Muren witten: welke kleur wit kies je?

Welke kleur wit op de muur kies ik? Het is een vraag die geregeld de revue passeert. Muren witten behoort tot de meest uitgevoerde verfklussen van dit moment. Tegenwoordig heb je de keuze uit meer soorten wit dan ooit. Vaak denken mensen dat iedere wittint hetzelfde is, maar daar vergissen zij zich behoorlijk in. Bij ons kun je jouw verf laten mengen in de witte tint die jij voor ogen hebt. Hierbij heb je de keuze uit verschillende kleurencollecties. Van crèmewit tot aan witgrijs verf, wij hebben het allemaal. Bovendien kun je witte verf ook nog eens combineren met andere kleuren voor een mooi effect, bijvoorbeeld gebroken wit met grijs. In deze blog bieden we je inspiratie als je op zoek bent naar de juiste kleur wit voor jouw verfklus.

Witte keuken: welke kleur op de muur in de keuken?

Eén van de plekken binnen je woning waar je de kleur wit kunt toepassen op je muren, is in de keuken. Wil je een moderne uitstraling aan deze ruimte geven, dan is RAL 9010 (zuiver wit) een uitstekende keuze. Niet voor niets is dit de populairste wittint uit ons kleurenassortiment. Andere populaire opties zijn RAL 9016 (verkeerswit) en RAL 9001 (crèmewit).

Welke kleur wit op de muur van mijn woonkamer?

Ook voor de muren van je woonkamer is RAL 9010 een geliefde optie, gevolgd door wederom RAL 9016 en RAL 9001. RAL 9010 werkt zo goed in de woonkamer omdat het een gebroken wit is. Hierdoor is deze kleur stralend wit in de ochtend, terwijl de tint geler wordt naarmate de overgang van dag naar nacht plaatsvindt. Dat is een heel mooi effect. Wil je eens voor iets meer gewaagd gaan? Dan is RAL 9002 misschien wat voor jou. Dit is een combinatie van gebroken wit met grijs. Wit met een grijstint ziet er altijd goed uit.

Donkere muur wit verven: hoe doe ik dit?

Als je muren gaat witten, is het goed mogelijk dat er al een andere kleur aanwezig is. Hierbij kan sprake zijn van een donkere tint. Je wilt bijvoorbeeld een zwarte muur wit verven, een donkerrode muur wit verven, een bruine muur wit verven, een grijze muur wit verven of een andere donkerdere tint dan wit overschilderen. Wit is een felle kleur. Felle en dekkende kleuren staan erom bekend dat ze vrijwel altijd in minimaal twee lagen moeten worden aangebracht.

Daarnaast is het mogelijk om ervoor te zorgen dat de donkerdere oude kleur niet door de nieuwe verflaag heen kan komen. Dit doe je door een dekkende voorstrijk of primer aan te brengen. Deze producten verbeteren sowieso de hechting van de verf, maar een voorstrijkmiddel kan bijvoorbeeld ook de zuigende werking van de muur tegengaan. Een goede primer voor muurverf is deze Sigma Wallprim Primer. Goede voorstrijkmiddelen uit ons assortiment voor op niet eerder geschilderde ondergrond zijn deze Boonstoppel Garantietex Fixeergrond en deze Sigma Sigmafix Universal. Zo weet je zeker dat jouw witte kleur optimaal tot zijn recht komt op de muur.

Witte kleuren laten mengen door Verfwinkel.nl

Welke witte tint je ook op het oog hebt, je weet zeker dat wij deze kleur voor je kunnen mengen. Selecteer via de kleurenwaaier op de productpagina de witte tint die je nodig hebt. Dankzij onze kwalitatief hoogstaande kleurenpasta’s komt de witte kleur optimaal tot zijn recht en weet je zeker dat de verflaag er voor lange tijd goed uit blijft zien. Bekijk nu al onze wittinten en ontdek jouw ideale kleur.

 1. Histor Kleurbedenktijd
  Histor Monodek Muurverf - White
  Histor Monodek Muurverf - White
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  4 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Histor Kleurbedenktijd
  Histor Perfect Finish Muurverf Mat - Shaded Whisper
  Histor Perfect Finish Muurverf Mat - Shaded Whisper
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Sikkens Alphacryl Pure Mat SF
  Sikkens Alphacryl Pure Mat SF
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  191 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: