Groene Muurverf: De mogelijkheden zijn eindeloos

Groene muurverf behoort tot de populairste kleuren uit ons assortiment. Zo heb je bij ons ruim de keus als het gaat om RAL kleuren groen. Bovendien kun je bij Verfwinkel.nl alle kleuren laten mengen die je nodig hebt. Ook op het gebied van groene verf, is er dus een hoop mogelijk. Deze kleur kun je op diverse manieren gebruiken. Zo zijn er verschillende vertrekken binnen je woning waar je deze kleur kunt gebruiken. Ook kun je groene muurverf voor meubels gebruiken. Daarnaast zijn er verfsoorten voor buiten met een groene kleur. In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over groene muurverf, van de geschiedenis tot aan de manier waarop je deze kleur kunt gebruiken.

Wat wordt met groene verf bedoeld?

De term ‘groene muurverf’ kun je op twee manieren interpreteren. Ten eerste is er sprake van groene verf als verf een groentint als kleur heeft. Tot zover de meest logische interpretatie. Maar je kunt groene verf ook interpreteren als verf die op een milieuvriendelijke wijze geproduceerd wordt. Deze groene verf wordt ook wel duurzame verf genoemd. Deze verfvarianten zijn van een hoge kwaliteit en voor een goede prijs te koop bij Verfwinkel.nl.

Veel gewone verfsoorten maken gebruik van fossiele brandstoffen. Dergelijke grondstoffen zijn niet alleen slecht voor het milieu, maar ze raken ook op. Er is een eindige hoeveelheid van aanwezig in de grond. Door de aanwezigheid van deze stoffen zijn normale verfsoorten niet of nauwelijks afbreekbaar. De chemische eigenschappen zijn niet alleen schadelijk en giftig voor het milieu, maar ook voor mensen zijn deze stoffen niet gezond.

Inmiddels is er een alternatief: duurzame verf, ook wel milieuvriendelijke verf of groene verf genoemd. Groene verf maakt geen gebruik van fossiele brandstoffen. Ook wordt deze verf zo minimaal mogelijk chemisch bewerkt. Dat is beter voor mens en milieu. Bovendien gaat duurzame verf langer mee. De kwaliteit is hoog. Tevens is duurzame verf er in diverse varianten. Zo kun je deze verfsoort kopen als muurverf, lak, beits, primer, coating en nog veel meer.

Groene verf

De geschiedenis van groene verf

Alhoewel je groene verf dus kunt interpreteren als duurzame verf, focussen we ons in deze blog op de kleur groen als verf. Verf heeft een rijke geschiedenis. De oudste voorbeelden hiervan zijn de grotschilderingen van vroeger. Groene verf dook voor het eerst op in het oude Egypte. De oude Egyptenaren ontdekten diverse pigmenten. Het was tijdens deze periode dat de wereld echt kleur kreeg. Dit volk haalde het pigment uit gesteentes. Zo ontstond voor het eerst groene verf. Naast muurschilderingen kon je schilderwerk ook vaak terug vinden rondom sarcofagen.

Toch is het helemaal niet zo vanzelfsprekend dat de mens groene verf kan maken. Groen behoort tot de moeilijkste kleuren om na te bootsen. Groen is een mengkleur. Pas als je blauw en geel mengt, ontstaat groen. De tinten blauw en geel die hiervoor gebruikt worden, hebben een grote impact op de uiteindelijke uitstraling van de groentint. Hierdoor kan er veel gevarieerd worden met deze kleur. Alhoewel de oude Egyptenaren al wisten hoe ze groen als kleur konden maken, duurde het tot de 18e eeuw voordat groen ook groot werd in Europa. Aan het eind van de 18e eeuw was groen pas helemaal in en werd het veel gebruikt als kleur voor kleding. Sinds die tijd kunnen we de kleur groen niet meer wegdenken uit ons dagelijks leven. Ook als verf is groen een populaire keuze.

Groene muurverf: groene verf voor de muur

Er zijn diverse manieren om je woning meer groen te maken. Vaak gaan mensen naar de lokale tuincentra om planten te kopen, om op deze wijze het huis groener te maken. Maar je kunt ook ervoor kiezen om een groentint toe te voegen aan je interieur. Groene muurverf past binnen iedere woning. Dit komt onder meer omdat we van nature geneigd zijn om groen mooi te vinden. Groen associëren we met de natuur. Net zoals een wandeling in het bos je goed doet, zul je ook merken dat het je goed doet als de kleur groen binnen je woning aanwezig is. Groene muurverf heeft een kalmerend en ontspannend effect. Tevens is het een kleur die geassocieerd wordt met emotionele groei. Dit zijn effecten waar we ons niet altijd bewust van zijn, maar waar we wel de positieve gevolgen van ondervinden.

Groene muurverf is meer dan geschikt voor je wanden binnen. Bij onze online shop kun je ook terecht voor groene muurverf. Deze verf kun je op meerdere plekken binnen je woning toepassen. Zo kun je bijvoorbeeld je woonkamer in verschillende tinten groen schilderen. Je kunt er ook voor kiezen om een specifieke wand van deze kleur te voorzien. Welke groentint je ook kiest, het is een goede keuze voor een accentwand.

Daarnaast kan groen goed gecombineerd worden met andere kleuren. Voor een neutraal effect kun je het beste een donkere variant van groen combineren met andere lichte tinten. Wil je juist een warm effect in je woonkamer, dan is een combinatie van een donkerdere variant van groen met goud en donkerdere tinten een goed idee. Groen kun je ook goed op een muur combineren met een andere tint. Hierbij kun je bijvoorbeeld kiezen voor lambrisering.

Groen heeft een kalmerend effect op ons. Daarnaast associëren we de donkere varianten van groen met warmte. Daardoor is donkergroen geschikt voor de woonkamer, maar ook voor de slaapkamer is deze kleur een goede keuze. In de slaapkamer is het fijn als je jezelf knus en geborgen voelt. In combinatie met het relaxende effect zul je merken dat je niet alleen sneller in slaap valt, maar ook dat je meer uitgerust wakker wordt in de ochtend. Daarom is groene verf ook voor de slaapkamer een aanrader.

Groene verf

Voor welke groene kleuren verf kies je?

Het aanbod op het gebied van groene kleuren is enorm. Bij Verfwinkel.nl kun je meer groentinten laten mengen dan ooit. Natuurlijk zijn er de bekende varianten zoals donkergroene of licht groene verf. Maar er zijn ook een hoop groentinten waar je minder bekend mee bent. Er zijn diverse populaire merken die deze bekende en onbekendere groentinten aanbieden. Goede voorbeelden hiervan zijn Sigma, Sikkens, Histor en Flexa. Neem bijvoorbeeld een variant zoals de Sigma S2U Allure Gloss. Deze verf kun je laten mengen in de kleur RAL 6009, ook wel bekend als dennengroen. Maar je kunt ook kiezen voor één van de authentieke kleuren van Sikkens, bijvoorbeeld monumenten groen of grachtengroen. Hieronder gaan we dieper in op een aantal van de populairste groentinten van nu.

Grijs groene verf

Een populaire groentint van dit moment is grijs groen. Ook binnen deze tint zelf vallen er een hoop varianten te ontdekken. Zo is er bijvoorbeeld Tranquil Dawn, een wat zachtere grijs groene tint. Niet voor niets koos Flexa ervoor om deze groentint uit te roepen tot kleur van het jaar. Deze grijs groene tint is van zichzelf een fijn rustpunt. Daarnaast kan deze kleur goed gecombineerd worden met andere kleuren, waarbij zowel combinaties met lichte als donkere tinten gemaakt kunnen worden. Zoek je een wat meer vrolijke variant van grijs groen, dan is Celadon Mint een uitmuntende keuze. De lichte tint zorgt ervoor dat kleinere vertrekken ruimer lijken. Zo zijn er nog vele varianten van grijs groen te vinden binnen ons aanbod. Waar je ook voor kiest, je bent er zeker van dat wij deze kleur voor je kunnen mengen.

Blauw groene verf

De kleur groen ontstaat door blauw en geel te combineren. Hoe meer blauw je toevoegt aan de kleur, hoe meer de groentint naar blauw zal neigen. Zo ontstaat verf met een blauw groene kleur. Ook van deze tint zijn er een hoop variaties waar je uit kunt kiezen. Persoonlijk zijn we groot fan van de tint Peacock Pride van Flexa. Zowel groen als blauw staat bekend om het kalmerende effect dat het kan hebben. Deze tint voelt kleurrijk aan. Hierdoor is het een goede optie voor een accentwand binnen je woonkamer, maar ook voor slaapkamers en kinderkamers is deze blauw groene tint een uitstekende keuze.

Betonlook verf: groen is een optie

Verf met een betonlook is helemaal in op dit moment. Ook voor deze verfsoort kun je alle kleuren laten mengen bij Verfwinkel.nl. Een groene kleur is dus een mogelijkheid. Betonlook verf kan bijdragen aan een industrial interieur, maar je kunt deze verfsoort ook gebruiken om een landelijke look te creëren. Dankzij de poederige structuur van deze verf ontstaat er een mooi beton effect op de wanden. Om betonlook verf aan te kunnen brengen op een muur, is het handig om eerst een primer aan te brengen. Zo kan de verf beter hechten, wat je een mooier eindresultaat oplevert. De manier waarop je de betonlook verf aanbrengt, bepaalt voor een groot gedeelte de textuur en de look. Aan de hand van jouw bewegingen bepaal je de uitstraling.

Groene verf koop je bij Verfwinkel.nl

Je hebt kunnen lezen dat er een hoop mogelijk is als je kiest voor een groene kleur voor je verf. Groen is geschikt voor alle vertrekken binnen je woning. Het heeft een kalmerende uitstraling, waarbij donkere varianten bekend staan om hun warmte. Bij Verfwinkel.nl kun je de verf die je bestelt laten mengen in de groentint die je voor ogen hebt. Dit doe je voor de laagste prijzen van nu, bij geen enkele andere online verfwinkel tref je betere prijzen aan. Bekijk de mogelijkheden en bestel jouw verf bij ons.

 1. Wijzonol Muurverf Extra Mat
  Wijzonol Muurverf Extra Mat
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  13 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Aanbieding BE
  Wijzonol LBH SDT Ultra Hoogglanslak
  Wijzonol LBH SDT Ultra Hoogglanslak
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  142 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Aanbieding BE
  Sigma S2U Nova Satin
  Sigma S2U Nova Satin
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  722 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Sigma Kleurgarantie
  Sigma Sigmatex Superlatex Matt
  Sigma Sigmatex Superlatex Matt
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  187 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: