• Particulier
  • Zakelijk
menu
0

Bel

Trae-Lyx Projectlak Hoogglans 2K - Incl. Verharder - Acryl

Uw keuze Normale prijs Kortingprijs

Trae-Lyx Projectlak Hoogglans 2K - Incl. Verharder - Acryl productinformatie

  • Professionele schilderskwaliteit

Trae-Lyx Projectlak Hoogglans 2K - Incl. Verharder - Acryl bestand(en) downloaden

Trae-Lyx Projectlak Hoogglans 2K - Incl. Verharder - Acryl omschrijving

Trae-Lyx Projectlak is een extreem slijtvaste, 2 componentenlak op basis van polyurethaan. Trae-Lyx Projectlak heeft een zeer hoge slijt- en krasvastheid, ismakkelijk te verwerken, reukarm, niet vergelend en snel droog. Geschikt voor de afwerking van vloeren en trappen die zeer intensief belast worden. Trae-Lyx Projectlak is leverbaar in hoogglans, zijdeglans en mat en geschikt voor lichte, donkere en gekleurde vloeren.

Waar is Trae Lyx Projectlak toe te passen?
Trae-Lyx Projectlak is door zijn extreme slijt/ en krasvastheid ideaal voor hardhouten vloeren en trappen die zeer intensief gebruikt worden. Denk hierbij aan winkels, kantoren, sportruimtes en andere openbare ruimte.

Handige tips voor het verwerken van Trae Lyx Projectlak
Voordat u Trae-Lyx Projectlak aanbrengt moet u er voor zorgen dat de hardhouten ondergrond droog, schoon was- en vetvrij is. Eventuele polishlagen verwijderen met met Trae-Lyx Polishverwijderaar. Trae-Lyx Projectlak laat zich gemakkelijk verwerken met een kortharige Anza Lakroller en een kwast. Om een duurzame bescherming op te bouwen voor uw parketvloer dient u minstens 3 lagen aan te brengen met een verbruik van 10 -12 m2 per liter. Na mengen van de componenten is verwerkingstijd 2 tot 3 uur.


Trae-Lyx Projectlak Hoogglans
Verf betekent niet alleen kleur, verf betekent vooral ook bescherming. Wij leveren uitsluitend eersteklas verf, gemengd met de door de producent voorgeschreven kleurpasta’s voor een jarenlange bescherming.


Trae-Lyx Projectlak Hoogglans Verfwinkel.nl Trae-Lyx Projectlak Hoogglans bestel je snel, voordelig en eenvoudig in onze webshop. Heb je een vraag over deze verf of een van onze andere producten? Stel je vraag dan op 085-7823439 of mail naar info@verfwinkel.nlBasis Waterbasis / Acryl
Ondergrond Hout
Glansgraad Hoogglans / Gloss
Toepassing Voor binnen
Merk Trae-Lyx
Levertijd 3-5 Werkdagen

Trae-Lyx Projectlak Hoogglans 2K - Incl. Verharder - Acryl specificaties

Beschrijving: Trae-lyx Projectlak is een watergedragen 2-componenten polyurethaan parketlak speciaal ontwikkeld voor houten vloeren die zeer intensief belast worden. De lak heeft een optimale slijtvastheid, krasvastheid en chemicaliën bestendigheid. Trae-Lyx Projectlak is niet vergelend en reukarm. De lak is geschikt voor lichte, donkere en gekleurde vloeren. Trae-Lyx Projectlak is sneldrogend en licht te verwerken. Net als de overige Trae-Lyx producten bevat de lak weinig oplosmiddel.

Toepassing: Door de extreme slijt-, krasvastheid en chemicaliën bestendigheid is Trae-Lyx projectlak uitermate geschikt voor de verzegeling van houten vloeren en trappen in openbare gebouwen, sportscholen en bijvoorbeeld winkels.

Eigenschappen bij 20°C en 65% R.V.
Glansgraad: Hoogglans
Kleur: Blank
Slijtvastheid: 15 – 22 mg volgens SIS-Vallend Zand methode/Taberwaarde 20.000
Vaste stofgehalte: Ca. 35 %
Dichtheid: 1.05 kg/l
Vlampunt: N.v.t.
pH-waarde: 8 – 8.5
Theoretisch verbruik: 10 – 12 m²/l, sterk afhankelijk van de houtsoort.
Verwerkingstijd: 2 – 3 uur (potlife)
Stofdroog: 15 min. – ½ uur
Overschilderbaar: 5 – 6 uur
Licht belastbaar: 12 – 16 uur
Volledig belastbaar: 7 dagen
Verpakking: 750 ml, 2,5 & 10 liter
Opslag: Droog, koel en vorstvrij.
Houdbaarheid: In de bus tenminste 24 maanden na productie datum, mits koel en droog in onaangebroken verpakking bewaard. Na opening beperkt houdbaar.

Applicatie gegevens:
Verwerkingsmethode: Kwast of een mohair roller of kortharige niet pluizende vachtroller. Voor industriële applicatie met giet-, rol- of spuitapparatuur kunt u advies inwinnen bij onze specialisten.

Voorhandeling ondergrond: De ondergrond dient schoon, droog, was- en vetvrij te zijn. Oude, intact zijnde lagen goed ontvetten, polishlagen verwijderen met Trae-Lyx Polishverwijderaar en daarna aanschuren. Niet aanbrengen op vochtuithardende PU laklagen. Op onbekende ondergronden een proef opstreek maken. Op houtsoorten met wateroplosbare inhoudstoffen en/of pH-gevoeligheid is het toepassen van Trae-Lyx Grondlak (naturel) noodzakelijk.

Verwerking: Roer de basis goed op. Voeg de verharder toe aan de Projectlak basis. Verharder voor gebruik goed schudden (harder moet dun vloeibaar zijn) Meng direct goed door. Wacht circa 10 minuten en roer nogmaals goed door alvorens te verwerken. Verwerkingstijd is 2 – 3 uur bij 20 graden Celsius. Bij grotere hoeveelheden en hogere temperaturen zal de verwerkingstijd aanzienlijk korter zijn. Maak nooit meer aan dan in verwerkingstijd verwerkt kan worden. Daarom tijdens de applicatie regelmatig vers aangemaakte lak toevoegen aan de werkhoeveelheid. Niet verwerken bij (vloer) temperatuur lager dan 15° C en/of een relatieve lucht- vochtigheid hoger dan 80 %. Zorg voor voldoende ventilatie (géén tocht !!) tijdens het aanbrengen en drogen van de lak. Altijd volle lagen aanbrengen. Trae-Lyx Projectlak goed en gelijkmatig over de vloer verdelen. Vermijdt grote laagdikte verschillen en plasvorming.

Laagopbouw: Een slijtvast laksysteem bestaat uit minimaal 3 volle lagen van elk 10 – 12 m²/l.
Applicatie condities: Minimaal 15° C en maximaal 80% relatieve luchtvochtigheid.
Schoonmaken gereedschap: Met ruim water.
Onderhoud: Trae-Lyx project lak dient te worden onderhouden met de Trae-lyx onderhoudsmiddelen. Bijzonderheden: Niet aanbrengen op vochtuithardende PU laklagen.

Top