5% extra korting op alles met code: OKTOBER-5 (vanaf €100,-)

 • Grootste assortiment van België
 • Koop online tot 50% goedkoper
 • Kies zelf je bezorgmoment
 • Gratis verzending vanaf €50,- (binnen België)

Muur Krijtverf

Van hoog naar laag sorteren
 1. Sikkens Alphaxylan SF - Muurverf
  Sikkens Alphaxylan SF - Muurverf
  Vanaf Normale prijs
 2. Histor One Krijtverf
  Histor One Krijtverf
  Vanaf Normale prijs
 3. Flexa Pure Krijtverf - Muurverf
  Flexa Pure Krijtverf - Muurverf
  Vanaf Normale prijs
 4. Flexa Creations Muurverf - Extra Mat
  Flexa Creations Muurverf - Extra Mat
  Vanaf Normale prijs
 5. Flexa Creations Muurverf Krijt - Industrial Grey
  Flexa Creations Muurverf Krijt - Industrial Grey
  Vanaf Normale prijs
Van hoog naar laag sorteren

Muur Krijtverf

Thuis de muren schilderen? Dan liggen er heel wat opties voor je open wat betreft de kleur, het type verf en de uitstraling waarvoor je wilt gaan. Met krijtverf kies je voor een matte uitstraling die het interieur een gezellige sfeer meegeeft. Wist je trouwens dat je met matte krijtverf niet alleen de muren kunt schilderen, maar ook het meubilair? Een handig weetje om het hele interieur met elkaar in overeenstemming te brengen.

De voor- en nadelen van krijtverf

Krijtverf is een verfsoort die grotendeels uit krijt bestaat met lijm als bindmiddel. Het is de aanwezigheid van krijt die ervoor zorgt dat de verf een matte look heeft. Een groot voordeel van krijtverf is dat de muur kan blijven ademen na het aanbrengen. Dat betekent dat je je minder zorgen moet maken voor eventuele vochtproblemen. Daarnaast valt krijtverf ook gemakkelijk te reinigen en is het een verfsoort die vlot aan te brengen valt of te overschilderen valt. Jouw krijtverf muur grijs na verloop van tijd beu gezien? Gewoon een nieuw kleurtje kiezen en aan de slag.

Ook bij krijtverf is echter niet alles rozengeur en maneschijn. Het is een verfsoort die relatief gevoelig is voor vlekken. Bovendien absorbeert krijt gemakkelijk stof en vloeistoffen en is krijtverf ook niet bepaald goedkoop. Wel is het een veelzijdige verf die op verschillende ondergronden aangebracht kan worden. Of je nu over beton, behang, pleisterwerk of hout moet schilderen: krijtverf heeft er geen problemen mee.

Krijtverf op muur aanbrengen: het stappenplan

Net zoals bij elke verf is ook het verven met krijtverf een klusje waar je best vrij nauwkeurig werkt. Dat gezegd zijnde is een laagje matte krijtverf op de muur aanbrengen eigenlijk best eenvoudig. Eerst en vooral maak je de muur in kwestie schoon en ontvet je deze met een reinigingsmiddel. Vervolgens breng je een grondlaag aan met een primer en laat je deze drogen. Is de grondlaag droog? Dan is de volgende stap de krijtlaag zelf aanbrengen. Dat kan in principe met een roller, maar voor het echte krijteffect is een andere methode meer aangewezen. Breng de verf onverdund aan met een kwast over de muur voor dat typische effect. Dat is ook meteen de laatste stap want bij krijtverf is het niet nodig om een extra afwerkingslaag aan te brengen.

Ons assortiment

Op zoek naar matte krijtverf om bijvoorbeeld met krijtverf muur grijs te verven? Dan vind je bij verfwinkel.nl ongetwijfeld exact terug wat je zoekt. In ons ruim assortiment bieden wij originele kleurpasta’s aan en krijtverf in tal van formaten en prijzen. Zo kan je gaan voor topmerken als Sikkens en Painting the Past of opties die net iets beter voor het budget zijn zoals Flexa en Histor. Zit je nog met vragen of kan je als minder ervaren of ervaren klusser toch nog wat verftechnisch advies gebruiken? Contacteer ons gerust. Wij helpen je met de glimlach verder.