Het effect van muurverf met betonlook

Betonlook muurverf is een ware woontrend op dit moment. Zoals de naam van deze verfsoort al aangeeft, beschikt muurverf met een betonlook over eigenschappen die de verf een realistisch betoneffect geven. Verf met een beton effect heeft niet alleen een schitterende uitstraling, maar deze verfsoort is tevens ideaal voor het wegwerken van kleine oneffenheden op de ondergrond. Dit komt omdat betonlook muurverf over een poederige, open structuur beschikt. Dit is een verfsoort op waterbasis in combinatie met kalk, gruis of vergelijkbare ruwe deeltjes als bindmiddel. Het aanbrengen van deze verfsoort kan zowel bijdragen aan een landelijke als een industriële look voor je interieur. In deze blog lees je alles wat je moet weten over betonlook muurverf.

Betonlook verf op de muur toepassen: waar is deze verf geschikt voor?

Natuurlijk zal het per product afhangen voor welke ondergronden de verf het meest geschikt is. Aangezien het hierbij gaat om betonlook muurverf, is het een logische aanname dat je deze verf op muren kunt toepassen. De meeste betonlook muurverven kunnen gebruikt worden op cementgebonden ondergronden. Vaak kun je deze soort muurverf ook gebruiken op gipsplaten, steen, stucwerk en pleisterwerk. Er zijn binnen ons assortiment tevens varianten te vinden die je toe kunt passen op minerale ondergronden. Er is dus veel mogelijk als je kiest voor een betonlook latex.

Hoe breng je muurverf met betonlook aan?

Het is van belang om de ondergrond goed klaar te maken. Dat begint met het reinigen en ontvetten van de muur. Het repareren van kleine beschadigingen is geen vereiste, aangezien betonlook muurverf dit soort oneffenheden uitstekend weg kan werken. Vergeet niet om alle oppervlakken in de nabije omgeving waar je geen verf op wilt krijgen af te plakken. Als de muur klaar is, breng je ten eerste een primer aan. Het is hierbij van belang dat je kiest voor een primer die past bij deze soort muurverf. 

Geef de primer genoeg tijd om te drogen. In de instructies staat aangegeven hoe lang je het beste kunt wachten totdat de grondverf overschilderbaar is. Hierna kun je beginnen met het aanbrengen van de betonlook muurverf. Aangeraden wordt om hierbij gebruik te maken van een blokwitter met lange doch zachte varkensharen. Een aanrader is deze Anza Pro Blokwitter. Je kunt schilderen in vlakken zoals bij normale muurverf, maar er kan ook kriskras gewerkt worden. De manier waarop je deze verf aanbrengt bepaalt voor een groot gedeelte de uitstraling. Hier heb je dus in vergelijking met normale muurverf meer controle over.

Betonlook muurverf bestellen bij Verfwinkel.nl

Binnen ons uitgebreide assortiment tref je een aantal van de beste merken op het gebied van betonlook muurverf aan. Flexa betonlook verf is populair, maar er zijn meer grote merken met hun eigen varianten. Een goede optie is bijvoorbeeld deze Alabastine MuurGlad Beton Effect. Deze verf is in de kleuren antraciet, grijs, wit en lichtgrijs verkrijgbaar. Een andere optie is deze Sigma Sigmulto Stucco. Dit is een decoratieve pleister waarmee je een betonlook of stucco effect kunt creëren. Ook Brander Stucco Matt is geschikt voor het creëren van het effect van muurverf met betonlook. Bij ons bestel je betonlook verf voor de muur tegen scherpe prijzen die tot wel 50% goedkoper zijn in vergelijking met onze concurrenten. Neem een kijkje en bestel jouw betonlook muurverf bij ons.

 1. Sigma Sigmulto Stucco
  Sigma Sigmulto Stucco
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Brander Stucco Matt
  Brander Stucco Matt
  3.7 out of five star rating on Trustpilot
  3 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Anza Pro Blokwitter Hout
  Anza Pro Blokwitter Hout
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  10 reviews
  Vanaf

Lees ook: