Aardetinten verf: doe hier je inspiratie op

Als je meer warmte en sfeer wilt toevoegen binnen een ruimte, zijn aardetinten voor je verf de ideale keuze. Vooral aardetinten voor muurverf zijn op dit moment bijzonder populair. Muurverf met aardetinten als kleur heeft van zichzelf een aangenaam warme uitstraling. Daarnaast gaan de warme aardetinten van de muurverf formidabel samen met houten meubels. Op zoek naar inspiratie op het gebied van aardetinten verf? Wij laten je in deze blog zien hoe je verf met aardetinten het beste kunt inzetten.

Waarom vinden we aardetinten en natuurtinten voor muurverf aantrekkelijk?

Misschien heb je binnen jouw woning al gekozen voor natuurtinten verf en had je daar niet eens bewust voor gekozen. Toch is er een reden waarom wij natuurtinten en aardetinten verf aantrekkelijk vinden. Dit heeft onder meer te maken met het feit dat natuurlijke verfkleuren ons doen denken aan de natuur en de aarde. Onze voorouders hebben vele jaren in de natuur geleefd en nog altijd heeft de natuur een enorme aantrekkingskracht op ons. We zien warme aardetinten in muurverf als vertrouwd. Hierdoor zorgen bijvoorbeeld warme verfkleuren in de woonkamer ervoor dat wij beter tot rust kunnen komen. Het is ook om deze reden dat warme natuurlijke kleuren verf vaak worden toegepast in de slaapkamer.

Diverse natuurlijke warme tinten voor muurverf mogelijk

Warme verfkleuren pas je toe om een mate van rust en vertrouwdheid te creëren binnen een vertrek. Als je kleuren vol energie zoekt, kun je beter niet kiezen voor een warme kleur verf in de woonkamer. Alsnog heb je ruim de keuze als je kiest voor aardetinten verf. Een populaire optie zijn warme bruintinten voor je muurverf. Bruin is dé kleur die we het meest associëren met de aarde. Bovendien is het van zichzelf een vrij neutrale kleur die goed te combineren valt met andere kleuren. Dergelijke aardse kleuren voor de muren geven een gevoel van geborgenheid. Het interieur krijgt een algeheel vriendelijker karakter van dit soort warme aardetinten verf.

Bruin is een veel gekozen mogelijkheid, maar het is niet de beste optie als je bijvoorbeeld aardetinten verf in de woonkamer wilt combineren met houten meubels. In dat geval kun je beter kiezen voor een kleur die complementair is aan de bruine kleuren van het hout. Warme wittinten zijn hiervoor meer dan geschikt. RAL 9001 is een goed voorbeeld van een warm wit als kleur verf. Dit is een gebroken wit met een aangenaam warme uitstraling. Een andere goede optie is Histor Katoen. Deze kleur heeft de kleurcode 0903-Y27R.

Muurverf in natuurlijke kleuren? Laat het mengen bij Verfwinkel.nl

Bij ons kun je kiezen voor zowel koele als warme kleuren muurverf. Natuurtinten en aardetinten verf zijn helemaal in op dit moment, en dat is niet zonder reden. Deze kleuren voegen niet alleen warmte toe aan een interieur, maar ze geven een ruimte een algeheel vertrouwd gevoel. Je voelt je comfortabel en ontspannen als je door dit soort natuurlijke kleuren omgeven wordt. Dit rustgevende effect zorgt ervoor dat aardetinten verf voornamelijk wordt toegepast in de woonkamer en in de slaapkamer. Wil je jouw muurverf in een natuurlijke kleur laten mengen? Verfwinkel.nl maakt het mogelijk. Dankzij onze kwalitatief hoogstaande kleurenpasta’s komen deze kleuren perfect uit de verf. Ontdek het zelf en bekijk ons uitgebreide assortiment op het gebied van aardetinten.  

 1. Histor Kleurbedenktijd
  Histor MY color Muurverf Extra Mat - In the Saddle
  Histor MY color Muurverf Extra Mat - In the Saddle
  5 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Histor Kleurbedenktijd
  Histor MY color Muurverf Extra Mat - Sombrero Tan
  Histor MY color Muurverf Extra Mat - Sombrero Tan
  5 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Painting the Past Kleurenkaart - New Neutrals
  Painting the Past Kleurenkaart - New Neutrals
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs

Lees ook: