Tot 10% extra kassakorting op alles!
v.a. €150 = 5% | v.a. €200 = 7,5% | v.a. €250 = 10% 

Tot 10% extra kassakorting op alles! | v.a. €150 = 5% | v.a. €200 = 7,5% | v.a. €250 = 10%

Plafond verf: hoe kies je het juiste type verf om jouw plafond te schilderen

Denk je eraan om een andere stemming in jouw huis te brengen met een nieuwe verflaag? Welnu, je moet wat onderzoek doen voordat je begint. Misschien wist je al dat de verf voor muren niet dezelfde is als deze die gebruikt wordt om een plafond te verven, maar voor hen die het niet wisten: je hebt eigenlijk twee verschillende soorten verf nodig om de muren en het plafond te schilderen, elk met zijn speciale kenmerken. 

Een plafond schilderen en op zoek naar verf? Niets is eenvoudiger dan verf online kopen. Het grootste aanbod van Nederland aan plafond verven en andere verven, vind je bij verfwinkel.nl die bekend staat om zijn hoogstaande Nederlandse kwaliteit, heel originele kleurpasta's en 100% originele verf. Bovendien biedt de webshop bijzonder scherpe prijzen en een sublieme klantgerichtheid met vakkundig verftechnisch advies en avond levering of zelfde dag levering.

Waarom gebruik je plafond verf?

Plafondverf is duidelijk ontworpen om op het plafond te gebruiken. Op bestaande muurverflagen heb je vaak maar één laag nodig om alle randen en imperfecties te bedekken, wat handig is als je in een ouder huis woont waar het plafond enigszins krom of oneven is. Bovendien heeft plafondverf een lange opentijd waardoor de verf langzamer zal aandrogen. Hierdoor wordt het makkelijker om nat in nat te kunnen schilderen waardoor je de kans op baanvorming verkleint. In de meeste gevallen is het juiste type verf voor een plafond een matte watergedragen verf. Matte watergedragen verf biedt een gelijkmatige afwerking die geen licht reflecteert of een afleidende schittering creëert en droogt makkelijker. Ideaal dus voor jouw plafond! 

Koop je matte acrylverf als verf voor een plafond dan is dit echter niet zo duurzaam als sommige andere verfsoorten, maar dit zou geen probleem mogen zijn in de meeste kamers. Plafonds ervaren immers niet dezelfde slijtage en aanrakingen die muren elke dag moeten doorstaan. Matte acrylverf zou dus je favoriete keuze moeten zijn voor de meeste plafonds in je huis. Om het badkamer plafond te verven, gebruik je deze verf beter niet. Hieronder leggen we uit waarom. 

Waar let je op bij het plafond schilderen in de badkamer?

Onze badkamers krijgen behoorlijk wat te verduren omdat ze de meest vochtintensieve ruimte in huis zijn. Van warme baden tot stomende douches, de badkamer is onderhevig aan enorme hoeveelheden condensatie, wat betekent dat de verfbeurt in je badkamer zeer sterk tegen vocht bestand moet zijn. 

Schilderadvies is onbetaalbaar als het gaat om de muren en het badkamer plafond verven. Vaak lijkt een verfbeurt eenvoudig vanwege de kleine ruimte, maar het is belangrijk om speciale aandacht te besteden aan de verflagen die in de badkamer worden aangebracht. Om vochtvlekken te voorkomen, is het belangrijk ervoor te zorgen dat je verfkeuze en de manier waarop je jouw badkamer schildert, perfect geschikt zijn voor om het badkamer plafond te verven. 

Gebruik een primer

Voor het muren of plafond schilderen gebruik je beter voorafgaand een voorstrijkmiddel. Bij het muren of plafond schilderen, gebruik je beter voorafgaand een primer. Je kunt uiteraard gaan voor de goedkoopste manier door twee lagen gewone verf te gebruiken om jouw muren en plafond te verven. Maar zelfs al ziet de verfbeurt er misschien goed uit als deze is voltooid, na een tijd zal je de verf zien vervagen, vlekken opmerken, de verf zien afschilferen en tal van andere problemen. 

Maak dus de slimme keuze om een primer te kopen en pas nadien met een latex verf of plafond verf te schilderen. Jouw afwerking zal perfect zijn! Het dicht spleten of scheuren in muren of plafonds af en creëert een band tussen gipsplaten en de latex verf die je nadien gebruikt. Primer is op geen enkele manier een gewone witte verf.

Tip voor het plafond schilderen: Floetrol

Floetrol is een drogingsvertrager voor latex verf en dus geen verdunner. Het verbetert de vloeiing van de verf en voorkomt baanvorming. Het verlengt dus de open tijd van de verf. Het behoudt en versterkt de kwaliteiten van latex verf, in tegenstelling tot het gebruik van water. Het helpt de verfstroom en verwerkbaarheid te verbeteren en zorgt ervoor dat de verf zich aanpast aan moeilijkere omstandigheden zoals warme, koude en winderige omgevingen. Floetrol is niet alleen een handige tip, het biedt eveneens een uitzonderlijke meerwaarde voor het geld dat je ervoor betaalt in de shop.

 1. Sikkens Alpha Plafond Extreem Mat
  Sikkens Alpha Plafond Extreem Mat
  4.2 out of five star rating on Trustpilot
  5 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Sigma Kleurgarantie
  Sigma Sigmatin DGL Matt - Muurverf
  Sigma Sigmatin DGL Matt - Muurverf
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  105 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Flexa Powerdek Muren & Plafonds Muurverf
  Flexa Powerdek Muren & Plafonds Muurverf
  4.5 out of five star rating on Trustpilot
  15 reviews
  Vanaf Adviesprijs