Gevelimpregneer

Van hoog naar laag sorteren
 1. Sigma Siloxan Fix Aqua - Primer 10 Liter
  Sigma Siloxan Fix Aqua - Primer 10 Liter
  Kortingsprijs Normale prijs
 2. Sikkens Alpha Aquafix - 10 Liter
  Sikkens Alpha Aquafix - 10 Liter
  Vanaf Normale prijs
 3. Sigma Siloxan Hydrophob Aqua - 10 Liter
  Sigma Siloxan Hydrophob Aqua - 10 Liter
  Kortingsprijs Normale prijs
 4. Einza Silicon Hydrogrund - Voorstrijk
  Einza Silicon Hydrogrund - Voorstrijk
  Vanaf Normale prijs
 5. Mathys Pegafix Universal - Kleurloze Impregnatieprimer
  Mathys Pegafix Universal - Kleurloze Impregnatieprimer
  Vanaf Normale prijs
 6. Tenco Anti Regendoorslag
  Tenco Anti Regendoorslag
  Vanaf Normale prijs
 7. Sikkens Alpha Fix
  Sikkens Alpha Fix
  Vanaf Normale prijs
Van hoog naar laag sorteren

Gevelimpregneer

De gevel van het huis is zonder enige twijfel het visitekaartje van elke woning. Het is het eerste stukje huis dat mensen die op bezoek komen of voorbij rijden zien en vervult een paar belangrijke taken. Samen met de andere buitenmuren biedt de gevel bescherming tegen de weersinvloeden van buitenaf. Maar heb je er ook bij stil gestaan dat ook de gevel bescherming nodig heeft tegen die weersinvloeden? Niet toevallig is één van de grote problemen bij oude huizen structurele beschadigingen door vocht. Nochtans kan dat probleem nooit een kans krijgen als je jouw gevel laat impregneren.

Wat is het?

Impregneren is een term die je ongetwijfeld al eerder hebt gehoord. Dat betekent echter niet dat je daarom meteen weet wat het is en hoe het werkt. Impregnatie is in de bouwsector een term die betekent dat er een speciale vloeistof op de buitenmuren wordt aangebracht. Een vloeistof die waterafstotend is en diep tot in de poriën van de stenen doordringt. Door te kiezen voor impregnatie is jouw gevel niet alleen waterafstotend en bestand tegen de weersomstandigheden, maar hecht vuil zich ook veel minder snel aan de muren. Lelijke vochtplekken en structurele schade aan het gebouw zelf krijgen dus geen kans.

De grote voordelen

Impregnatie heeft een aantal grote voordelen die het eigenlijk tot een must maken voor elke woning. Het eerste grote voordeel is dat vochtschade in de buitenmuren wordt vermeden en je je dus ook geen zorgen hoeft te maken op scheuren in de muren. Daarnaast verleng je de levensduur van de gevel aanzienlijk door te kiezen voor impregnatie. Niet alleen is deze immers beter bestand tegen de weersomstandigheden, maar ook algen en mossen hechten zich minder gemakkelijk op de buitenmuren. Ten slotte staat een impregnatie van de woning garant voor een fikse waardevermeerdering van de woonst. Dat gezegd zijnde is het echter wel zo dat de impregnatie van een gevel niet voor eeuwig is. Na een aantal jaren is het noodzakelijk om het proces nog eens te doorlopen.

Een kwalitatief impregneermiddel

Helemaal overtuigd van de voordelen van een impregnatie om jouw gevel bescherming te bieden? Dan is de volgende stap de aankoop van een hoogwaardig impregnatiemiddel. Hoe weet je zeker dat het gekozen product van een goede kwaliteit is? Er zijn een paar eigenschappen die een goed middel bezit die gemakkelijk na te trekken of na te vragen zijn. Zo hoort een goed middel geurarm te zijn, geen gebruik te maken van oplosmiddelen en UV-bestendig te zijn. Daarnaast is een impregnatiemiddel van hoge kwaliteit ook kleurloos, vorstbestendig en vuilafstotend.

Ons assortiment

Geen twee gevels of huizen zijn hetzelfde. Daarom hebben we bij verfwinkel.nl oplossingen op maat voor eender welke situatie. Jouw gevel de nodige bescherming bieden door te kiezen voor impregnatie? Alles wat je daarvoor nodig hebt vind je in ons ruime assortiment en dat voor elk mogelijk budget. Zit je nog met vragen over het hele proces of de juiste producten voor jouw klus? Aarzel dan niet om ons te contacteren. We helpen je graag verder!