Tot 10% extra kassakorting op alles!
v.a. €150 = 5% | v.a. €200 = 7,5% | v.a. €250 = 10% 

Tot 10% extra kassakorting op alles! | v.a. €150 = 5% | v.a. €200 = 7,5% | v.a. €250 = 10%

Elastische verf

Van hoog naar laag sorteren
 1. Sikkens Alpha Topcoat
  Sikkens Alpha Topcoat
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  6 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Sikkens Alphaloxan
  Sikkens Alphaloxan
  5 out of five star rating on Trustpilot
  3 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Sigma Siloxan Flex Matt
  Sigma Siloxan Flex Matt
  4 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Sikkens Alpha Topcoat Flex
  Sikkens Alpha Topcoat Flex
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 5. Sikkens Alphaloxan Flex - Muurverf
  Sikkens Alphaloxan Flex - Muurverf
  5 out of five star rating on Trustpilot
  2 reviews
  Vanaf Adviesprijs
Van hoog naar laag sorteren

Titel h2

Elastische verf is anders dan andere soorten verf. Deze verfsoort wordt namelijk niet keihard tijdens het opdrogen. Elastische verf blijft altijd een beetje flexibel waardoor de verf met zijn ondergrond mee kan veren. Dit heeft als voordeel dat als er iets met de ondergrond gebeurt (uitzetten of krimpen) de verf niet gelijk scheurt of barst. Ben je benieuwd naar de verschillende varianten en wanneer je het best deze verfsoort kan gebruiken? Lees dan verder.

Elastische verf voor buiten

Buiten heeft verf te maken met verschillende weersomstandigheden. Door deze omstandigheden kan het verstandig zijn om gebruik te maken van elastische verf voor buiten. Weersomstandigheden zoals regen of temperatuurverschillen kunnen ervoor zorgen dat de ondergrond uitzet of krimpt. Als je van plan bent om een buitenmuur te verven dan kun je het beste kiezen voor elastische buiten muur verf. Deze elastische verf voor buiten zorgt ervoor dat er geen scheuren in de verf ontstaan. Door gebruik te maken van een elastische verf voor buiten blijft de verf langer mooi. Ben je op zoek naar elastische verf voor buiten? Hier vind je onze meest verkochte elastische buitenverf van dit moment.

Elastische verf voor binnen

Het kan ook verstandig zijn om gebruik te maken van elastische verf voor binnen. Als je van plan bent om binnen een muur met haarscheurtjes te verven is het verstandig om een elastische muurverf voor binnen te gebruiken. Door bijvoorbeeld een binnenmuur te voorzien van elastische latex muurverf voorkom je dat er scheurtjes in de verf ontstaan. De flexibele verflaag van elastische latex muurverf beweegt met de ondergrond mee waardoor de verf er langer netjes uit blijft zien. Ben je nog op zoek naar verf voor binnen? Bekijk dan onze binnenverf top 5 eens.

Elastische verf voor hout

Elastische verf voor hout is erg handig. Hout kan onder invloed van temperatuur en vocht namelijk vrij snel krimpen en uitzetten. Hierdoor ontstaan al snel scheuren en barsten in normale verf. Wanneer je gebruik maakt van een elastische dikke verf gebeurt dit minder snel en past de verf zich beter aan op de bewegende ondergrond.

Elastische verf voor een plafond

Als je last hebt van haarscheuren op het plafond en van plan om deze ondergrond te voorzien van een nieuwe lik verf, is het verstandig om gebruik te maken van een verf die elastisch is. Elastische muurverf voor binnen is in principe voor het plafond te gebruiken. Hierbij geldt wat voor andere oppervlakken ook geldt: de verf beweegt met het plafond mee waardoor de kans op scheuren en barsten kleiner wordt.

Elastische verf voor rubber

Rubber is erg flexibel. In de meeste gevallen beweegt rubber dusdanig veel dat het onmogelijk is om het zonder scheuren te verven. Er is geen elastische verf voor rubber die flexibel genoeg is om heel te blijven. Als het rubber weinig beweegt is het in sommige gevallen wel mogelijk om het mooi te verven.

Verf bij verfkopen.be

verfkopen.be heeft het grootste verfassortiment van Nederland. Daarnaast bieden wij onze producten aan tegen scherpe prijzen die tot wel 50% goedkoper zijn dan bij de concurrent. Alles wat je voor 23:59 uur hebt besteld heb je de volgende dag al in huis. Bovendien worden verzendingen vanaf 30 euro gratis aan huis geleverd. Heb jij nog verf nodig? Ben je op zoek naar elastische verf voor buiten of binnen? Bekijk dan snel ons aanbod.