• Particulier
  • Zakelijk
menu
0

Bel

Trae-Lyx NATUREL Ultra-Mat 2K Incl. Verharder - Acryl

Uw keuze Normale prijs Kortingprijs

Trae-Lyx NATUREL Ultra-Mat 2K Incl. Verharder - Acryl productinformatie

  • 2-Componenten
  • Goede chemicaliënbestandheid
  • Houtstructuur blijft zichtbaar
  • Kras- en Slijtvast
  • Voor binnen
  • Watergedragen verf

Trae-Lyx NATUREL Ultra-Mat 2K Incl. Verharder - Acryl bestand(en) downloaden

Trae-Lyx NATUREL Ultra-Mat 2K Incl. Verharder - Acryl omschrijving

Trae-Lyx Naturel is een ultra matte 2-componentenlak van projectkwaliteit. Het bijzondere aan deze lak is dat, na droging de ondergrond een onbehandelde uitstraling heeft, terwijl deze optimaal beschermd is. Vloeren, die met Trae-Lyx Naturel Ultra Mat behandeld zijn, kunnen intensief belast worden en is daarom uitermate geschikt voor parket, plankenvloeren en meubels Trae-Lyx Naturel is zeer slijt-, kras- en stootvast en heeft een hoge bestendigheid tegen chemicaliën. Verpakking 750 ml en 2,5 liter.

LET OP:  Voor donkere houtsoorten wordt Trae-Lyx Naturel Extreme aanbevolen. 


Extra informatie over Trae-Lyx Naturel
Verf betekent niet alleen kleur, verf betekent vooral ook bescherming. Wij leveren uitsluitend eersteklas verf, gemengd met de door de producent voorgeschreven kleurpasta’s voor een jarenlange bescherming.


Trae-Lyx Naturel bestellen bij Verfwinkel.nl
Trae-Lyx Naturel bestel je snel, voordelig en eenvoudig in onze webshop. Heb je een vraag over deze verf of een van onze andere producten? Stel je vraag dan op 085-7823439 of mail naar info@verfwinkel.nl

Basis Waterbasis / Acryl
Ondergrond Hout
Soort Vloerlak
Glansgraad Extra Mat
Toepassing Voor binnen
Rendement 10-12m2 per liter
Merk Trae-Lyx
Levertijd 1 Werkdag

Trae-Lyx NATUREL Ultra-Mat 2K Incl. Verharder - Acryl specificaties


Beschrijving:
Trae-Lyx Naturel geeft hout een ultra matte onbehandelde uitstraling.  Trae-Lyx Naturel is een watergedragen, oplosmiddelvrije 2-componenten lak van projectkwaliteit op polyurethaanbasis. Het is uitermate geschikt voor parket, plankenvloeren en meubelen in woonruimten en openbare ruimten, zoals bijv. winkels en restaurants, die blootstaan aan een zeer intensieve belasting. De lak is reukarm, soepel te verwerken, zeer strak vloeiend en snel drogend. De droge laag is niet vergelend. Biedt weerstand tegen slijtage, huishoudchemicaliën, schoenstrepen en (micro-) krassen. Trae-Lyx Naturel is opmerkelijk duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Trae-Lyx Naturel is bijzonder geschikt voor eiken, teak en diverse andere houtsoorten. Trae-Lyx Naturel kan op donkere houtsoorten wanneer deze in dikke lagen word aangebracht een witte waas geven.  Voor donkere houtsoorten wordt Trae-Lyx Naturel Extreme aanbevolen.

Toepassing:
Trae-Lyx Naturel kan o.a worden toegepast op parket- en plankenvloeren, in woonruimten, winkels, restaurants en openbare ruimten.

Eigenschappen bij 20°C en 65% R.V.
Glansgraad: Ultra mat < 5%
Kleur: Blank
Slijtvastheid
SIS: 60 mg volgens SIS-92.35.09 1 kg/2000 omw
CS 17: 30 mg ASTM D4060/1kg/1000 omw
Vaste stofgehalte: Ca. 32 %
Dichtheid: 1,08 kg/l
Vlampunt: n.v.t.
pH-waarde: 8
Theoretisch verbruik: 10 – 12 m²/l, sterk afhankelijk van de houtsoort.
Verwerkingstijd: 2 – 3 uur (potlife)
Stofdroog: 30 min. – 1 uur
Overschilderbaar: 5 – 6 uur
Licht belastbaar: 12 – 16 uur
Volledig belastbaar: 7 dagen
V.O.S.: 4%
Verpakking: 750 ml, 2,5 liter en 10 liter
Opslag: Droog, koel en vorstvrij
Houdbaarheid in de bus: Tenminste 2 jaar na productie datum, mits koel en droog in onaangebroken verpakking bewaart.  Na opening beperkt houdbaar.

Applicatie gegevens:
Verwerkingsmethode: Kwast of kortharige niet pluizende vachtroller.
Voor industriële applicatie met giet-, rol- of spuitapparatuur kunt u advies inwinnen bij onze specialisten.
Voorhandeling ondergrond: De ondergrond dient schoon, droog, was- en vetvrij te zijn. Oude, intact zijnde lagen goed ontvetten,  polishlagen verwijderen met Trae-Lyx
Polishverwijderaar en daarna aanschuren. Niet aanbrengen op vochtuithardende PU laklagen. Op onbekende ondergronden een proefopstreek maken. Op houtsoorten met wateroplosbare inhoudstoffen en/ of pH-gevoeligheid is het toepassen van Trae-Lyx Grondlak Naturel noodzakelijk.

Verdunnen: Trae-Lyx Naturel is gebruiksklaar. Niet verdunnen, omdat dan de nauwkeurig afgestemde balans van eigenschappen nadelig beïnvloed wordt.

Verwerking: Verharder voor gebruik goed schudden (harder moet dun vloeibaar zijn). Voeg de verharder toe aan de naturellak basis. Meng direct goed door. Wacht circa 10 minuten en roer nogmaals goed door alvorens te verwerken. Door het melkachtige uiterlijk van Naturel ontstaan tijdens het rollen wittige waasplekken, die
tijdens het drogen geheel verdwijnen. Naturel gelijkmatig verdelen en geen plasjes achterlaten.

Verwerkingstijd is 2 – 3 uur bij 20 graden Celsius. Bij een lagere temperatuur en/ of hogere RLV vertraagt de droogtijd. Altijd pas een volgende laag aanbrengen als de vorige volledig droog is. Maak nooit meer aan dan in verwerkingstijd verwerkt kan worden. Niet verwerken bij (vloer-) temperatuur lager dan 10°C en/ of een relatieve luchtvochtigheid hoger dan 80%. Zorg voor voldoende ventilatie (géén tocht!!) tijdens het aanbrengen en drogen van de lak. Altijd volle lagen aanbrengen.

Laagopbouw: Een slijtvast laksysteem bestaat uit minimaal 3 volle lagen van elk 10 – 12 m²/l.
Applicatie condities: Minimaal 10°C en maximaal 80% relatieve luchtvochtigheid.
Schoonmaken gereedschap: Met ruim water.
Onderhoud: Trae-Lyx Naturel lak dient te worden onderhouden met Trae-Lyx Onderhoudsmiddel Naturel.

Bijzonderheden: Niet aanbrengen op vocht en zuur uithardende PU laklagen.

Top