigen toedoen of door toedoen van de bezorger is voor eigen risico. Eventuele schade aan het door ons ontvangen product kan betekenen dat we de kosten hiervan in mindering brengen op het te crediteren bedrag.

  Voor verbruiksartikelen, zoals verf, geldt dat voor het beoordelen van het product het niet nodig is om dit uit te pakken of te openen. Doe je dit toch, dan is het product niet meer te verkopen en kan de waardevermindering 100% zijn. Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

  STAP 4. 
  Print het retourformulier uit dat je van ons via de mail hebt ontvangen en stop het in de doos. Heb je van ons een retoursticker ontvangen? Plak deze dan aan de buitenkant op de doos.

  STAP 5. 
  Geef je pakket binnen 14 dagen na je retourmelding af bij je gewenste vervoerder/afhaalpunt. Bekijk hier het dichtstbijzijnde PostNL pakketpunt bij jou in de buurt. Bewaar je verzendbewijs totdat je retour volledig is afgehandeld. Daarmee kunnen we je verzending traceren als er iets mis gaat. Retourkosten zijn voor eigen rekening.

  STAP 6. 
  Wij nemen je retourzending in behandeling. Zodra je retour is verwerkt, betalen we je terug. 

  Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan (inclusief eventuele standaardkosten voor de heenzending) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen na de herroepingsmededeling, van ons terug. Indien je slechts een deel van jouw bestelling retour stuurt dan worden de kosten voor levering niet teruggestort. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of jij hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. 
  Verfkopen.be betaalt terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht. 

 • Kan ik RAL kleuren retourneren?

  Het is niet mogelijk om RAL kleuren, zoals RAL 9010 of 9001, te retourneren of ruilen. Aan deze verf worden kleurpigmenten toegevoegd om deze speciaal voor jou in de gewenste kleur te mengen.
 • Hoe weet ik of jullie mijn retourzending hebben ontvangen?

  Als je een product retour hebt gestuurd en geld terug verwacht, ontvang je van ons een creditfactuur per mail met het te ontvangen bedrag. Deze creditfactuur ontvang je wanneer wij je retourzending in goede orde hebben ontvangen. Je kunt je retourzending ook volgen via je Track en Trace code.
 • Hoe snel word ik terugbetaald na het retourneren?

  Wij betalen het betreffende bedrag (inclusief eventuele verzend- en betaalkosten) zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen terug na ontvangst van de herroepingsmededeling. Wij mogen echter wel wachten met terugbetaling totdat we de producten hebben ontvangen, of tot het moment dat u aangetoond heeft deze te hebben opgestuurd.

VRAGEN?
Vragen over retourneren? Onze klantenservice helpt je graag verder! Neem dus gerust even contact met ze op.

RETOURADRES:
Verfkopen.be  t.a.v Retouren
Varenschut 13
5705 DK Helmond

Contact formulier

Contactinformatie

Bericht