Geef de buitenkant van je huis een boost met de buitenlak van Sigma!

Welke lak kies jij voor een nieuwe uitstraling van je huis? Wij zetten de verschillende Sigma buitenlakken voor je op een rij. Kies snel en makkelijk de juiste buitenlak voor jouw verfklus!

Sigma AllureSigma Allure

Sigma Allure 

Glansgraden: Zijdeglans, halfglans, hoogglans
Reinigbaar: Terpentine
Sneldrogend: ★★★☆☆
Dekking: Dekkend
Rendement: 16m² / L
Primer nodig: Ja
Perfect voor: Deuren, kozijnen en buitenhout

Eigenschappen:
- Gemakkelijk verwerkbaar van 0°C tot 30°C.
- Bij uitstek geschikt voor 4-seizoenen onderhoud
- 10 jaar ‘schildervrij’ garantie mogelijk.
- Soepele applicatie, eenvoudig op de juiste laagdikte aan te brengen
- Uitstekend glans- en kleurbehoud

Sigma S2USigma S2U

Sigma S2U

Glansgraden: Zijdeglans, halfglans, hoogglans
Reinigbaar: Terpentine
Sneldrogend: ★★★☆☆
Dekking: Dekkend
Rendement: 16m² / L
Primer nodig: Ja
Perfect voor: Al het buitenwerk

Eigenschappen:
- Optimaal glansbehoud
- Hoge dekkracht
- Gemakkelijk verwerkbaar
- Goede koudedroging
- Verwerkbaar van 0°C tot 30°C

Sigma RapidSigma Rapid

Sigma Rapid

Glansgraden: Hoogglans
Reinigbaar: Terpentine
Sneldrogend: ★★★★★
Dekking: Dekkend
Rendement: 16m² / L
Primer nodig: Ja
Perfect voor: Buitenwerk waar snelle droogtijd gewenst is

Eigenschappen:
- Sneldrogend
- Uitstekende koudedroging
- Hoge koudedroging
- Duurzaam elastisch
- Verwerkbaar van 0°C tot 25°C

Sigma Torno AquaSigma Torno Aqua

Sigma Torno Aqua

Glansgraden: Zijdeglans, halfglans
Reinigbaar: Water
Sneldrogend: ★★★☆☆
Dekking: Dekkend
Rendement: 13/14m² / L
Primer nodig: Ja
Perfect voor: Duurzame keuze

Eigenschappen:
- Goede verwerkbaarheid
- Lange opentijd
- Goede dekking en vloeiing
- Vochtregulerend
- Zeer goed kleur- en glansbehoud

Sigma SchakelverSigma Schakelver

Sigma Schakelverf

Glansgraden: Halfglans, Satin
Reinigbaar: Terpentine
Sneldrogend: ★★★★☆
Dekking: 
Rendement: 16m² / L
Primer nodig: Nee
Perfect voor: Nieuwbouw en renovatiewerk, grondlak en een aflakverf in één

Eigenschappen:
- Het gemak van een één-pot systeem (grond-, overgrond- en afschilderverf in één)
- Hoge dekkracht
- Goede hechting en kantendekking.
- Weervast
- Vochtregulerend

Duurzame buitenlak

Geef je buitenwoning een boost met duurzame buitenlakken van Sigma en laat je huis weer stralen. Naast een goede blik verf ook nog bijdragen aan een duurzame wereld? Ga dan voor de Sigma S2U Allure. De verf blijft lang en mooi zitten en zorgt ervoor dat je wel tot 10 jaar “schildervrij” kan zijn. Daarnaast is de verf kras- en slijtvast, heeft het een uitstekend glansbehoud, een hoge dekkracht en is het gemakkelijk verwerkbaar van 0°C tot 30°C. De Sigma S2U Allure is een échte duurzame topper onder de buitenverf.

Welke glansgraad kies jij voor jouw buitenschilderwerk?

De glansgraad van een lak of verf bepaalt het visuele effect dat je ziet na het aanbrengen en opdrogen. Tegenwoordig heb je behoorlijk wat keus als het op glansgraad aankomt. Want voor jouw verf voor je kozijnen, deuren of gevel kun je qua afwerking alle kanten op. Hoe je de kleur en glans van een geschilderd of gelakt oppervlak ervaart, is onder andere afhankelijk van licht. Zo kan een buitendeur of kozijn er op een regenachtige dag anders uitzien dan op een zonnige dag. Een tweede factor is kleur. Het kiezen van de juiste kleur en het gewenste glanseffect voor jouw oppervlak lijkt misschien gemakkelijk en slechts een kwestie van smaak, maar er komt toch vaak meer bij kijken dan je denkt. De uiteindelijke kleur van de lak of verf die je aanbrengt, kan er anders uit komen te zien dan op het blik of een kleurstaaltje dat je hebt gebruikt.

De kenmerken van de verschillende Sigma-glansgraden:

 • Gloss: een hoge glansgraad als ‘gloss’ heeft niet alleen een mooi glanzend effect, maar maakt het product ook nog eens extra sterk en beter bestand tegen weersinvloeden.
 • Semi-gloss: ook wel half glanzend genoemd. Net als met de gewone gloss is biedt het een goede bescherming tegen krassen, beschadigingen en tegen weersomstandigheden.
 • Zijdeglans: deze glansgraad geeft je objecten, muren of deuren nét dat beetje extra luxe en zachtheid. Voor buitenlak is deze beschikbaar in Sigma S2U Allure.

Sigma glansgraden

Schilder als een vakman! Gebruik kwaliteitsbuitenlak

Het is belangrijk om een kwast en roller van goede kwaliteit te gebruiken bij het aanbrengen van de verflak. Een goed resultaat hangt ook grotendeels af van de kwaliteit van de roller en kwast. Laat je adviseren door onze specialisten om zo tot het beste resultaat te komen. Het aanbod aan verf- en laksoorten is zeer groot en divers. Een kort overzicht:

 • Transparante producten: laten, zoals de naam al zegt, de ondergrond nog (enigszins) zien. Je kunt bijvoorbeeld transparante beitsen of lakken kiezen als je houtnerven wilt blijven zien. 
 • Dekkende producten: deze producten bedekken de gehele ondergrond. Kenmerken van het materiaal worden dus ook bedekt. Per kleur of product (en ondergrond) kan het verschillen in hoeveel lagen complete ‘dekking’ wordt bereikt. 
 • Alkyd producten (terpentine verdunbaar): alkyd producten zijn bedoeld voor buiten. Ze zijn door de samenstelling duurzamer en beter bestand tegen heftige weersinvloeden en ze zijn kras- en slijtvast. Deze producten drogen trager en zijn daardoor makkelijk verwerkbaar. Je hebt door de tragere droogtijd, langer de tijd om ermee te werken waardoor je vaak een mooier resultaat behaalt. 
 • Producten op waterbasis: deze producten drogen snel en bevatten minder schadelijke stoffen die je kunt inademen bij het aanbrengen of nadat het product is opgedroogd. Ze zijn daardoor ook een stuk geurarmer. Bovendien zijn deze producten doorgaans wat elastischer.

Sigma buitenlak

Gebruik de juiste primer voor jouw buitenklus

Het gronden en overgronden van gevel, deuren en kozijnen is belangrijk voor een optimaal resultaat. Met de Sigma primers heb jij daar in ook een passende combinatie voor jouw buitenverfklus. Kies altijd een primer in hetzelfde type als de lak voor het beste resultaat.

Twee vliegen in één klap met Sigma Schakelverf

De Sigma Schakelverf gebruik je als grondlak én aflakverf. Met één pot schakelverf kan je gronden, voorlakken en aflakken. Door de samenstelling van deze soort verf heb je geen andere producten meer nodig. Super functioneel! De verf is te gebruiken voor houtwerk en andere ondergronden. De Schakelverf is vochtregulerend, weervast en soepel te verwerken. Bij deze verf is het belangrijk om minimaal twee tot drie lagen aan te brengen:
- Voor gegrond hout raden we twee lagen aan
- Voor onbehandeld hout raden we drie lagen aan.

Kies voor één van de buitenlakken van Sigma voor een duurzaam en hoogwaardige kwaliteit.

 1. Sigma Cashback zomeractie!
  Sigma Rapid Gloss
  Sigma Rapid Gloss
  5 out of five star rating on Trustpilot
  6 reviews
  Vanaf Adviesprijs