Koningsblauwe verf: Een adellijk authentieke muur

Koningsblauw en verf gaan goed samen. Het is een distinctieve en mooie verfkleur om voor te kiezen. Met koningsblauw voor muurverf kies je voor een diepe en intense blauwtint vol leven. In het buitenland wordt koningsblauw voor verf ook wel Queen’s Blue genoemd. In Groot-Brittannië staat deze kleur ook wel bekend als Kate Blue. Dit is een referentie naar de blauwe verlovingsjurk van Kate Middleton, de vrouw van prins William. Deze blauwtint heeft zijn naam te danken aan zijn waarde. Vroeger konden mensen deze kleurstof alleen verkrijgen door de halfedelsteen lapis lazuli te winnen. Hierdoor was deze kleur zo waardevol dat alleen rijke mensen het konden betalen.

Gelukkig is deze kleur tegenwoordig een stuk beter te betalen en kun je koningsblauw voor jouw verf gebruiken. In deze kleurenblog vertellen we je meer over koningsblauw en de vele varianten die terug te vinden zijn binnen ons ruime kleuraanbod. Diverse bekende verfmerken hebben een eigen koningsblauwe tint. Je kunt koningsblauw met verschillende kleuren combineren en toepassen binnen diverse vertrekken. Bij Verfwinkel.nl zijn er veel muurverf producten en lakverf producten die je in deze kleur kunt laten mengen.

Wat is koningsblauw verf?

Koningsblauw is dus een kleur die vroeger alleen gedragen werd door rijke mensen. Hierdoor associëren veel mensen deze tint nog altijd met luxe en royalty. Niet voor niets staat koningsblauw in het buitenland ook wel bekend als Queen’s Blue. Volgens sommige bronnen is koningsblauw niet alleen vernoemd naar de rijkdommen van koningen, maar ook naar de koelheid die ze uitstralen. Dat is toepasselijk voor deze tint, die vaak een wat koele look uitdraagt. Daarnaast wordt koningsblauw geassocieerd met diepte, kracht, betrouwbaarheid en rust. Het is een stimulerende kleur die leven in de brouwerij brengt.

Koningsblauw verf Flexa

Koningsblauw voor verf is terug te vinden binnen het ruime kleuraanbod van Flexa. Sowieso is dit één van de bekendste en populairste merken van nu op het gebied van verf, maar ook als het gaat om verfkleuren hebben zij een reputatie hoog te houden. Flexa Koningsblauw is een donkerdere variant van deze tint. De kleurcode is 1815 Koningsblauw. Deze variant van koningsblauw behoort tot de Flexa Ready Mixed collectie. Voer de naam of de kleurcode van deze tint in via ‘kies de kleur’ op de webpagina van het product dat je wilt bestellen. Zo kun je eenvoudig en snel jouw verf in deze kleur bestellen, waarna onze specialisten jouw verf in het koningsblauw mengen.

Histor Koningsblauw

Naast Flexa heeft ook het bekende verfmerk Histor een eigen versie van koningsblauw. Dit is een lichtere variant van koningsblauw die doet denken aan de lucht op een heldere en zonnige dag. Het heeft iets weg van azuurblauw, maar dan een tikkeltje donkerder. Deze tint maakt onderdeel uit van de Histor Kleuren collectie. De kleurcode van Histor Koningsblauw is 2064 R93B. Naast dat je deze kleur kunt bekijken met behulp van een Histor kleurenwaaier, heb je ook de optie om koningsblauw te testen. Dit kun je doen met behulp van deze Histor MY Color Muurverf Tester Extra Mat of deze Histor Perfect Finish Muurverf Tester Mat. Hiermee kun je koningsblauw op allerlei ondergronden aanbrengen en testen, bijvoorbeeld op een muur of een stuk karton.

Wijzonol Koningsblauw

Wijzonol is een geliefd merk onder onze klanten. Ook dit verfmerk beschikt over een eigen kleuraanbod, waar hun eigen variant van koningsblauw onderdeel van uitmaakt. Wijzonol Koningsblauw is de donkerste variant die je op dit moment bij ons kunt bestellen. Deze kleur is diep donkerblauw, waarbij het haast naar zwart gaat neigen. De kleurcode van deze tint is 9226 Koningsblauw. Deze kleur maakt onderdeel uit van zowel de Wijzonol Oerhollandse Buitenverven collectie als de Wijzonol Beste van Buiten collectie. Wil je zien of deze kleur iets voor jou is? Dan kun je gebruik maken van deze Wijzonol Muurverf Tester Mat.

Andere varianten van koningsblauw verf

Zo zijn er nog verschillende andere varianten van koningsblauw te ontdekken binnen ons kleurenaanbod. Wat dacht je bijvoorbeeld van koningsblauw uit de Drost Oud Hollandse Kleuren collectie? Deze mooie donkerblauwe muur zal op veel plekken niet misstaan. De kleurcode is 3954 Koningsblauw. Daarnaast kun je kiezen voor koningsblauw uit de Nelf Monumentenwaaier. De kleurcode van deze tint is 610 Koningsblauw. Tot slot is er de unieke koningsblauwe kleur van Koopmans. Deze variant is terug te vinden binnen de Koopmans Garant SB Kleurkaart. De kleurcode is 456 – Koningsblauw. Deze rijke kleur is een oogstrelende combinatie van donkerblauw, grijs en groen.

Koningsblauw combineren met andere kleuren

Verschillende kleurcombinaties zijn mogelijk met koningsblauw. Je kunt hierbij kiezen voor een ton sur ton combinatie, waarbij je diverse tinten van dezelfde kleur met elkaar combineert. Koningsblauw gaat goed samen met een lichtere tint blauw, bijvoorbeeld Zilt uit de Histor Color Studio collectie of S 2065-R90B uit de NCS Edition 2 collectie. Omdat (donker)blauw een meer uitgesproken kleur is, kun je ook kiezen voor de combinatie met meer neutrale kleuren. Koningsblauw gaat goed samen met grijs, beige, crème, karamel of wit. Maar het best gaat koningsblauw samen met zwart. Nog een aanrader is de combinatie koningsblauw met amber. Bekijk gerust ons kleuraanbod en stel zelf je eigen kleurcombinaties samen.

Waar kun je koningsblauwe verf toepassen?

De luxe uitstraling van koningsblauw zorgt ervoor dat het ieder vertrek naar een hoger niveau tilt. Waan je een koning of koningin als je koningsblauwe verf toepast in de woning. Zowel de donkerdere als lichtere varianten van deze tint zijn uitgesproken, waardoor het een goede optie is voor een accentmuur. Hierbij kun je het combineren met meer neutrale kleuren. Dit is een blauwe kleur, waardoor veel varianten van deze tint een aangename koelte bevatten. Tegelijkertijd zijn er ook donkere koningsblauw tinten die een fijne warmte bevatten. Hierdoor zijn dit goede opties voor in de slaapkamer. Maar schroom niet om koningsblauw toe te passen in de hal, eetkamer, zolderkamer, werkkamer, kinderkamer, keuken of badkamer.

Koningsblauwe verf bestellen bij Verfwinkel.nl

Online koningsblauwe verf kopen? Verfwinkel.nl maakt het mogelijk. Bij ons heb je de keuze uit de mooiste koningsblauwe varianten van dit moment. Je bent hierbij niet gebonden aan een merk. Je kunt dus prima jouw Wijzonol verf Histor koningsblauw als kleur geven. Dat is nog eens flexibel. Binnen ons assortiment kun je meerdere muurverf producten van een hoge kwaliteit in het Koningsblauw laten mengen. Je hebt deze optie onder meer bij deze Sikkens Alphacryl Pure Mat SF, deze Sigma Sigmatex Superlatex Matt – Muurverf en deze Wijzonol Muurverf Mat. Daarnaast kun je kiezen voor een Flexa muurverf met Koningsblauw als kleur, bijvoorbeeld deze Flexa Creations Muurverf – Extra Mat en deze Flexa Pure Muurverf – Extra Mat. Bestel nu jouw koningsblauwe muurverf bij Verfwinkel.nl.

 1. Sikkens Alphacryl Pure Mat SF
  Sikkens Alphacryl Pure Mat SF
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  191 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Aanbieding BE
  Sigma S2U Allure Gloss
  Sigma S2U Allure Gloss
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  719 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Flexa Strak op de Muur Muurverf Mat
  Flexa Strak op de Muur Muurverf Mat
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  48 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: